22 de întrebări fără răspuns în scandalul Băsescu – Bercea

Toată presa bate câmpii, crede Ion Cristoiu, care observă polarizarea media în scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondial și mai puțin strădania de a căuta adevărul: unele televiziuni şi ziare pentru a-l înfunda pe Traian Băsescu, alte televiziuni şi ziare pentru a-l apăra pe Traian Băsescu.

» FOSTUL MILIȚIAN PAVEL ABRAHAM, NOUL MUGUR CIUVICĂ!

În editorialul său din „Evenimentul Zilei” de astăzi, jurnalistul lansează „22 de întrebări rămase fără răspuns (deocamdată) în Scandalul Mircea Băsescu arestat preventiv pentru trafic de influență”. Textul este lung, mai lung decât de obicei, dar merită parcurs și scoate la iveală o latură mai puțin cunoscută a lui Ion Cristoiu, cea de „anchetator”. De fapt, este vorba despre întrebări pe care presa nu și le pune:

evz„În timp ce CSM doarme în bocanci, Pavel Abraham a mutat procesul din sala de tribunal în studiourile Antenei 3 şi ale România TV. Seară de seară, el prezintă probe (unele fabricate), pledează în favoarea clanului de interlopi și împotriva lui Traian Băsescu, deși Traian Băsescu nu e parte în proces. Cum Pavel Abraham, fost miliţian, absolvent de Facultate de Drept la Fără Frecvenţă (pe vremea lui Ceauşescu) se manifestă seară de seară pe post de Mugur Ciuvică, opinia publică din România e manipulată în chip ticălos într-o direcţie politică (…) Credinicios tezei că trebuie să mă conving eu de adevăr şi nu să mă las convins de manipulări mediatice, m-am apucat să citesc tot ce s-a scris şi s-a difuzat în Scandalul Mircea Băsescu zis şi Scandalul Fratele Preşedintelui”.


» CE SE ÎNTÂMPLĂ? ZIARUL LUI VOICULESCU A CAM TERMINAT MUNIȚIA…

Tot pe marginea aceluiași scandal care va mai ține multă vreme paginile întâi ale presei scrie, firește, și ziarul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”. Numai că, deocamdată, muniția pare a se fi terminat. Nu mai sunt noutăți și se bate apa în piuă cu titluri care încearcă să țină subiectul cald. Azi, frontul JN este dat de o banală predarea tehnică a aparaturii către anchetatori: „Băseştii, răpuşi de cravata cu “ochi”, un text care – specialitatea casei! – nu e nici știre, nici opinie, nici anchetă, nici reportaj, ci câte un pic din toate, o nouă specie jurnalistică:

untitled„Tăvălugul dezvăluirilor striveşte zbaterile clanului Băsescu de a ieşi din cleştele strâns cu mână de fierar de clanul Bercea. Anchetele DNA, de la Constanţa şi Bucureşti, sunt în urma evenimentelor. Ele doar confirmă ceea ce au dezvăluit înregistrările făcute cu sârg şi pricepere de agent sub acoperire de Băsică şi susţinute public de Izaura, şefa de stat major a familiei Anghel. Încercarea de muşamalizare a anchetei pornite de procurorul Iacobescu în 2011, pensionat forţat, devine acum bumerang acuzator pentru sistemul viciat din Justiţie.Kovesi, Hăineală ajung şi ele subiect de dezbatere publică, prinse în mlaştina suspiciunii de colaboratoare pentru salvarea familiei Băsescu”.


» PONTA, ÎNCĂ O ORDONANȚĂ „CU DEDICAȚIE”. ACUM, ÎMPOTRIVA PMP

Schimbăm subiectul și mergem pe prima pagină a cotidianului „Adevărul” de astăzi, care anunță o nouă lovitură politică dată de Victor Ponta (care-și pregătește terenul pentru scrutinul prezidențial) lui Traian Băsescu, prin partidul său de suflet, PMP: „Partidul lui Băsescu, exclus prin lege din Biroul Electoral Central”

adv„Guvernul a modificat Legea pentru alegerea Preşedintelui României şi, printr-un amendament introdus cu mare fineţe, a scos Partidul Mişcarea Populară (PMP), formaţiune năşită de Traian Băsescu, din viitorul Birou Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale. Modificarea a fost făcută printr-un procedeu devenit tradiţional pentru actualul Guvern: ordonanţa de urgenţă (…) Cât de mult contează această definiţie în perspectiva alegerilor prezidenţiale? Răspunsul îl găsim tot în Legea pentru alegerea Preşedintelui României”.

Reclame

Un gând despre „22 de întrebări fără răspuns în scandalul Băsescu – Bercea

  1. Pingback: Ce au scris în weekend liderii din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s