De ce n-a dat mâna Iohannis cu secretarul CSAT. Alternativa de bun-simț la teoria conspirației…

O înregistrare VIDEO din ședința CSAT a făcut înconjurul presei săptămâna trecută, iar pe marginea ei jurnaliști și analiști au făcut cele mai „savante” speculații posibile.

Este vorba despre o înregistrare de miercurea trecută, de la începutul sedinței CSAT de la Palatul Cotroceni, lansată pe YouTube de Flux24.ro, siteul de știri al lui Andrei Bădin (jurnalist plecat de la b1 tv). Președintele Iohannis este filmat dând mâna cu toți cei prezenți și salutându-i, mai puțin cu generalul Ion Oprișor, secretar al CSAT, de care trece ignorându-l parcă:

La numai 48 de ore de la această înregistrare, George Scutaru, consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, își dă demisia „din motive personale” (conform Administrației Prezidențiale) și este înlocuit chiar cu… Ion Oprișor (foto), cel pe care Iohannis „refuzase să-l salute” în ședința CSAT.

ion oprisorEi cum să-l ridici în funcție tocmai pe cel pe care „îl ignorasei intenționat”? De aici, o grămadă de speculații și comentarii care mai de care mai abracadabrante.

De fapt, deși „viața e complexă și are multe aspecte” – replica deja celebră din „Filantropica” – de data asta realitatea este mult mai prozaică și mai simplă decât ar dori „analiștii” și ține, dacă vreți, de bunul-simț…

Continuarea, AICI.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s