Fiecare cu obsesiile lui: Băsescu & Iohannis, JN & EVZ

>> DE CE TACE BĂSESCU? – ASTA-I ÎNTREBAREA! CE SE FACE VOICULESCU… Lui Dan Voiculescu îi țiuie urechile… E prea liniște! Disperat, ziarul pe care și l-a prins la cingătoare, foaia gândurilor patronului – am numit „Jurnalul Național” – se întreabă astăzi pe prima pagină: „De ce tace Traian Băsescu?”

untitledDacă tace, de ce tace? Dacă nu tace, de ce nu tace?! Asta-i ca în povestea aia cu șapca: ai, n-ai tot nu e bine… Iar dacă Băsescu va continua să tacă, spectrul falimentului e aproape: despre ce-o să mai scrie zi de zi JN?! Groaza se răspândește și spre Antena 3. Băsescu tace, tace, tace…

„Au trecut mai bine de două săptămâni de la izbucnirea scandalului Mircea Băsescu – Bercea Mondial, iar de atunci şeful statului a avut o singură reacţie. “Acuzaţiile sunt mincinoase şi nu au nicio legătură cu realitatea”, a susţinut şeful statului pe 30 mai, prin purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea (…) “Ar fi trebuit să ia atitudine (n.r. – Traian Băsescu). E o obligaţie legală”, a spus Abraham, avocatul familiei lui Sandu Anghel”

P.S: Abraham! Bun avocat! Auzi la el: „e o obligație legală!”. Da’ deschideți-i măi gura cu forța!…


>> EVZ, ZIUA ȘI „DEZVĂLUIREA”. CLIENT: KLAUS IOHANNIS. Și dacă „Jurnalul Național” are o obsesie veche-veche cu Traian Băsescu, există și obsesii noi. Obsesia, se vede treaba, nu este exclusiv apanajul unei singure părți…

evzAșadar, mergem pe prima pagină a „Evenimentului zilei”care-și continuă campania de „demascare” a lui Klaus Iohannis, scutindu-i pe cei de la JN să lupte pe două fronturi… Am pierdut șirul zilelor și al articolelor. E o nouă zi, o nouă dezvăluire. Astăzi aflăm de pe prima pagină a EVZ despre„Proprietarii din America pe care i-a <moștenit> Klaus Iohannis”:

„Mai pe românește, toată această afacere în care s-au implicat familia Iohannis, așa-zisul moștenitor, precum și ceilalți actori a fost numai un fals. De altfel, concluzionând vinovățiile din acest caz, rechizitoriul procurorului Mureșan a menționat că, „în ceea ce-i privește pe numiții Lazurcă Georgeta, Iohannis Carmen, Baștea Ioan, Iohannis Klaus și Suciu Dorin-avocat, cauza urmează a fi disjunsă și trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru efectuarea cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la fals intelectual, uz de fals și mărturie mincinoasă”.

P.S: Un amănunt interesant: dacă dai căutare pe site-ul evz.ro după numele autorului, Laurențiu Solomon, găsești un singur articol! Cel de astăzi…


>> RUȘII AU TĂIAT GAZELE UCRAINEI. CUM VA FI AFECTATĂ ROMÂNIA? Un singur ziar se ocupă astăzi, pe prima pagină, de un eveniment de mare importanță pentru zona asta de lume în care ne aflăm și numai: decizia Rusiei de a tăia alimentarea cu gaze a vecinilor ucraineni.

rlDespre acest subiect citim astăzi în „România liberă” articolul principal intitulat „Rusia a declanșat războiul gazelor. Cum ar putea fi afectată România”:

„Refuzul de a accepta orice compromis este semnalul că Putin dorește să facă uz cu toată forța de arma energetică pentru a îngenunchea Ucraina și pentru a se răzbuna pe europeni pentru sancțiunile impuse. Perturbarea alimentării cu gaz a Europei va afecta, astfel, și România (…) în condițiile în care importurile din Rusia vor crește în timpul iernii, iar România plătește unul dintre cele mai mari prețuri rușilor, în jur de 400 de dolari pe mia de metri cubi, rezultă că diferența de preț va fi achitată de populație, care va subvenționa astfel o companie privată”.

***

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s