Plan de apărare NATO pentru România?

>> CUM UMBLA MILIARDARUL ADAMESCU CU „BACȘIȘURI” DE 20.000 DE EURO. Unul dintre cei mai bogați români, miliardarul Dan Grigore Adamescu, e prins la înghesuială. Patronul, printre altele, al cotidianului „România liberă”, a fost pus sub acuzare pentru dare de mită: zeci de mii de euro oferiți unor judecători de la Tribunalul București pentru ca, în schimb, să nu-i bage unele dintre firme în insolvență.

evzÎntre timp, avocatul său, prin conturile căruia circula șpaga, s-a sinucis după ce a oferit detaliile cerute procurorilor de la DNA. Despre această nouă poveste murdară care implică patru judecători de la TB – deja s-au strâns vreo șapte! (ce-i acolo? Judecătorie sau pușcărie?!) – scrie „Evenimentul zilei” astăzi pe prima pagină: „Bacșișul de 20.000 de euro zguduie imperiul miliardarului Adamescu”

Anchetatorii au date potrivit cărora Dan Adamescu ar fi dat şpagă printr- un intermediar judecătorilor Elena Rovenţa şi Ion Stanciu, pentru a aranja un proces favorabil. Este vorba de una din societățile pe care le controlează, Sigur Industrial Construct SRL, în procesul de insovență deschis firmei Baumaister SA. Intermediarul lui Adamescu este lichidatorul judiciar Monica-Angela Borza (…) În ziua în care au fost reținuți cei patru judecători, pe 19 mai, la 40 de minute de la difuzarea știrii, George Claudiu Dumitru, avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, s-a sinucis, aruncându-se în fața trenului în staţia de metrou Piaţa Universităţii. Avea 36 de ani!”


>> ELENA UDREA, FAVORITA JN + A3, 24/7. Ziarul lui Dan Voiculescu își continuă și astăzi campania împotriva Elenei Udrea. Zi de zi, ceas de ceas, oră de oră în JN și la Antena 1/ Antena 3: campanie gratuită pentru PMP. Și am mai putea desprinde o concluzie: Udrea este adversarul principal al lui Ponta…

untitledNu sunt un fan al Elenei Udrea – textele de pe această pagină îmi stau martore, însă nu poți să iei zicerile Corpului de Control al premierului drept literă de lege și să faci din ele deja sentințe. CC este doar un instrument politic în mâinile liderului PSD. Ce a constatat Corpul de Control urmează să se constituie (sau nu) în dosar la DNA, apoi, în funcție de rezoluție, să ajungă în instanță și, în cele din urmă, să avem o sentință. Până la vinovăție este, așadar, o cale lungă-lungă, pe care „Jurnalul Național” o parcurge dintr-un condei: „Fantezii de iarnă pe 250 de milioane de euro”

„Anchetele publicate de Jurnalul Național despre modul în care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a irosit peste 250 de milioane de euro în mandatul de ministru al Elena Udrea au fost confirmate de Corpul de Control al Guvernului (…) “Până la data menţionată nu a existat o bază legală care să reglementeze eligibilitatea proiectelor finanţate de la bugetul statului sau valoarea cofinanţării autorităţilor publice locale”, se mai arată în comunicatul Guvernului”.


>> PREGĂTIRI NATO DE CARE SPERĂM SĂ NU AVEM NEVOIE… Nu găsim nimic despre Dan Grigore Adamescu pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi. Găsim însă pe site referiri la acest caz. E drept, preluare de pe Mediafax, dar găsim…

rlÎn subiectul principal, „România liberă” se ocupă astăzi de un posibil viitor pe care nu ni-l dorim în perspectiva escaladării tensiunilor din zonă. Sub semnătura redactorului-șef Dan Cristian Turturică, RL titrează: „NATO pregătește un plan de apărare pentru România”

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a confirmat la București intenția organizației nord-atlantice de a stabili modalitățile de intervenție militară în caz de urgență pentru aliații de la Marea Neagră (…) Un astfel de plan include toate acţiunile concrete pe care aliații din NATO le-ar întreprinde dacă țara noastră ar fi atacată de un anumit stat (…) Le-a luat mai bine de un an oficialilor noștri să-și convingă partenerii din NATO de necesitatea unui asemenea plan (…) Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a evitat, într-un interviu acordat săptămâna trecută Hotnews, să dea un răspuns direct cu privire la chestiunea “planului de contingență” pentru România, dar a dat de înțeles că există într-adevăr discuții pe această temă”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Un gând despre „Plan de apărare NATO pentru România?

  1. Pingback: Ce au scris în weekend liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s