Povestea celei mai mari manipulări de presă a ultimilor ani. Cum a fost posibil…

telepatia-antena-3Despre așa-zisul „Dosar TELEPATIA” știți toți deja, n-are rost să intrăm în amănunte. Denumirea, impusă pe piața media de trustul lui Dan Voiculescu, n-are absolut nicio legătură cu realitatea din Dosarul ICA…

S-a mai scris și s-a mai vorbit despre acest lucru, însă văd că „gurile de tun” ale condamnatului Voiculescu continuă aceeași propagandă deșănțată, reactivând ideea – mai ales acum, în contextul în care și din „tabăra băsistă” se ridică voci care contestă independența Justiției – că stăpânul Antenelor a fost condamnat „degeaba”, „fără probe” și pe baza unei „comenzi politice”.

Tocmai de aceea cred că este de actualitate să punem punct, odată pentru totdeauna, acestei manipulări ordinare de presă, căreia, prin repetiție până la saturație, mulți i-au căzut victime ajungând să creadă ceea ce susține Dan Voiculescu: că a fost condamnat pentru că i-ar fi influențat prin „telepatie” pe ceilalți făptuitori din Dosarul ICA.

Iată celebrul citat care a stat la baza acestei uriașe manipulări de presă:

„(…) toti cei implicati (n.r. in acest dosar) au actionat in interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoastere sau prostie”

Citatul este din rechizitoriul care a stat la baza trimiterii în judecată a „lotului ICA”, întocmit de procurorul Emilian Eva și poartă numărul 4/P/2007.

În fapt, citatul de mai sus, lansat de Dan Voiculescu pe blog și apoi preluat și răspândit de Jurnalul Național și Antena 3/ Antena 1 este incomplet, este o trunchiere a unei fraze, care, completă, sună astfel:

„Analiza intregului mecanism (procurorul enumeră 9 aspecte ale acestui mecanism – N.R)releva, de asemenea, faptul ca invinuitul si-a folosit influenta politica pentru a controla prin interpusi intregul proces de privatizare a societatii in conditii care sa-i faciliteze achizitia pachetului de actiuni la un pret derizoriu – o versiune contrara insemnand sa admitem ca toti cei implicati si-au incalcat atributiile de serviciu sau au actionat in interesul SC Grivco SA Bucuresti din considerente telepatice ori din necunoastere sau prostie” – partea bolduită a fost scoasă din context și folosită în campania mediatică…”

Așadar, nici vorbă despre „telepatie”. Ce a vrut să spună procurorul este…

CONTINUAREA pe ReporterVirtual.ro

2 gânduri despre „Povestea celei mai mari manipulări de presă a ultimilor ani. Cum a fost posibil…

  1. Nici un infractor nu-si recunoaste vina si traiesc cu speranta ca cineva o sa-i salveze in schimbul unor sume mai substantiale.

  2. E un fel de a zice ca toti au intuit sensul celor dorite de sef (DV) sau cum se zice azi ca dosarele care au iesit acum la iveala au stat la dospit ani de zile pentru ca procurorii au gandit ca asa vrea seful (TB).

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s