ȘOCANT. INCREDIBIL. ULUITOR… Chiar e nevoie de titluri-capcană?!

O controversă interesantă, deși un pic prea încinsă, s-a desfășurat între scriitorul și jurnalistul Cezar Paul Bădescu și jurnalistul Mălin Bot. Motivul? Titlurile senzaționaliste care abundă în presa online.

15

Doar două exemple. De astăzi…

Primul sancționează acest gen de presă, „pe-afară-i vopsit gradul, înăuntru leopardul”, în timp ce al doilea justifică nevoia de „click-uri” prin faptul că internauții nu plătesc pentru conținut, iar jurnaliștii trebuie plătiți.

Primul realizează o emisiune la TVR, iar al doilea este șeful online de la EVZ, dar ambii au lucrat pentru o perioadă, împreună, la Adevărul Holding. Argumentația ambilor, în linkul de mai jos:


„ȘOC, ȘOC, ȘOC!”… Cum vede un scriitor presa online a ultimelor zile


Mi-a atras atenția o afirmație a lui Mălin Bot, făcută atât la comentariile articolului de mai sus, cât și pe contul său de Facebook:

malinbot3Pe scurt, prezenta unor cuvinte cheie (socant, incredibil, uluitor) in titluri face diferenta intre 1.000 sau 10.000 de afisari. Nu va atrage pe dumneavoastra, dar atrage alti zeci de mii de internauti care ne genereaza venituri.

Are dreptate?

Iată de pildă, în tabelul de… (CONTINUAREA, AICI)

Un gând despre „ȘOCANT. INCREDIBIL. ULUITOR… Chiar e nevoie de titluri-capcană?!

  1. Cand se va depasi stimulul-prag, titlul capcana va genera repulsie. La mine s-a atins deja acest stimul-prag de vreun an. De aceea rar clickanesc astfel de titluri catre gandul.info, facandu-ma deseori sa ocolesc platforma chiar daca stiu ca multe editoriale de-ale lor au miez.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s