Elena Udrea – PMP, un congres ratat ca impact mediatic

Elena Udrea și-a văzut visul cu ochii. De două zile e președinte de partid! Însă primul Congres al PMP, care a țintuit noua stea pe bolta politicii românești, a fost pus total în umbră de un eveniment sportiv: finala Simonei Halep. Efectul mediatic a fost ratat. Presa a trecut subiectul la capitolul „și altele”, încă o lovitură după scorul de 6% scos la europarlamentare…

>> PMP-UDREA, PRIMIT CU RETICENȚĂ DE PRESA DE DREAPTA. Despre noua configurație a partidului președintelui Băsescu scrie, nu foarte favorabil, și cotidianul „România liberă” de astăzi.

rlNu pe front însă, ci mic, într-un colț, sub titlul „PMP în epoca Udrea: izolat și nesemnificativ?”:

„Prin înscăunarea Elenei Udrea în funtea PMP, partidul de suflet al președintelui Traian Băsescu riscă să rămână izolat pe scena politică. Dacă se va încăpățâna să meargă până la final cu un candidat propriu, procentele lui Cristian Diaconescu vor conta, cel mult, în turul doi al alegerilor din toamnă. După ce l-a învins la un scor detașat pe contracandidatul său, Daniel Funeriu, Elena Udrea a promis delegaților prezenți la primul congres al formațiunii că PMP va schimba clasa politică și va fi primul partid din România în 2016. Totodată, Udrea a promis că, la alegerile prezidențiale din toamnă, PMP va „conta“. La cum arată, acum, scena politică și la ce mișcări se preconizează (colaborarea PDL-PNL fiind una dintre ele), promisiunile Elenei Udrea nu par a avea, însă, prea multe șanse de materializare”.


>> ION CRISTOIU: PMP ARE ȘANSE DOAR CA PARTID AL LUI TRAIAN BĂSESCU. Subiectul prinde și prima pagină a „Evenimentului zilei” de astăzi, însă numai în editorialul semnat de Ion Cristoiu.

evzDeși Elena Udrea a proclamat de la tribuna Congresului faptul că PMP este continuatorul politicilor lui Traian Băsescu, jurnalistul crede că susținerea sălii nu a fost suficientă și exprimă acest lucru chiar din titlul editorialului: „De ce se teme PMP să se proclame drept partidul lui Traian Băsescu?!”

„Nu pot să înţeleg reticenţa Congresului de a reafirma cu mai multă Putere condiţia de Partid al lui Traian Băsescu. Eu aş fi văzut chiar o Moţiune adoptată de Congres prin care să se proclame îndeplinirea Programului politic al lui Traian Băsescu. Nu de dragul lui Traian Băsescu, ci de dragul PMP. Cu cît trece drept un partid al lui Traian Băsescu, cu atît are mai multe şanse PMP de a deveni un partid puternic! (…) Să nu se amestece în ciorba numită Candidat unic al Dreptei la Prezidențiale. Noua Alianță va căuta să se delimiteze de Traian Băsescu fie și din teama că aparatul de propagandă al PSD va încerca să-l prezinte pe Klaus  Iohannis drept omul lui Traian Băsescu. În aceste condiții, electoratul lui Traian Băsescu nu va merge în primul tur cu Klaus Iohannis”.


>> CRISTIAN DIACONESCU (PMP) AGLOMEREAZĂ TABĂRA CANDIDAȚILOR DE DREAPTA. Cotidianul „Adevărul” de astăzi nu-i acordă o atenție specială Elenei Udrea – care nici măcar nu este pe prima pagină – și deschide, mare, cu analiza partidei disputată de Simona Halep.

advCâteva referiri la noua președintă a PMP există totuși într-un subiect care și-a găsit o trimitere mică la prima pagină sub titlul„Prezidențiale: prea mulți de Dreapta, nimeni din Stânga”:

„Toţi liderii partidelor de dreapta au spus sus şi tare că varianta cea mai bună pentru alegerile prezidenţiale este susţinerea unui singur candidat, agreat de toată lumea. Însă faptele lor spun altceva. Fiecare partid a avut grijă să propună viitorul prezidenţiabil, astfel încât dreapta a ajuns să strângă, oficial, trei candidaţi, iar al patrulea a ieşit la încălzire. Ultimul sosit în lista prezidenţiabililor este Cristian Diaconescu. Fostul consilier prezidenţial cu trecut de stânga a fost lansat sâmbătă, de proaspătul preşedinte al PMP, Elena Udrea, drept candidatul partidului pentru Cotroceni”. 

***

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „Elena Udrea – PMP, un congres ratat ca impact mediatic

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s