Dear Santa, liebe Klaus, unde e iluziile mele, care le-am avut?!

  • Motto:
  • „Unde e iluziile mele / Care le-am avut?”

(Refren celebru în anii ’50, cântat în localurile de noapte bucureștene de Ovid Teodorescu și Ilinca Cerbacev)

santa klaus iohannis zutv.ro

.Dan Mihalache. N-ați auzit de el? Nu se poate! E printre cele mai vehiculate nume în ultimele două săptămâni online. O simplă căutare pe Google vă va returna zeci de rezultate.

Este omul despre care s-a spus că ar fi viitorul șef al Cancelariei prezidențiale a lui Klaus Iohannis. „S-a spus”, zic, pentru că nimeni nu a confirmat această supoziție. Klaus Iohannis nu a confirmat NICIODATĂ acest nume. „Sursele” l-au numit și tot „sursele” l-au demis deja avant la lettre.

andrei-plesu-e1411030378240O să găsiți zeci de editoriale scrise cu furie de jurnaliștii „de dreapta”, declarații ale unor personaje publice pe facebook privind ieșirea în stradă dacă această numire se va produce, totul culminând cu oScrisoare deschisă a „intelectualilor” către Klaus Iohannis, în frunte cuAndrei Pleșu, publicată în Revista 22. Scrisoare la care acesta a răspuns printr-o postare pe facebook.

Arătați-mi vreo Fecioară Maria în politica românească…

De unde tot acest vuiet? Dintr-o greșită înțelegere a realității. Dintr-o supralicitare a momentului 16 noiembrie drept ceva ce nu a fost de fapt. Parcă-i aud pe toți cei de mai sus fredonând cu năduf  „Unde e iluziile mele / Care le-am avut?”…

Emoția publică a momentului 16 noiembrie l-a împopoțonat pe Klaus Iohannis prin „pana” multor jurnaliști „de dreapta” cu mantii care nu sunt ale lui: mantia unui prinț anti-comunist radical, mantia unui Vlad-Țepeș modern – produs al DNA și al electoratului „macovist” sau mantia unui conte Dracula al răzbunării anti-pesediste. Jurnaliștii au lăsat deoparte judecata rece, rațiunea, cântărirea argumentelor și au îmbrățișat emoția, patima, spiritul vindicativ, avântul revoluționar.

Dar Klaus Iohannis nu este nimic din toate cele de mai sus. Klaus Iohannis este un politician care a câștigat alegerile într-un… (CONTINUARE, AICI)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s