Dincolo de ironii, PSD ne-a arătat mușchii. Și îi are!

scurt-pe-3

1. Cu mari emoții, Liviu Dragnea „s-a ales”. Este noul președinte plin al PSD, lăsând în urmă perioada interimatului post-Ponta.

Desigur că a fost un simulacru de proces electoral intern. Ce scrutin e ăla cu un singur candidat?! Și totuși, dacă lăsăm deoparte ironiile bune pentru Facebook (la care am contribuit și eu cu trucajul de mai jos) și trecem ușor-ușor în sfera analizei politice, o să vedem alegerile interne din partid altfel: ca o demonstrație de forță pesedistă, ca un exercițiu de arătare a mușchilor în public, o sesiune de culturism politic. Care, în ciuda ironiilor, a reușit.

12074555_932307236840746_4483203195519840042_n

Nu e la îndemâna oricărui partid din România să scoată la vot, duminica, pe o vreme câinoasă parcă de început de iarnă peste 430.000 de membri într-un scrutin fără nicio miză! De fapt, nu e la îndemâna niciunui partid. Cu excepția PSD, care rămâne deocamdată – că ne place au ba – cel mai mare partid din România și cel mai bine organizat, de la vârf și până-n ultima filială comunală. Gândiți-vă că oamenii ăia n-aveau de ce să iasă în frig și în ploaie. „Oricum iese Liviu!”, și-ar fi putut spune, continuând să stea la căldurică și să se uite la Antena 3 & RTV, posturile lor preferate… Și totuși au ieșit! În număr foarte mare.


scurt pe 32. Comparați acest exercițiu politic de arătare a mușchilor făcut ieri de PSD cu sforțarea jalnică a PNL, care are pretenția să câștige rundele de alegeri de anul viitor.

Cu vreo două săptămâni în urmă, liberalii n-au reușit, pe o vreme asemănătoare, să adune nici măcar 5.000 de mitingiști la protestul din fața Parlamentului, în ziua moțiunii de cenzură, protest la care anunțaseră că vor aduce peste 15.000 de oameni!

Despre „marele miting” liberal s-a vorbit la televiziunile de știri vreo câteva ore. Despre alegerea lui Dragnea se discută, sub diverse forme, deja de trei zile…


scurt pe 33. Între timp, presa rămâne cu ironiile, iar PSD cu mușchii…

Primul scrutin de la anul este cel local, unde organizarea în teritoriu și disciplina de partid contează enorm. Eu să fiu în locul liderilor PNL n-aș sta deloc liniștit din punctul ăsta de vedere, culcându-mă pe ideea fragilă că prezența lui Klaus la Cotroceni singură mă va face automat cel mai important partid din România! Al doilea scrutin va fi cel parlamentar, iar acesta depinde mult de primul…

P.S: Și apropos de ironiile presei, cu părere de rău spun că mulți „moderatori” de la televiziunile de știri cam numai asta mai știu să facă: mișto. Substanța rămâne pe altădată. Multe dintre emisiuni parcă sunt prelungiri ale chatului de pe Facebook. Nu m-ar mira ca în curând să se exprime prin emoticoane.


(Rubrica SCURT PE… 3 poate fi citită și pe ReporterVirtual.ro)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s