Pora & Tăpălagă, plutonul de execuție al Elenei Udrea

Două voci sonore ale presei apropiate zonei de dreapta a scenei politice fac rechizitorii dure la adresa Elenei Udrea, atât de dure pe alocuri încât până și trustul Intact ar avea motive de gelozie profesională, mai ales în lipsa unor condeieri de talent…

>> ELENA UDREA: PMP, PRINCIPALUL PARTID LA ALEGERILE DIN 2016. Elena Udrea, în noua calitate de președinte al Partidului Mișcarea Populară, iese astăzi cu primul interviu după congresul de sâmbătă, când a fost aleasă în fruntea formațiunii.

evzZiarul căruia i l-a acordat este „Evenimentul zilei”, care îl prezintă sub titlul, care este un citat din zicerile interlocutoarei,„PMP reprezintă Opoziția. PNL și PDL, neputința și aroganța”:

„Noul președinte al PMP declară, într-un interviu acordat „Evenimentului zilei” că formațiunea sa va face o opoziție dură și argumentată la Guvernul Ponta, deoarece PNL și PDL sunt incapabile de acest lucru (…) „Eu văd votul de sâmbătă – nu numai cel pentru preşedinţia PMP – ca un semn de încredere pentru cei care muncesc şi vor să construiască în detrimentul celor care văd în partid o trambulină sau un loc de la care să primească demnităţi publice„ (…) „Preşedintele ar fi participat cu dragă inimă la Congresul PMP, dar a trebuit să meargă la învestirea oficială a lui Petro Poroşenko ca preşedinte al Ucrainei” (…) Indiferent ce se va întâmpla, Traian Băsescu va rămâne alături de PMP şi va pune umărul la transformarea acestui proiect în principala formaţiune politică din România la alegerile din 2016 (…)”


>> ELENA UDREA, LIDERUL „DE DREAPTA”, EXECUTATĂ CHIAR DE ZIARIȘTII „DE DREAPTA”. Ieșim un pic din tiparul rubricii, care se oprește numai asupra primelor pagini din presa scrisă cotidiană, și mergem astăzi un pic și în zona online.

pora_tapalaga

Asta pentru că două editoriale publicate de Dan Tăpălagă, la HotNews, și de Andreea Pora, în Revista22.ro, merită menționate în contextul Congresului PMP și al alegerii noului președinte.

Două voci sonore ale presei apropiate zonei de dreapta a scenei politice fac rechizitorii dure la adresa Elenei Udrea, atât de dure pe alocuri încât până și trustul Intact ar avea motive de gelozie profesională (mai ales în lipsa unor condeieri de talent). Editorialele scrise de Pora & Tăpălagă arată că PMP/ varianta Udrea nu va avea de luptat doar cu PSD, PNL și PDL, ci și cu presa altădată considerată „favorabilă”.

22Câteva extrase din articolul Andreei Pora, intitulat„Efectul Udrea. Goodbye, PMP! Adio, Băsescu!”:

– „Dând fericit din codiță, partidul lui Bă­ses­cu a executat aport și a depus la picioarele Stăpânei mingiuța de cauciuc ins­crip­țio­na­tă cu 6%”.

– „Cu lesa în dinți, PMP a ple­cat din politica mare, târându-și victorios impotența și slugărnicia. S-a terminat”.

– „Partidul „altfel“ a înscăunat-o oficial pe Elena Udrea, cu tot cu eșecuri, parașute și învârteli, cu­metrii și compromisuri, vulgarități și am­bi­ții de divă și mărire nesusținute de vreun proiect remarcabil, validând astfel exact tipul de politică pe care îl condamnă la alții”.

HNCâteva extrase din articolul lui Dan Tăpălagă, intitulat, simplu, „In sfarsit, presedinte”:

– „Esecul a fost prezentat drept o mare victorie iar partidul i-a recunoscut meritele alegand-o presedinte”

– „Este uluitor, totusi, sa vezi atatia oameni adunati la un loc pentru a se minti in grup. N-ar fi chiar prima data in istoria politica a Romaniei cand oamenii isi aleg lideri in care nu cred”

– „Atunci cand publicul stie ca asista la o farsa, ca participa la o butaforie, orice urma de entuziasm dispare, sala se transforma intr-o adunarea amorfa”

– „Elenei Udrea ii lipseste talentul politic, charisma si viziunea, calitati indispensabile unui lider pentru a transmite credinta in ceva, disponibilitatea de a muri pentru o o idee si puterea de a inspira”

***

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

3 gânduri despre „Pora & Tăpălagă, plutonul de execuție al Elenei Udrea

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

  2. ma intreb cine este in spatele celor 2 de o ataca pe Elena Udrea , implicit pe Traian Basescu . cu atata inversunare , pare dubios. ii simpatizam pe cei 2 si ii apreciam . este jenant ca presa de dreapta sa loveasca cu pietroiul in partidele de dreapta . ziaristi care tipa din rarunchi ca nu se uneste dreapta , na, uite ca PDL se uneste cu PNL. F bine , sa o faca cat mai repede . sa urmeze si ceilalti- PNTCD , FORTA CIVICA, si care mai sunt si nu au electorat ..

  3. Dar tu, Halperte, din care tabara faci parte ? Plutonul de executie de care spuneai nu e format numai din frustratii aia doi, ci lor li se adauga si Sabina Fati, Ioana Ene, Sabin Orcan, Robert Turcescu, toata trupa dirijata din umbra de o scorpie : Monica Macovei, marele dusman a, Elenei Udrea…scorpia va disparea pe cale naturala ori din pricina betiei, ori a dezaxarii sexual, ceilalti se vor topi intr-o jalnica uitare si dispretul tuturor…P.S. Plutonul amintit nu-si da seama ca nici gloante cu cap vidia nu pot clinti din drum o femeie care a suportat incredibil vreme de 10 ani toate invectivele care s-au inventat in limba romana ?

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s