De la Ponta-Nepieritorul, la Ponta-Demolatorul…

scurt pe 3udrea1. Doamna Elena Udrea își pregătește cu mare grijă viitorul. Vorba aceea: „Cum îți așterni, așa dormi”…

Ultima propunere a fostei șefe a PMP merită toată atenția: doamna Udrea, militantă ferventă pentru drepturile deținuților și cele ale arestaților preventivi, spune că pușcăria ar trebui înlocuită cu alte măsuri în cazul infracțiunilor fără violență, precum executarea pedepsei la domiciliu, regimul de semi-libertate sau semi-detenţie sau executarea pedepsei la sfârşit de săptămână… Nimic de zis, foarte bine că se preocupă de situația din penitenciarele românești. O singură întrebare am:

„Oare cine este mai periculos, infractorul violent care taie un om pe stradă sau infractorul non-violent care, profitând de poziția sa în stat, taie portofelele a milioane de români?”

Dvs ce credeți?

Și două observații: 1) Ciudat că avem dezbaterea asta despre situația grea din penitenciarele românești abia acum, în ultimele luni, de când marii granguri au cam început să le viziteze asiduu. De-aia mă gândesc că, poate, n-o fi asta chiar prioritatea nr 1 de rezolvat în România… și 2) Propunerea asta venită din gura doamnei Udrea, aflată sub control judiciar, cercetată în mai multe dosare și al cărei proces în Gala Bute începe mâine sună oarecum a conflict de interese, nu?!


scurt pe 3roberto-ababei-dna2. Uite, de o posibilă aplicare concretă a propunerii doamnei Ioana D’Arc, pardon!, Elena Udrea ar putea beneficia șeful-adjunct al Poliției Capitalei, nu?!

Roberto Ababei a fost reținut de procurorii DNA fiind suspectat că a cerut și a primit o șpagă de 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic.

Omul n-a fost violent, nu? Nu. Conform propunerii doamnei Udrea, după ce s-o termina procesul și dacă va fi găsit vinovat, non-violentul Ababei ar trebui condamnat să execute pedeapsa în weekend, la domiciliu. Ce rost are să aglomereze penitenciarele și așa tixite ale statului. În plus, de luni până vineri ar putea merge la birou. Nu?! Hai să fim oameni, doamnelor și domnilor!


scurt pe 3victor-ponta_ioan-rus3. Schimbăm registrul și trecem la un domn altădată foarte guraliv, acum tăcut ca peștele: premierul Victor Ponta.

Știți povestea cu secțiunea de autostradă pe ruta Orăștie – Sibiu care va trebui demolată și refăcută. Alți bani, altă distracție. De la buget, din banii noștri ai tuturor. Constructorul a fușerit lucrarea pentru ca distinsul domn Victor Viorel să inaugureze 22 km de autostradă și să dea drumul la mașini fix cu două zile de turul al doilea al prezidenţialelor din 2014! După cum se știe, nu i-a folosit la nimic, dar inaugurarea asta electorală o vom plăti noi cu toții.

Niciun cuvânt de la premierul Ponta, care de obicei le știe el pe toate, pe acest subiect. Nici de la ex-ministrul Ioan Rus care a tăiat atunci panglica alături de mai tânărul său șef. Silentium lungubrum… Dl VVP, cu instinctul său politic foarte ascuțit, sesizează aici un mare pericol: povestea asta nu este numai potențial ucigătoare de imagine, la care ține atât de mult, ci este și potențial purtătoare de anchete penale. Să nu-l lăsăm așadar să tacă și să uite…

P.S: Până acum era „Ponta-Nepieritorul”. De-acum, istoria îl va reține drept „Ponta-Demolatorul”. Așa să-i rămână numele!


(Rubrica SCURT PE… 3 poate fi citită și pe ReporterVirtual.ro)

Un gând despre „De la Ponta-Nepieritorul, la Ponta-Demolatorul…

  1. Hahahai că-i tare! – se pare că doamna Lenuţa, după ce a făcut facultatea la fără frecvenţă (asta o ştiu de la fosta ei şefă de grupă, madam ex-Rişcanu) are speranţa să facă şi puşcăria la fără frecvenţă – FĂ LENUŢO, EŞTI FRUMOASĂ DAR EŞTI PROASTĂ, ZĂU!

    1. RIDZI A FURAT PENTRU CAMPANIA LUI EBA, TU AI FURAT PENTRU CAMPANIA LUI BĂSESCU.
    2. RIDZI LA PUŞCĂRIE – EBA LIBERĂ, TU LA PUŞCĂRIE – BĂSESCU LIBER
    3. PAM-PAM!

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s