Să râdem cu Alinutza de la penele, acest fecesebe al politicii românești…

scurt-pe-3

pnl fcsb1. Că tot se pricepe toată lumea la fotbal și la politică, să recurgem la o comparație din cele două domenii de activitate. După moțiunea de cenzură de azi, „marele” penele (PNL) este un fel de fecesebe (FCSB). Adică o echipă fără cap și fără coadă, fără inspirație, fără tactică și fără strategie, cu un antrenor fără licență și fără bac, cu atacanți care nu mai știu cum se ajunge la poarta adversă și care nu mai atrage la stadion decât un număr de spectatori egal cu cel al membrilor stafului. Lipsește doar un Gigi Becali să vină să le înjumătățească salariile!

Din păcate, asta-i politica românească în 2015. Jalnică! La fel ca fosta „ligă a lui Mitică”. Plină de „fotbaliști” cu două picioare stângi, copleșită de blaturi și părăsită de public. Jale la Putere, jale în Opoziție, jale în tribune. Un tablou deloc inspirațional înaintea rundelor de alegeri la care vom fi chemați la anul.


scurt pe 3miting-pnl_motiune-de-cenzura2. Nimeni nu se aștepta ca moțiunea de cenzură a PNL să treacă. În frunte cu inițiatorii ei. Nu asta era miza. Liberalii au ratat însă cu brio scopul acesteia și anume marcarea unui moment politic important: România, singura țară europeană guvernată de un premier trimis în judecată. Importantă era nu moțiunea, ci atmosfera creată în jurul moțiunii, mobilizarea publică aferentă. Or când tu anunți un miting la care se vor aduna 15.000 de persoane (Alina Gorghiu dixit) și abia aduci cu autobuzele, cu chiu cu vai, maximum 2 – 3.000 de activiști de partid rebegiți de frig se cheamă că ai făcut un exercițiu de auto-umilire publică. Pentru că de fapt ăsta a fost rezultatul palpabil al moțiunii de astăzi.

„Marele” PNL se dovedește a fi de fapt un partid mic, fără capacitate organizatorică, un partid care nu reușește să stârnească efuziune nici măcar în rândurile propriilor activiști de la nivel local. Și atunci ce să mai vorbim de electorat?


scurt pe 33. Până la urmă, din moțiunea de astăzi rămânem doar cu zicerea Alinei Gorghiu,care, de la tribuna Parlamentului, a reușit să descrețească frunțile celor prezenți în sală și nu numai printr-o frază rostită pe un ton patetic și care va rămâne în istoria parlamentară ca bancurile cu Alinutza în conștiința publică:

gorghiu

Dragi colegi, vă invit s-o faceți astăzi, s-o faceți acum, s-o faceți aici!”…

Desigur, această Alinutza a politicii românești se referea la chemarea de a-l da jos pe Victor Ponta. Umorul involuntar însă este neprețuit! Și a mai salvat astfel un pic dintr-o zi altfel tristă, friguroasă și mohorâtă.

P.S: Pentru idioții solemni lipsiți de orice urmă de umor și care mă vor acuza de pactizare cu PSD & Victor Ponta: asta ar fi chiar o glumă bună, de care cine mă cunoaște nu poate decât să râdă cu gura până la urechi. O glumă chiar mai bună decât prestația de astăzi a Alinutzei & PNL…


(Rubrica SCURT PE… 3 poate fi citită și pe ReporterVirtual.ro)

Reclame

2 gânduri despre „Să râdem cu Alinutza de la penele, acest fecesebe al politicii românești…

  1. Despre imbecilitatea celor din PSD nu ai ce sa mai spui!
    Dar despre actualii lideri PNL care , culmea , cred ca vor castiga alegerile din 2016 trebuie spus : Plecati acasa si mancati-va banii!
    Poate s-or mai gasi o mana de oameni responsabili in acest „mare”PNL care chiar vor sa fie ancorati in realitatea societatii romanesti bolnave! uitati-va la busoi, ce mesaj transmite acest individ? sa credem ca acesta este viitorul PNL?( evident dupa romovata alinuta)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s