Presa Puterii execută: țintă-cap – Crin Antonescu

>> PONTA ÎNCEARCĂ SĂ SE DEGHIZEZE CU AJUTORUL LUI MUGUR ISĂRESCU. După scrutinul de duminică, în care PSD n-a scos peste 40% cum îi ceruse imperios lui Dragnea, premierul Ponta are nevoie de proptele pentru eventuala candidatură la Președinție în noiembrie…

adevAșa se face că apar rapid sondaje post-electorale, cum este cel prezentat de „Adevărul” de astăzi, careîncearcă să-l împacheteze pe VVP într-un staniol lucitor pe care scrie „NOU”! Ziarul titrează astăzi pe prima pagină: „Ponta – președinte, Isărescu – premier, cel mai popular tandem”

„Din punctul de vedere al opiniilor pozitive pe care le trezeşte fiecare formulă de tandem, cele mai multe păreri bune le colectează tandemul Victor Ponta, preşedinte – Mugur Isărescu, premier (28,4%). Pe locul 2 în topul formulelor de tandem testate se află tandemul Victor Ponta, preşedinte – George Maior, prim-ministru cu 23,5% care indică o părere bună. Din punctul de vedere al opiniilor negative, cele mai puţine păreri proaste le înregistrează tandemul Victor Ponta, preşedinte – Mugur Isărescu, premier (33,6% au o părere proastă despre acest tandem)”.


>> CRIN ANTONESCU, LUAT ÎN VIZOR ȘI TOCAT ZI DE ZI DE MAȘINĂRIA LUI FELIX. Cine e adversarul numărul 1 al lui Victor Viorel Ponta în tentativa de a ajunge la Cotoroceni? Se pare că este vorba despre Crin Antonescu…

untitledIndicația vine dinspre presa lui Dan Voiculescu. Dacă, înainte de alegeri, Elena Udrea era cea tocată zilnic în „tandemul” Antena 3 – Jurnalul Național, acum ținta s-a schimbat: este a doua zi că JN deschide cu un atac la adresa liderului liberal, continuând tezele de aseară, de la „Sinteza Zilei”. „Jurnalul Național” titrează astăzi, mare, pe prima pagină: „Cheiţa lui Crin este la Băsescu”

„Mişcările surprinzătoare şi de neînţeles ale liderului liberal Crin Antonescu au căpătat dintr-odată claritate. Crin Antonescu a trecut, la vedere, cu arme şi bagaje în curtea lui Băsescu şi tot ceea ce a făcut până acum, dar şi evoluţia lui în următoarele luni este legată de operaţiunea de salvare a sistemului băsist. Trădarea electoratului s-a derulat în două etape. Prima , cea mai semnificativă şi plină de consecinţe, a fost ieşirea din USL (…) Etapa a doua a trădării a fost comandată tot de regizorul care are cheiţa lui Crin: Băsescu a ordonat saltul liberalilor români în barca popularilor europeni”.


>> ION CRISTOIU, ÎN APĂRAREA ELENEI UDREA – O ANALIZĂ A SCORULUI PMP. Controversele pe tema scorului mic scos la europarlamentare de PMP, Partidul Președintelui, continuă în presa de astăzi.

evz„Evenimentul zilei” extrage enunțul din titlul editorialului lui Ion Cristoiu și-l face titlul principal pe capul ziarului (demult nu s-a mai bucurat „Maestrul” de un comentariu promovat drept subiect principal în EVZ). Comentatorul îi înjunghie cu penița sa ascuțită pe jurnaliștii „băsiști” (anti-PSD), care au trecut la „executarea” Elenei Udrea după scrutinul de duminică, sub titlul: „Patru imbecilități care se spun despre scorul PMP”

„După un astfel de examen al partidelor, te-ai aştepta la analize solide, temeinice ale principalelor note ale acestui scrutin: De la cine şi-a spus cuvîntul (maşinăria partidelor sau capacitatea liderilor de a scoate oameni la vot) pînă la strategiile folosite de competitori. Rezultatele scrutinului – începînd cu prezenţa şi terminînd cu scorurile înregistrate ofereau Slavă Domnului! suficiente temeiuri pentru a fi dezbătut acest scrutin deosebit de important. Locul acestor analize obişnuite în anii postdecembrişti l-a luat campania furibundă dusă de jurnaliştii anti-PSD împotriva lui Traian Băsescu. S-a dus Dracului răceala profesională, luciditatea de chirurg al realului! Se practică pamfletul. Nu împotriva Puterii, singura care merită să i se dea în cap cu tastatura, ci împotriva unui politician din Opoziție: Elena Udrea”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s