„Frate” Voiculescu, încă nu s-a terminat, mânca-ți-aș…

Primele pagini ale cotidianelor apărute în această dimineață sunt pe bază de… țigănie. Titluri inspirate de dosarul fratelui președintelui, Mircea Băsescu, care n-a găsit un partener de afaceri mai potrivit decât Bercea Mondial – sau Mondialu’, că nici acum nu știu cum e corect – Bulibașă al unei șatre de interlopi, care au ajuns acum vedetele media…

untitledFericirea supremă este, cum altfel?!, la presa lui Dan Voiculescu care dă un titlu ilustrativ pentru beatitudinea care a cuprins redacția… Parcă-i și vezi pe scribii patronului alergând pe holurile sediului „Jurnalului Național” și fluturându-și fustele cu frenezie în timp ce tastează pentru subiectul principal al ziarului de azi: „Fraţii Băsescu, la puşcărie, mânca-ţi-aş!”.

E un titlu țigănesc, cum am spus, dar și un pic riscant: dacă i se va răspunde lui Voiculescu în același ton: „Mânca-mi-ai!” sau „Mânca-ne-ai!” :) În plus, asta cu frații e bonus de la sclavii de pe plantație pentru patron. Nu e „frații”, ci „fratele”. Aaa, că ar visa ei aceeași soartă pentru celălalt frate, asta-i o cu totul altă poveste! Până atunci, va trebui să dea socoteală în fața Justiției, alt frate, Big Brother-ul de la Antene, adică… fratele Voiculescu. Pentru că,  „mânca-ți-aș”, încă nu s-a terminat! Să citim un scurt fragment din frenezia țigănească a JN:

„Fratele lui Mircea Băsescu este, din păcate pentru noi, preşedintele României. Din această poziţie oficială Băsescu Traian, amestecat cu vorbe clare în traficul de influenţă contra cost pentru manevrarea instanţelor şi sentinţelor în procesele interlopilor, vrea să ne facă să credem că el ar fi curat. Că nu are nici un amestec în învârtelile clanurilor Bercea-Băsescu. Mai are puţin până să declare că nici nu are un frate. În locul demisiei logice privim cu stupoare la încercarea peniblă de a-şi salva scaunul de preşedinte.”

P.S: Și, apropos, curat curaj, „mânca-ți-aș”, articolul de deschidere e nesemnat…

evzȘi „Evenimentul zilei” a fost cuprins de frenezia jocului de-a limbajul țigănesc, dar fără conotațiile golănești din Jurnalul lui Dan Voiculescu. Astfel, titlul editorialului de astăzi al directorului ziarului, Dan Andronic, sună astfel:„Ia scandalul Mondialu`, neamule!”:

„Moment de maxim orgasm jurnalistic pentru adversarii lui Traian Băsescu,care se străduie de ani buni să dovedească că Președintele României nu este deloc atât de lipsit de pată în materie de corupție. Un demers care urmărește albirea lui Dan Voiculescu prin comparație, de ceva vreme înregistrându-se la Antena 3 un serial de emisiuni menit să demonstreze că judecătorii și procurorii sunt corupți, incompetenți, băsiști și pe cale de consecință, lipsiți total de independență. Ceea ce arată, în viziunea celor care-l admiră pe Varan, că toate acuzațiile aduse președintelui-fondator al PC și Antena 3 sunt cu rea-credință și vag răutăcioase”.

Pe marginea aceluiași subiect scrie în editorialul său, tot în „Evenimentul zilei” de astăzi și Ion Cristoiu în articolul intitulat „Tandemul Dan Voiculescu-Victor Ponta a declanșat o mineriadă împotriva Justiției”:

„Cuplul Victor Ponta – Dan Voiculescu și-a făcut un țel al vieții din compromiterea Justiției din ultimii zece ani ca fiind instrumentul politic al lui Traian Băsescu. De ce? Pentru ca toți corupții, înfrunte cu Dan Voiculescu, să scape de sancțiunea Justiției după ce PSD pune mîna pe toată Puterea în România. Victor Ponta și-a făcut un program din ceea ce el numește Dărîmarea Regimului Băsescu, după ce ajunge Președinte. În sintagma Regimul Băsescu e cuprinsă, alături de presa independentă, de Servicii, și Justiția. Scandalul Mircea Băsescu e un bun prilej de a mai compromite Justiția română. Cu complicitatea liderilor Opoziției, care, fie din prostie, fie din interes, fac în acest caz jocul cuplului Dan Voiculescu – Victor Ponta”.

rlTot subiectul Mircea Băsescu – Bercea Mondial este abordat și de Cristian Câmpeanu în editorialul de astăzi de pe prima pagină a „României libere”Ponta și Voiculescu vor să îngroape DNA cu Bercea Mondial”

„Obiectivul cazului Mircea Băsescu este, în primul rând, compromiterea credibilității și integrității DNA și abia în al doilea rând târârea lui Traian Băsescu într-un sordid caz de corupție și declanșarea unei posibile noi acțiuni de suspendare a președintelui. Ceea ce fac Ponta și Voiculescu în acest moment este o tentativă de a îngropa DNA folosindu-se de un interlop extrem de periculos (…) Președintele pare să fi înțeles că miza reală sunt instituțiile anticorupție, pentru că și-a încheiat intervenția de ieri dând asigurări că „nu voi face nici un fel de intervenție la nici o instituție a statului. Între interesul major al consolidării Justiției și a-ți apăra fratele, aleg consolidarea Justiției”.

***

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

6 gânduri despre „„Frate” Voiculescu, încă nu s-a terminat, mânca-ți-aș…

 1. adevarul este ca este dureros sa ai un frate atat de cretin!
  e mai dureros decat tot ce a indurat basescu din partea adversarilor!

 2. Am inteles ca ai facut ” Revista presei ” , dar aportul propriu, parerile personale de ziarist cu vechime unde sunt d-le Halpert ?Este usor sa copii, mai greu sa compui…

  • Păi dacă nu știi să citești, eu nu prea mai am ce să-ți spun… E ușor să „copii” 🙂 Ce-i asta?! Să faci copii sau ce? E ușor să COPIEZI, într-adevăr, mai greu e cu limba română…

 3. Da. Romanii si neromanii traitori in interiorul granitelor Romaniei se afla intr-o situatie mediatica sustinuta fatis de delatori. Onoarea lor este mocirlita si tarata prin ce-i mai injositor.E o realitate ce ne injoseste in lumea adevaratei democratii. Am parerea ca pentru reabilitarea concetatenilor,solutia este: Autodizolvarea Parlamentului, iar dupa semnarea Decretului de dizolvare a Parlamentului si trecerea timpului de solutionare a contestetiilor, Presedintele Romaniei sa-si dea „Demisia de onoare”.
  Urmatorul pas:importarea unui presedinte si a unui parlament din lumea adevarat democratica. In continuare ,ne ramane rabdarea de a lua cunostinta de felul cum trebuie condusa,cu adevarat,o tara democratica,pluripartitista.
  Nu este cazul sa ne punem poalele in cap,spre delectarea si rasul lumii, bulversata si ea.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s