Șah la Rege? Traian Băsescu a cedat dama…

Emil ConstantinescubasescuEmil Constantinescu, anul 2000 – Traian Băsescu, anul 2015, arc peste timp. „Am fost învins de sistem!”, declara public la final de prim și ultim mandat depozitarul tuturor speranțelor românilor în 1996 și pășea în istorie cu capul plecat.

La 15 ani de la acel moment, un alt președinte, dar care a avut două mandate pline din toate punctele de vedere, spune același lucru, nu prin vorbe de data asta, ci prin fapte…


udrea & baseSă lucrăm cu evenimente și cu fapte publice, nu cu informații „pe surse”, pe care, puse în contextul a ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, le putem interpreta acum altfel. Vă propun, așadar, o scurtă incursiune în istoria recentă și câteva întrebări:

1. Octombrie 2014

  • Izbucnește scandalul fotografiilor de la Paris, cu Udrea, Bica & Topoliceanu. C-o falcă în cer și una în pământ, Traian Băsescu are o izbucnire nervoasă, iese la televizor în apărarea Elenei Udrea, afirmă că este o lucrătură în colaborare cu un serviciu francez și spune că i-a chemat la el pe șefii serviciilor (SRI și SIE) și că a cerut o anchetă.
  • Elena Udrea afirmă că pe 22 decembrie, a doua zi după plecarea de la Cotroceni, Traian Băsescu se va înscrie în PMP.

2. Noiembrie 2014

Traian Băsescu afirmă, în completarea a ceea ce spusese în octombrie, că, deși este pe final de mandat, deși mai are doar câteva zile de petrecut la Cotroceni, greșesc cei care-și închipuie că el doarme. Ok.

3. 21 decembrie 2014

În ultima conferință de presă de la Cotroceni, Traian Băsescu este întrebat despre raportul pe care l-a solicitat serviciilor după „incidentul Paris”. L-a primit? Ce concluzie a tras? „E secret”, vine răspunsul sec al șefului statului…

4. 22 decembrie 2014

La PMP se întinde covorul roșu, se fac pregătiri febrile încă de dimineață. Orele trec. Prânz. După-amiază. Seară. Stop joc. Traian Băsescu n-a venit! Nicio explicație publică (notă: și n-a venit până pe 11 februarie 2015, ziua reținerii Elenei Udrea!)

5. 8 decembrie 2014

Cotidianul „Evenimentul zilei” anunță amânarea pentru 2015 a unui interviu-fluviu cu Traian Băsescu. Acesta trebuia publicat începând cu data de 8 decembrie, în serial, timp de șase zile. De ce a fost amânat… (Continuarea, AICI)

2 gânduri despre „Șah la Rege? Traian Băsescu a cedat dama…

  1. Apariţia în spaţiul public al numelui Elenei Udrea a fost legată de apartenenţa ei la grupul infracţional Petrache-Bittner-Cocoş, iar în zona politicului ca membră PSD şi secretară „exotică” a lui Cosmin Guşă. Evoluţia ei a fost marcată de o întreagă listă de scandaluri de corupţie, precum şi de extravaganţe de neam-prost parvenit, ceea ce i-a şi adus porecla de Leana Vuiton. Periodic au apărut suspiciuni de apartenenţă la mafia transpartinică, de „afinităţi” personale cu „duşmanul”, (Ponta, Gabriel Oprea) suspiciuni întărite de vizibila ei „menajare” de către aruncătoarele de lături ale propagandei useliste (nu vă faceţi iluzii, USL trăieşte) dacă e să comparăm vizibilul „tratament preferenţial” aplicat Udrei în raport cu ceea ce au „încasat” Pleşu, Macovei, Danileţ, etc…
    …Greu de încadrat asemenea „tuşe” peste portretul unei ingenue…

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s