Ziarul cu care patronul își face pantofii dis de dimineață

Dacă vă întrebați de ce mai ține Dan Voiculescu „Jurnalul Național” pe print, deși editura e în insolvență, pierderile sunt apreciabile, cumpărătorii sunt sub 10.000, iar salariile se dau când își aduce aminte, ei bine aveți astăzi un răspuns pe prima pagină.

 

>> „JURNALIȘTII” LUI VOICULESCU: DAI ÎN MINE, DAI ÎN TINE, DAI ÎN FABRICI ȘI UZINE…  „Jurnalul Național” nu este decât instrumentul cu care el, patronul, își face pantofii în fiecare dimineață.

untitledAbia ce a deschis gura șefa DNA, vorbind la TVR despre dosarul lui Dan Voiculescu și despre faptul că faptele sale se prescriu în decembrie, că azi, iată, pac cu ea la gazetă! Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine – e lozinca „jurnaliștilor” lui Dan Voiculescu, care-i trag azi o execuție ca la carte procuroarei Kovesi…

Păi cum să ai tupeul să spui ceva despre gloriosul, moralul, imaculatul patron? Așa că azi, în „Jurnalul Național”, șefa DNA devine pe prima pagină „Kovesi, procurorul stalinist”:

„De când a preluat şefia DNA, Laura Codruţa Kovesi a pus tunurile pe judecători, hărţuindu-i cu plângeri la CSM sau presându-i public pentru soluţionarea unui dosar sau altul. Kovesi nu face altceva decât să continue cu şi mai mult sârg practicile predecesorului său, Daniel Morar. În ultimul timp, presiunile asupra judecătorilor au devenit tot mai evidente”


>> CUM ÎL „ÎMPINGE” MIRCEA GEOANĂ PE VICTOR PONTA PE DRUMUL SPRE COTROCENI. În editorialul său de astăzi, Ion Cristoiu analizează ieșirile tot mai dese ale lui Mircea Geoană în media, care se auto-prezintă drept cel mai potrivit candidat la Președinție din partea PSD.

evzEditorialistul „citește” astăzi pe prima pagină a„Evenimentului zilei” resorturile din spatele diversiunii care se numește „codirea” lui Victor Ponta de a candida la Președinție: „Candidatul Mircea Geoană îl obligă pe Victor Ponta să candideze!”

„Mircea Geoană nu conteneşte să dezvăluie că e gata să candideze din partea PSD. Pentru aceasta, Mircea Geoană nu numai că afirmă public voinţa de a candida, dar chiar a pornit o campanie publică, de-a dreptul spectaculoasă, de a convinge că el ar fi un candidat excepțional al PSD. Dacă un om ca Mircea Geoană se oferă să candideze, Victor Ponta ar trebui nu numai să salute asta, dar să-i şi dea o bere lui Mircea Geoană. Potrivit diversiunii, el, Victor Ponta, e în mare încurcătură (…) Admițînd că Victor Ponta chiar șovăie să candideze, ofensiva pornită de Mircea Geoană îl obligă să o facă. Mircea Geoană a declarat în mai multe rînduri că se va da peste cap să fie desemnat drept candidat numai dacă șeful PSD, Victor Ponta, nu se va înscrie în cursă. Dacă nu vrea ca Mircea Geoană să candideze – și așa se pare- Victor Ponta n-are încotro: Trebuie să candideze. Altfel e greu de crezut că Mircea Geoană va admite un alt candidat decît el, Mircea Geoană”.


>> OPINIE: ELENA UDREA, „PUPILA” CARE L-A SCHIMBAT PE TRAIAN BĂSESCU. Elena Udrea e din nou subiect de editorial critic în presa de dreapta, care, în ultima vreme, în ceea ce privește acest subiect cel puțin, ia pâinea de la gura presei lui Dan Voiculescu…

rlAstăzi este rândul „României libere”, unde Sabina Fatisemnează textul intitulat Cum a ajuns Băsescu la mâna Elenei Udrea”. Ia să vedem, cum:

„Traian Băsescu a pierdut din spiritul liber pe care îl avea acum zece ani și, treptat, a reintrat în peisajul politicienilor mioritici. Oamenii onești și cultivați de care s-a înconjurat la începutul carierei sale de președinte l-au influențat în mod decisiv și așa a ajuns să condamne comunismul, să scoată dosarele Securității din arhivele serviciilor secrete, să le pună la dispoziția publicului prin CNSAS (Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității) și să construiască o instituție puternică pentru demantelarea corupției la nivel înalt: DNA (Direcția Națională Anticorupție). Treptat, s-a descotorosit însă de ei, iar cea care pare să aibă influența cea mai mare asupra președintelui este Elena Udrea (…) Traian Băsescu voia să urmeze acest model occidental, dar s-a răzgândit și acum își pune toate speranțele în partidul „altfel“ condus de Elena Udrea: face propagandă pentru această formațiune, își laudă pupila și crede că poate face dintr-o absolventă de facultate de mâna a doua o mare politiciană”.

***

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

2 gânduri despre „Ziarul cu care patronul își face pantofii dis de dimineață

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s