De ce ‘NU Ponta’. Ieși din casă! Dă un ‘like’ azi la urne!

Cuvânt înainte: Un mesaj pentru „internauți”, înainte de orice. Votul nu se dă pe Facebook! Se dă la urne. Ieșiți azi din casă și lăsați lumea virtuală pentru câteva zeci de minute. Asta dacă nu vreți să vă petreceți următorii ani dând „share” tristeților voastre…

admin-ajaxDragi cititori, astăzi avem în față o singură opțiune rațională. Dacă sunteți de acord cu cele scrise mai jos, atunci vorbiți cu rudele, cu prietenii, cu cunoscuții voștri și încercați să le explicați. Calm, rațional, cu argumente. Dar despre asta un pic mai jos…

Acesta nu este un articol militant, deși unii îl veți taxa ca atare. Este un text scris „la rece”, fără patimă așa cum îmi place să cred că sunt toate textele mele. Dar asta judecați voi, dragi cititori.

Nu-mi place jurnalismul pătimaș, strigat, scrâșnit, partizan. S-a abuzat de el în ultimele zile sub imperiul emoției. Eu vă propun să ne păstrăm capul pe umeri și să judecăm rațional.

1Nu vă voi povesti despre Revoluție. 2014 e departe de 1989 iar România e cu totul alta. O singură referire totuși: să avem măcar bunul-simț să ne aducem aminte că, atunci, oamenii au murit, printre altele și pentru dreptul la vot. Așadar, să-l folosim astăzi. Măcar atât suntem datori, cu un pic de bun-simț. Cu un „efort” de 20 de minute de a ne deplasa până la secția de votare din colțul străzii.

2Nu vă voi povesti despre comunism. Comparația PSD – PCR, de care abuzează mulți jurnaliști, este exagerată și profund greșită. Cum să-i taxezi drept „comuniști” și „roșii” pe niște îmbuibați ai tranziției, pe cei mai rapaci exponenți ai capitalismului sălbatic românesc?! Nu uitați că vorbim despre un partid „social-democrat” condus de unii dintre cei mai bogați oameni din România!

3Nu vă voi povesti despre dictatură. Ponta nu va instaura vreo dictatură în România. Suntem totuși membri UE și NATO.

Singura dictatură care ne pândește după colț dacă astăzi nu vom vota cu capul este dictatura corupției, a hoției și a minciunii ridicată la rang de politică de stat

Dragi cititori, v-am spus la începutul acestui editorial că avem o singură opțiune rațională. Românii au astăzi în față trei posibilități, trei opțiuni, dar, repet, UNA SINGURĂ rațională.

Iată care sunt cele trei opțiuni… (CONTINUAREA, AICI)

5 gânduri despre „De ce ‘NU Ponta’. Ieși din casă! Dă un ‘like’ azi la urne!

  1. draga adrian halpert, as vota cu iohannis dar de fiecare data cand ma uit cine e inspatele lui (blaga, boagiu, ungureanu, berceanu, anastase, oltean, falca…) imi trece pur si simplu. Ce sa fac?…

  2. tocmai asta e.Daca votul meu de azi pentru iohannis inseamna ca maine blaga sa fie prim-ministru iar guvernul sa fie format din ungureanu, boagu, blaga, berceanu, oltean…e ora 13 si nu m am hotarat inca, dar hotarat lucru: nu vreau ca ungureanu sa fie in guvern. puteti sa mi garantati ca daca votez iohannis nu aduc inapoi din morti toti oamenii presedintelui?

  3. in 2009 vreo 100.000 de romani care traiesc in strainatate ni l-au impus pe manelist presedinte. in 2012, 7,6 milioane de romani care traiesc in tara nu au putut intoarce cele 100.000. poate imi explicati si mie care e isteria cu votul din „diaspora” (cuvantul e de fapt prea intelectual pentru a i descrie pe domnii de la coada)?

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s