Herr Iohannis, atenție la lichele!

LICHEÁ, lichele, s. f. Om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic; secătură. – Din tc.leke „nerușinare”
Sursa: DEX ’09 (2009)


E o colcăială infernală! Au ieșit din toate cotloanele atrași de mirosul noilor oportunități: funcții, bani, influență. Precum șobolanii care părăsesc primii corabia, abandonează epava în derivă a lui Victor Ponta și încearcă să prindă un loc pe punte sau măcar la cală pe barca împinsă de vânturi prielnice a noului puternic al zilei…

umbre iohanis

 

Au o capacitate extraordinară de adaptare, dată de genele combinate de șarpe, pisică și cameleon. Au coloana vertebrală extrem de flexibilă, precum a unui șarpe. Cad întotdeauna în picioare și par să aibă nouă vieți, precum o pisică. Au limba lungă, pătrunzătoare și lipicioasă și își adaptează culoarea la condițiile de mediu, precum un cameleon.

Îi știți. Ocupă scena publică de 25 de ani! De fapt, au ocupat-o întotdeauna. Sar dintr-o barcă într-alta cu o abilitate demnă de un cangur! Iată câte calități ale regnului animal pot fi întruchipate într-o singură vietate cocoțată samavolnic în vârful lanțului trofic: LICHEAUA.

Sunt peste tot. În politică, în administrație, în presă, în „servicii”. Toți se grăbesc, mai cu fereală sau mai pe față, să-și depună omagiile și să-și ofere serviciile la noua „Înaltă Poartă”…Câteodată mor, dispar în mod natural, dar alții le iau locul. Mai puternici, mai rapaci, mai adaptați. Sunt… (Continuarea, AICI)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s