Iohannis, inamicul public nr. 1. Cum și-a dat mâna presa de toate culorile

Interesant, foarte interesant, din ce în ce mai interesant… Klaus Iohannis, presupusul viitor candidat la Președinție al Dreptei (minus PMP), ocupă astăzi primele pagini ale ziarelor. Presa de toate orientările și-a dat parcă mâna într-o operațiune de dărâmare mediatică a neamțului de la Sibiu! Oare de ce?

Demult – nici nu mai țin minte de când – „Evenimentul zilei” și „Jurnalul Național” n-au mai fost unite în cuget și-n simțiri… Se întâmplă în această dimineață, iar personajul ce-i unește în suspiciuni și acuzații este liderul interimar al liberalilor:

>> „Evenimentul zilei” titrează astăzi la subiectul principal de pe prima pagină: „Antonescu dezvăluie complotul lui Iohannis”:

evz„Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a confirmat indirect faptul că îndepărtarea sa din funcție s-a petrecut ca urmare a unui plan pus la care de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și i-a nominalizat pe Ludovic Orban și Teodor Atanasiu drept presupuși complici. Practic, Crin Antonescu a insinuat că a luat decizia de a se retrage din fruntea partidului pentru a nu deschide un conflict în PNL în preajma alegerilor prezidențiale”.

Subiectul principal este sprijinit încă de pe prima pagină nu de unul ci de două (!) editoriale pe aceeași temă: Dan Andronic, directorul EVZ, scrie despre„Neamțul, Buldogul și Ciolanul”, iar Ion Cristoiu își întreabă cititorii, strecurându-le îndoiala în suflet:„Sunteți convinși că știți ceva despre Klaus Iohannis?!”. Un scurt fragment din textul Maestrului:

„Răsfăţat al jurnaliştilor şi jurnalistelor care pînă nu demult îi căutau în coarne lui Traian Băsescu, înfăţişat în emisiuni tv, pe site-uri, pe bloguri, pe facebook şi pe SMS-uri drept un Mesia al Dreptei Româneşti, intrat în Ierusalimul Bucureştilor nu pe spinarea asinului, ci pe bancheta automobilului, Klaus Johannis e, deocamdată, pentru opinia publică un portret (…) La plecare, Crin Antonescu ne-a spus însă că ni-l lasă pe Klaus Iohannis să stea la noi, în casă, pentru totdeauna. Crin Antonescu a plecat. Iar noi, ne uităm la necunoscutul pe care ni l-a lăsat pe cap și ne întrebăm neliniștiți: Dar dacă ne ia nevasta?!”


>> Ziarul lui Dan Voiculescu a uitat de obsesiile pre-electorale, Elena Udrea și Crin Antonescu, ba chiar pare să-l plângă pe acesta din urmă. Cât despre doamna Udrea, trebuie să fie tare nefericită că nu mai e subiect cotidian pe agenda lui Felix…

untitledAsta pentru că „Jurnalul Național” are o nouă țintă, Klaus Iohannis, pe care îl caracterizează astăzi, mare, pe prima pagină drept „Calul troian al lui Traian”:

„PNL a fost ţinta unor infiltrări şi manevre politice în folosul lui Traian Băsescu, în mişcările de acum din partid, fiind folosite persoanele ataşate, “trimise cadou” de şeful statului (…) Lovitura pe care Traian Băsescu a pregătit-o însă cu migală se numeşte Klaus Iohannis (…) Aceste mişcări confirmă spusele premierului Ponta că sunt “structuri” care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte, în locul său sau al lui Crin Antonescu (…) Cu alte cuvinte, acum a venit marele moment pentru Calul troian, trimis cadou PNL, acum un an. Atunci, Iohannis a fost o surpriză chiar şi pentru conducerea PNL, unde a fost adus de Crin Antonescu şi impus prim-vicepreşedinte, deşi nu avea vechimea necesară în partid pentru a accede la o asemenea funcţie. Ca în epopeea antică, aceşti cai troieni au ieşit la comandă pentru a schimba cursul politic al PNL”


>> Mergem mai departe cu lectura ziarelor de dimineață, deși, sincer vă spun, parcă aș citi aceeași gazetă, dar în culori și grafică diferite…

nationalPoposim pe prima pagină a cotidianului „Național”, care îl are ca subiect principal – ați ghicit! – tot pe neamțul devenit inamicul public nr. 1 al presei: „Klaus Iohannis, simbolul trădării în PNL”

Om serios, de putine cuvinte, Iohannis s-a lasat imbrobodit de penelistii care au complotat impotriva lui Antonescu. Cel putin asta crede fostul lider liberal, dand de inteles ca acesta a fost principalul motiv care l-a determinat sa faca pasul inapoi (…) Chiar daca s-a retras si i-a lasat drum liber spre sefia PNL si spre cursa prezidentiala, Antonescu nu crede totusi in sansa lui Klaus Iohannis. „Sunt convins ca are calitati pentru a fi, sau a fi fost, un prim-ministru bun. Cred ca si un lider de partid bun poate sa fie. Nu stiu, nici eu, mult mai mult decat dumneavoastra in acest moment, ce fel de candidat si ce fel de presedinte ar fi Klaus Iohannis”


>> Tot Klaus Iohannis este prezent astăzi și pe prima pagină a cotidianului „Adevărul”, dar, de data aceasta, fără considerațiile malițioase ale jurnaliștilor.

advIeri, neamțul a fost invitat la „Adevărul Live”, emisiunea de pe Internet a ziarului, care titrează astăzi: „Iohannis la Adevărul Live: Justiția e pe calea cea bună”. Doar o întrebare și un răspuns din acest interviu pe care îl puteți citi mergând pe link:

„Adevărul“: Domnule Iohannis, premierul Ponta a făcut o declaraţie, spunând că aţi fi produsul unei conspiraţii a anumitor structuri care au legătură cu Traian Băsescu.

Klaus  Iohannis: Este o afirmaţie nefericită, ca să nu spun altceva. Dacă vine un politician de provincie care nu cunoaşte pe nimeni şi vorbeşte de structuri oculte poate fi acceptat. Dar dacă vine premierul unei ţări europene şi povesteşte la televizor despre structuri oculte, trebuie să reacţionez. Omul ori nu e informat, ori este informat şi, dacă ceva nu e în regulă, trebuia să vină să spună despre ce e vorba. Dacă ştie şi foloseşte sintagme de acest tip, afirmaţia trebuie să fie falsă. Pe lângă asta, nu văd ce treabă avea premierul să mă pună într-o categorie de oameni. Nu suntem în competiţie directă, nici domnia sa nu e candidat, nici eu nu sunt. Nu înţeleg această cutumă de a face atacuri la persoană. Probabil se uită şi dânsul pe sondaje. Nu contează cum stau în sondaje. Nu se fac astfel de afirmaţii. Poţi să spui că a venit Iohannis de la PNL cu un proiect slab, dar nu mi se pare că alegătorul trebuie să accepte o astfel de abordare. 

P.S: După lectura presei din această dimineață, îmi permit o considerație de ordin personal: Ponta se teme. Se teme rău!…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

4 gânduri despre „Iohannis, inamicul public nr. 1. Cum și-a dat mâna presa de toate culorile

  1. domnu’ halpert, lasati comentariile de „valoare”! mai bine spuneti-ne cum ati rezolvat chestia aia cu nesupunerea la incorporare in Israel….

  2. Pingback: 3, 2, 1… și! Puneți câinii pe Klaus Iohannis! | La colțu' străzii

  3. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s