Momentul ratat de Iohannis și creșterea salariilor pentru demnitari

De poimâine circa 50 de demnitari de rang înalt din statul român vor încasa salarii de aproximativ 2,5 ori mai mari decât până acum. E bine? E rău? Să vedem…

colaj bani

Celebra ordonanță dată de interimarul Gabriel Oprea pe când Victor Ponta își oblojea genunchiul și teama de DNA la Istanbul n-a mai fost retrasă de cel din urmă, ba, mai mult, acesta a și alocat fondurile necesare, astfel că-și va produce efectele de la 1 august.

În mod ciudat, această ordonanță a avut ecouri publice foarte reduse, iar revolta pe care o anticipau unii nu s-a produs. Aici putem avea de-a face cu două motive: fie 1. opinia publică din România s-a maturizat și acceptă o salarizare superioară pentru decidenții importanți din stat, fie 2. opinia publică e atât de obosită și de nepăsătoare la dezbaterea politică încât nu mai reacționează. În lipsa unui sondaj de opinie, nu putem pune degetul pe una sau pe cealaltă dintre variante.

Mie unul mi-a rămas în minte modul în care președintele Iohannis a ținut să aprobe public ordonanța lui Oprea, îmbrățișată apoi și de  Ponta:

„Am înţeles că există o intenţie a Guvernului de a creşte salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat”, a spus Iohannis pe 10 iulie, la două zile după ce ordonanța fusese adoptată la Palatul Victoria.

Are vreo legătură creșterea salariului unui ministru de 2,5 ori cu gradul în care acesta va fi corupt sau nu? Eu cred că…

CONTINUAREA, AICI

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s