USL trăiește cu Elodia!

>> TRĂIASCĂ USDD – UNIUNEA SOCIALĂ DAN DIACONESCU! Disperare la PSD. Partidul-stat se vede împins în brațele lui Domnu’ Dan după constituirea unor majorități PNL-PDL la nivel local în mai multe zone ale țării. Deși a luat doar 3,6% la europarlamentare, cele 14% luate în 2012 îl aduc pe Dan Diaconescu în postura de a fi curtat asiduu de către Victor Ponta, fostul său concurent pentru un loc de parlamentar la Gorj.

advDespre ridicolul absolut al politicii românești scrie și cotidianul„Adevărul” astăzi pe prima pagină sub titlul „S-a înființat USDD: Uniunea Socială Dan Diaconescu”… Dar cea mai bună caracterizare a noii mișcări politice a lui Victor Ponta a făcut-o ieri Andrei Bădin, la B1 Tv: „USL trăiește cu Elodia”!

„În timp ce liderii dreptei anunţau cu aplomb fuziunea dintre PNL şi PDL, la Parlament se năştea, „senzaţional!“, o nouă alianţă: între PSD şi PPDD. Dan Diaconescu a bătut palma cu Victor Ponta, pe care, până ieri, nu-l scotea din ciocoi, şi au stabilit ca cele două partide să facă alianţe pe plan local, pentru a contracara, pe unde se mai poate, noile majorităţi formate de echipa PNL-PDL (…) Dan Diaconescu vorbea despre importanţa crucială a formaţiunii pe care o conduce. „PPDD hotărăşte soarta administraţiei locale, sunt 34 de judeţe unde nu se pot face majorităţi, în acest moment, după ruperea USL, şi PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi“, spunea Diaconescu. Apoi, Dan Diaconescu a explicat că lupta pe care o poartă este îndreptată împotriva unui singur personaj, Traian Băsescu”. 


>> ADIO PD! ADIO PDL! BUN VENIT ÎN PNL… Vă amintiți celebrul clip postat pe Facebook de Traian Băsescu: „Adio PD, adio PDL!”? Ei bine, acum se petrece aievea…

evzDispare un partid înființat în 1992 de aripa disidentă atunci la Ion Iliescu – Partidul Democrat. Devenit ulterior și liberal prin ruperea unei aripioare din PNL condusă de Theodor Stolojan. Ne explică astăzi „Evenimentul zilei” cum în articolul principal intitulat „PDL dispare”:

„De dragul fuziunii cu liberalii, Blaga este gata să accepte ca noul partid să se numească PNL. Democrații se grăbesc mai tare decât PNL și ar dori fuziune înainte de alegerile prezidențiale (…) „N-am renunțat deocamdată la nimic. Numele partidului este ultimul lucru care ne preocupă. Eu sunt unul dintre cei patru care au înregistrat PD la tribunal. Iubesc partidul, iubesc însemnele, iubesc imnul, dar sunt multe lucruri mai importante pentru România, cum ar fi jos PSDul,” a spus Blaga. Cele două partide, care au avut ieri o nouă rundă de negocieri, au decis să desemneze candidatul comun la preziden țiale cel târziu până pe 1 august”.


>> CUI I-AR CONVENI COCOȚAREA LUI MIRCEA DIACONU ÎN DEALUL COTROCENILOR.  În„România liberă” de astăzi, Redactorul-șef Dan Cristian Turturică evaluează în editorialul săuCalculele care îl pot împinge pe Diaconu la prezidențiale”:

rl„Scorul obținut de Mircea Diaconu la europarlamentare, pe care l-am anticipat în urmă cu mai bine de două luni, trebuie analizat cu atenție, pentru că ar putea deveni punctul de plecare al unei candidaturi la președinție. Așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Sorin Oprescu, în 2008, un pseudo-independent care își joacă bine rolul de candidat „anti-sistem“ poate păcăli suficient de mulți alegători din categoria „nemulțumiților“, astfel încât să producă o surpriză de proporții (…) Victor Ponta a anunțat încă de săptămâna trecută că Mircea Diaconu ar fi o variantă pentru candidatura la prezidențiale. PSD-ului i-ar conveni de minune să pună în fruntea statului un alt revoluționar de tipul lui Ion Iliescu, cu numeroase schelete în dulap, care poate fi ușor de ținut sub control”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „USL trăiește cu Elodia!

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noatră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s