La moartea unui prieten. Dumnezeu să te ierte, Silviu Ionescu!

S-a stins săptămâna asta într-un cvasi-anonimat Silviu Ionescu.

Cei mai mulți dintre dvs îl știți drept diplomatul român care a provocat accidentul de la Singapore din 2009 când un localnic a fost ucis.

silviu

Presa noastră e atât de „profesionistă” încât în ziua morții sale o televiziune de știri prezenta imagini cu… Silvian Ionescu (PDL), Comisar general al Gărzii de Mediu, care era, bineînțeles, sănătos și fără nicio problemă. Mă întreb ce-or fi spus cunoscuții și rudele lui Silvian când au văzut imaginile derulându-se pe micul ecran, pe fondul anunțului mortuar? Dar trecem peste asta…

Puțini știu că, înainte de a intra în diplomație, Silviu a fost jurnalist. Specializat pe zona economică-financiară. A activat la „Evenimentul zilei”, în anii ’90, apoi la „Libertatea” (pe vremea când era ziar local, de București), dar și la alte publicații. A intrat apoi în diplomație și și-a servit țara la New-York, la Salonic și la Singapore. L-am vizitat și la New-York, în 2007, și la Salonic. La Singapore n-am mai apucat.

Silviu mi-a fost prieten, nu unul foarte apropiat, dar prieten. Iar eu nu mă dezic de prieteni, așa cum este acum la modă! A făcut o greșeală în viața lui, una enormă, dar o greșeală, pentru care, iată, a plătit cu vârf și îndesat. A murit în pușcărie, ca un câine. Familia a fost chemată în ultima zi, după două săptămâni de tăcere din partea autorităților, când nu … (CONTINUAREA, AICI)

 

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s