O știre ignorată de presă: el este viitorul candidat al Dreptei?

>> „ROMÂNIA LIBERĂ” – CAMPANIE PENTRU PREZENȚA LA VOTUL DE DUMINICĂ. Cotidianul„România liberă” de astăzi își continuă eforturile lăudabile pentru a-și convinge cititorii de importanța scrutinului care se va desfășura peste patru zile.

rlTitlul principal de astăzi: „8 personalități explică de ce votează la europarlamentare”. Aceștia sunt opt intelectuali cunoscuți: Andrei Pleșu, Vintilă Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Alexandru Ciurea, Mihaela Miroiu, Dan Perjovschi, Tudor Giurgiu și Andrei Oișteanu.

Alături, despre același subiect vorbește și Gabriel Bejan, în editorialul său intitulat chiar „De ce votez pe 25 mai”:

„Alegerile europene de pe 25 mai îi privesc acum nu doar pe nemţii şi francezii la ale căror frigidere pline priveam cu invidie înainte de 1989, ci şi pe noi, românii. Între timp s-a schimbat ceva fundamental în viaţa noastră: nu mai suntem „ei” şi „noi”, „ei” cu „agenturile străine”, „noi” cu „mândria noastră de român”, „ei-imperialişti” şi „noi-multilateral dezvoltaţi”. Nu, acum, sunt cu toţii în aceeaşi tabără, chiar dacă ne despart încă multe lucruri, de la nivelul de trai până la calitatea politicienilor sau funcţionarea instituţiilor publice”.


 

>> CRISTIAN DIACONESCU A INTRAT ÎN PMP. ÎN LINIȘTE ȘI FĂRĂ VALURI… De pe prima pagină a„Jurnalului Național” de astăzi aflăm că „Palatul Cotroceni s-a mutat la PMP”. Ziarul lui Voiculescu se referă la migrația consilierilor președintelui Băsescu fie spre Fundația Mișcarea Populară, fie spre partidul cu același nume.

untitledȘtirea pornește de la o alta, pe care presa noastră a uitat-o aproape în întregime sau a trecut-o la capitolul „și altele”: înscrierea lui Cristian Diaconescu, fostul consilier al președintelui, în PMP.

Petrecută luni, mișcarea a fost, cum am spus, cvasi-ignorată de media. Deși, după părerea mea, informația merita o soartă mai bună, fie și numai pentru faptul că în culisele scenei politice se vorbește insistent despre Diaconescu ca despre viitorul candidat al dreptei unite în noiembrie împotriva lui Victor Ponta. Nu Elena Udrea va intra în cursă din partea PMP, rolul ei este doar să îl ațâțe și să-l țină ocupat pe primul-ministru. Țineți minte aceste rânduri și mai vorbim peste câteva luni… Dar, între timp, să vedem ce scrie JN:

„Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu s-a înscris ieri în Partidul Mişcarea Populară (PMP), crescând astfel numărul demnitarilor plecaţi de la Cotroceni pentru a îngroşa rândurile noului partid de suflet al preşedintelui Traian Băsescu (…) Nu mai puţin de opt foşti consilieri prezidenţiali şi de stat se regăsesc în partidul şi fundaţia moşite de Traian Băsescu”.

P.S: Update 12.50 – Nici n-am apucat bine să scriu aceste rânduri despre Diaconescu că, ghici, despre ce a vorbit proaspătul membru al PMP?! Vezi AICI…


>> PATRU DIN CINCI ROMÂNI ÎI VOR PE CORUPȚI LA PUȘCĂRIE. CELĂLALT SE UITĂ LA… ANTENA 3? Cotidianul „Adevărul” prezintă pe prima pagină rezultatele unui sondaj privind percepția românilor asupra corupției: „SONDAJ. Românii: corupții trebuie să plătească pentru faptele lor”

adevDacă te uiți pe rezultatele acestei cercetări sociologice chiar n-ai spune că cel mai vizionat post de știri din România, aflat pe locul patru în topul general al televiziunilor, este Antena 3, care militează constant pentru a demonstra „nevinovăția” politrucilor intrați în malaxorul Justiției. Firește, al politrucilor PSD-PC-UNPR…

„Nu mai puţin de 62,9% din respondenţi consideră că în România există mai multă corupţie decât în alte state, potrivit studiului realizat de INSCOP Research în perioada 1-7 mai 2014, la comanda ziarului “Adevărul” (…) Românii sunt neiertători în ceea ce priveşte combaterea corupţiei. 80,2% din respondenţi, adică patru români din cinci, apreciază că personalităţile condamnate la închisoare pentru fapte de corupţie sunt vinovate şi trebuie să plătească pentru faptele lor. 13,9% din români consideră că personalităţile condamnate pentru corupţie sunt nevinovate, fiind victime ale răzbunărilor politice. 5,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

2 gânduri despre „O știre ignorată de presă: el este viitorul candidat al Dreptei?

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

  2. Pingback: Să nu vă închipuiţi că n-am priceput: duminică sunt alegeri. Ei şi? | CRONICA REZERVISTULUI

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s