Elena Udrea și războiul bilețelelor roz & portocalii

Nu mai sunt 322, sunt 344… Votul de ieri din Parlament, care-i cere demisia lui Traian Băsescu, nu are nicio relevanță juridică. Are însă una politică, după cum observă presa de astăzi, mai ales după ce PNL a votat cot la cot cu foștii (?) aliați de la PSD…

» NOUL USL: JANA NU E MOARTĂ, JANA SE TRANSFORMĂ…

evz

„Jana nu e moartă, Jana se transformă”, zicea un cântecel. Așa și cu USL. Liberalii au surprins ieri votând Declarația politică a Parlamentului alături de PSD, deși noii lor aliați, de la PDL, au părăsit sala. După părerea lui Ion Cristoiu, exprimată în editorialul din „Evenimentul zilei” de astăzi, „A apărut USL, varianta adăugită: PSD, UNPR, PC, PNL și PPDD?!”:

„La finele votului din Parlament, Victor Ponta a declarat jurnaliştilor că USL există. Într-adevăr, USL s-a refăcut cu prilejul acestui vot. PNL a votat alături de PSD, UNPR, PC și de proaspătul aliat al lui Victor Ponta, PPDD, Partidul Gaură la Covrig. Putem spune că USL există şi e mai mare decît fostul USL. Pentru că acum USL cuprinde şi Partidul tomberon al lui Dan Diaconescu. Cum s-a ajuns aici?”


» PNL – HĂIS ȘI PDL – CEA, DEȘI CONVENISERĂ CĂ SE COORDONEAZĂ

rlCu același subiect deschide astăzi și cotidianul „România liberă”, care analizează evenimentul de ieri din Parlament sub titlul Votul care a reînviat USL și semnificațiile lui”:

„Cu 344 de voturi, provenite de la PSD, PC, UNPR, PP-DD și PNL, Parlamentul a adoptat ieri declarația prin care îi cere lui Traian Băsescu să demisioneze (…) Parlamentarii UDMR s-au abținut, iar cei ai PDL și PMP au părăsit sala, așa că nu s-a înregistrat nici un vot „împotrivă“ (…) Deși se pregătesc intens să fuzioneze și fuseseră date chiar asigurări că PDL și PNL vor avea o abordare comună cu privire la declarația Parlamentului, liberalii și pedeliștii s-au situat, ieri, pe poziții divergente. Decizia libe­ralilor de a sprijini demersul puterii a fost, repede, speculată de premierul Ponta, care a apreciat că „astăzi, a ­existat USL“.


» RĂZBOIUL BILEȚELELOR ROZ & PORTOCALII

untitledScriam în P.S-ul editorialului publicat alaltăieri că inițiativa Elenei Udrea, de a reactiva scandalul bilețelului roz al lui Tăriceanu pentru a înecerca să contracareze asaltul împotriva lui Traian Băsescu, este o prostie. Și, iată, am avut dreptate. Pentru că azi „Jurnalul Național” vine cu o contra-replică: „bilețelul” lui Traian Băsescu către Codruț Șereș în scandalul ALRO, sub titlul „Bileţelul lui Băsescu pentru ministrul Şereş”. Încă un pas spre convingerea electoratului, voit sau nu, că „toți sunt la fel, o apă și-un pământ, aceeași mizerie…”:

„Dosarul ALRO răbufneşte din dulapul cu “scheleţi” al preşedintelui. Naiva Nuţi, dorind să lovească în Tăriceanu cu bileţelul roz, uită ce duhori emană din înregistrările făcute de DNA pentru favorizarea ruşilor pe care îi dirijau Stolojan, Cocoş şi Udrea prin catacombele de la Cotroceni. Codruţ Şereş, ministrul Economiei pe atunci, întreba unde a rămas valiza cu milioanele de dolari a ruşilor”.

***

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

2 gânduri despre „Elena Udrea și războiul bilețelelor roz & portocalii

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s