„Marea confruntare”, doar o clacă TV | Examenul picat de posturile tv de știri

România TV – 20.00 vs Realitatea TV – 20.00. Ambele televiziuni au promovat ieri agresiv „marea dezbatere”. Dacă Realitatea TV a desfășurat o operațiune de marketing normală, cealaltă televiziune în schimb, România TV – postul lui Sebastian Ghiță, ne-a bombardat cu promo-uri mincinoase: „marea confruntare: Ponta vs Iohannis”, deși se știa foarte bine că liderul ACL nu a confirmat prezența…

 

rtv2

Ce a fost s-a văzut. Manipularea a continuat și în timpul „marii confruntări”, cu un scaun gol pe care a fost așezată o coală de hârtie pe care scria Klaus Iohannis. Scaunul, filmat insistent de-a lungul întregii emisiuni. În paralel, pe ecran în stânga, o imagine animată a lui Iohannis pe care era aplicată o ștampilă: „absent”. Scenariu care a decurs conform informațiilor pe care ReporterVirtual.ro vi le-a prezentat ieri în exclusivitate anticipând desfășurarea emisiunii (foto 1).

Dar nu asta este important. RTV și-a făcut datoria față de partid, față de patron și față de liderul suprem.

rtv

Important este că aseară am avut  o probă live a faptului că nu televiziunile de stiri trebuie să organizeze asemenea dezbateri. Pentru că sunt slab pregătite! Nu candidează la Președinție nici Emma Zeicescu, nici Andra Miron, nici Denise Rifai, nici Corina Dragotescu. Tocmai de aceea nu ne interesau panseurile lor despre lume și viață. Nu acum. Au toate talk-show-urile din lume, seară de seară, să ne explice viziunile lor cu introduceri de genul „eu cred că…”, „vă contrazic pentru că…”, „dacă aș candida eu…”. Astfel de abordări nu-și au locul într-o dezbatere prezidențială, pentru că aici nu moderatorul este protagonistul, ci… Continuarea, AICI.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s