Crin Antonescu și homosexualii…

>> O ȘOPÂRLĂ DIN „JURNALUL NAȚIONAL” ÎN ZIUA SOSIRII VICEPREȘEDINTELUI SUA. Un articol cel puțin ciudat publică „Jurnalul Național” pe prima pagină menit să-i mai dea o copită electorală lui Crin Antonescu, fostul băiat de prăvălie al patronului Dan Voiculescu, acum dușman de moarte la ordinul co-patronului Victor Ponta.

untitledCiudat spun, pentru că articolul din „Jurnalul Național”, intitulat„Crin Antonescu în vizorul Ambasadei SUA”, portretizează un lider liberal presupus „homofob” de care americanii ar trebui să se ferească precum dracu’ de tămâie. Doar că Antonescu abia ce s-a întors dintr-o vizită de cinci zile în SUA (n-am auzit ca homosexualii americani să fi fugit mâncând pământul sau să fi protestat, măcar, cineva…), iar JN este patronat de DV, lider de facto al Conservatorilor, care chiar au exprimat de-a lungul timpului poziții clar homofobe:

„Joe Biden vine azi la București pentru o vizită de două zile, iar întâlnirea vicepreședintelui SUA cu un politician homofob declarat cum este liderul PNL, Crin Antonescu, poate stârni un scandal de proporții la Washington. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, are misiunea delicată de a-l proteja pe Biden de un contact cu liderul PNL, aflat pe lista invitaților”…

P.S. JN nu precizează despre ce fel de „contact” este vorba… Ehe-he, șopârlele, la ele se pricepe cel mai bine ziarul turnătorului Felix!


>> CÂT SUNT DE IMPORTANTE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE PENTRU ROMÂNIA. Că tot se vorbește despre un absenteism semnificativ la alegerile de duminică, cotidianul „România liberă” se străduiește să ne explice astăzi, în materialul principal de pe prima pagină „Mizele alegerilor europene pentru România”.

rlFotografia mare care însoțește articolul ar putea fi ilustrativă – dacă e să dăm crezare ultimelor sondaje – pentru modul în care vor arăta duminică majoritatea secțiilor de votare: goale…

Românii se vor prezenta duminică, 25 mai, la urne pentru a-i alege pe cei 32 de eurodeputați pe care țara noastră îi va trimite la Bruxelles și la Strasbourg pentru un mandat de cinci ani. Cum campania a fost monopolizată de controversele dintre președintele Traian Băsescu și prim-ministrul Ponta, temele de importanță europeană au lipsit aproape complet din dezbatere, deși pentru România există mize importante, iar componența Parlamentului European este crucială pentru a avansa interesele țării (…) Ultima proiecție, realizată săptămâna trecută, arată o ușoară creștere a Partidului Popular European, care ar obține 221 de mandate, urmat de alianța Socialiștilor și Democraților, cu 194 de mandate, și de Liberali (ALDE) cu 62 de mandate. Bătălia se va da, așadar, între Populari și Socialiști”


>> „ADEVĂRUL” ÎN 24 DE ANI: DE LA ODE MINERILOR, LA ODĂ LUI CORNELIU COPOSU... O surpriză plăcută vine astăzi de pe prima pagină a cotidianului „Adevărul”, care titrează, la subiectul principal: „Cum a prevăzut Coposu căderea comunismului”

adevZiarul îi dedică un amplu material Seniorului și asta e cu atât mai îmbucurător cu cât același ziar, în anii ’90, găzduia opinii precum„Fir-ai al naibii, Majestate!” (Sergiu Andon) sau ode minerilor sosiți „să planteze floricele” în fața Teatrului Național! E și ăsta un semn al schimbării României în ultimii 24 de ani… Acest lucru mă face să mă gândesc unde am fi fost acum dacă în 1990 l-am fi apreciat, toți, pe Coposu așa cum merita și i-am fi acordat un loc mult mai important în istoria post-decembristă a țării…

„La o sută de ani de la naşterea fostului lider ţărănist Corneliu Coposu, simbol al luptei anticomuniste, ziarul „Adevărul” prezintă în exclusivitate o previziune memorabilă a Seniorului, din 1987, privind căderea regimului comunist, care a urmat doi ani mai târziu (…) Cel supranumit Seniorul s-a remarcat, de-a lungul vieţii, şi printr-o extraordinară putere de analiză a contextului istoric şi geopolitic, dar şi prin anticiparea unor schimbări majore în privinţa României. De altfel, Coposul a fost recunoscut de personalităţile lumii contemporane cu el, printre care fostul preşedinte francez Jacques Chirac sau Margaret Thatcher, fost premier al Marii Britanii, atât graţie înţelepciunii sale, cât şi datorită puterii vizionare”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

2 gânduri despre „Crin Antonescu și homosexualii…

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s