4 despre războiul Ponta – Adrian Sârbu. Plus, ce rol joacă Sebi Ghiță

Războiul public dintre premierul Ponta și mogulul media Adrian Sârbu a consumat deja câteva episoade, culminând cu declarația de aseară a primului-ministru, care a declarat că șeful Mediafax și Gândul (fost CEO al Grupului PRO) i-ar fi cerut să oprească niște controale ANAF la firmele sale. Iată câteva observații despre cheia în care poate fi citită această luptă surprinzătoare.

ponta sarbu ghita1) Sârbu nu neagă că a fost la Guvern în biroul lui Ponta. De altfel, se poate verifica și registrul intrări în Palatul Victoria.

2) Despre ce au discutat trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei doi.„Mi-a cerut să opresc niște controale”, spune Ponta. „Minte!”, vine replica scurtă a lui Sârbu… Ei, și dacă e vorba despre cuvânt, premierul Ponta are o problemă: de la plagiat încoace, trecând prin toate eludările publice ale adevărului – ca să mă exprim eufemistic – șeful Guvernului nu dă pe-afară din punct de vedere al credibilității! Nu că Sârbu ar fi vreun sfânt, dar punerea față în față a celor doi nu-l avantajează pe celălalt.

3) Să presupunem că Sârbu l-a rugat pe Ponta să intervină. De ce nu l-a denunțat imediat premierul pentru trafic de influență? De ce se expune public unei posibile acuzații de tăinuire? Câte asemenea discuții cu diverși oameni de afaceri poartă Victor Ponta în biroul său de la Guvern?

4) Cei care urmăresc cu atenție scena publică nu se poate să nu-și amintească în acest context de un interviu acordat în luna mai de Sebastian Ghiță, patronul RTV și amicul bun al premierului, pentruHotNews: „Deputatul PSD mai spune ca a discutat cu Adrian Sarbu  care ar dori sa vanda Mediafax dar nu si-a exprimat intentia sa cumpere deoarece ar fi convins ca vinde scump”.Aha, deci Adrian Sârbu nu s-a lăsat! I-ar fi prins bine lui Ponta în perspectiva lunii noiembrie o „sinergie” Mediafax – Gândul- România TV…(continuarea, AICI)

Un gând despre „4 despre războiul Ponta – Adrian Sârbu. Plus, ce rol joacă Sebi Ghiță

  1. Reblogged this on fata noptii and commented:
    „2) Despre ce au discutat trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei doi.„Mi-a cerut să opresc niște controale”, spune Ponta. „Minte!”, vine replica scurtă a lui Sârbu… Ei, și dacă e vorba despre cuvânt, premierul Ponta are o problemă: de la plagiat încoace, trecând prin toate eludările publice ale adevărului – ca să mă exprim eufemistic – șeful Guvernului nu dă pe-afară din punct de vedere al credibilității! Nu că Sârbu ar fi vreun sfânt, dar punerea față în față a celor doi nu-l avantajează pe celălalt.”
    @Adrian Halpert

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s