Un neamț, ac de cojocul lui Victor Ponta?

>> KLAUS IOHANNIS – CANDIDEAZĂ SAU NU CANDIDEAZĂ? ASTA-I ÎNTREBAREA! Deși a spus că nu se pune problema să candideze la Președinție – precizând, totuși, că este vorba despre „acum”, deci în acest moment politic – Klaus Iohannis începe să se contureze drept cel cu șanse reale de a-l învinge pe Victor Ponta într-un eventual tur al II-lea al prezidențialelor. Miercuri, într-un sondaj, era cel mai bine situat pe zona de dreapta.

advAstăzi, ziarul „Adevărul” scrie pe prima pagină: „Topul încrederii: Victor Ponta și Klaus Iohannis se luptă corp la corp”

„Ultimul sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevărul, îl dă  cu doar trei procente în spatele premierului Ponta într-un duel în turul doi al alegerilor prezidenţiale din toamnă. O bună parte din electoratul de dreapta speră că el este candidatul capabil să ameninţe supremaţia PSD. Până acum, însă, nimeni nu l-a auzit spunând clar că va candida. Despre cum trebuie să arate ţara în următorii ani. Astăzi, începând cu ora 14.00, vom afla acest lucru din dialogul pe care prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, îl va avea cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Liviu Iolu în studioul Adevărul Live”.


>> CRISTOIU, DESPRE BĂSESCU & PONTA: „CHIAR ATÂT DE BINE SUNT ÎNȚELEȘI?!”. Ion Cristoiureaduce astăzi pe tapet teza unei înțelegeri subterane între premierul Victor Ponta și președinteleTraian Băsescu pornind de la incidentul diplomatic privind zborul vice-premierului rus Dmitri Rogozinîn spațiul aerian românesc.

evzÎn editorialul său de pe prima pagină a „Evenimentului zilei” de astăzi, Ion Cristoiu este de părere că „Traian Băsescu îl salvează din nou pe Victor Ponta”:

„El, Victor Ponta, a cerut o reuniune extraordinară a CSAT, pe motiv că Muscalii sunt la hotare și România trebuie să fie pe picior de război. Și-n loc s-a petrecut o șuetă cu Traian Băsescu, urmată de o analiză publică a președintelui. Ei bine, Victor Ponta, iese de la întîlnire fără a spune ceva. Şi de atunci n-a mai suflat o vorbă despre CSAT, despre pericolul rusesc, despre situația din Ucraina. De parcă tot ce s-a întîmplat pînă atunci- amenințarea de la România tv, anunțul ritos de marți, ar fi fost produsul unui delir al minții sale confuzate de droguri. Cum se explică asta? Răspunsul ni-l dă ipoteza că Traian Băsescu ar fi refuzat convocarea CSAT. Ar fi convocat Victor Ponta un CSAT al Famigliei sale. Nici vorbă. Văzînd în ce hazna a intrat cu megalomania sa, Victor Ponta a apelat la Traian Băsescu. Și Traian Băsescu l-a salvat acceptînd comedia consultărilor care n-au fost consultări. E a nu știu cîta oară cînd Traian Băsescu îl salvează in extremis pe Victor Ponta. Chiar atît de bine sunt înțeleși?!”


>> ZIARUL LUI VOICULESCU PLÂNGE PE UMĂRUL LISTELOR ELECTORALE. Ziarul lui Dan Voiculescu se plânge astăzi în subiectul principal de faptul că numărul alegătorilor din listele electorale a rămas același, deși n-ar fi conform cu realitatea – lucru care ar fi dus la nevalidarea referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Băsescu.

untitledPăi bine, măi, oameni buni, nu au fost patronii voștri la putere în ultimii doi ani? De ce n-au schimbat acest lucru? Poate pentru că n-au bază legală?! Amintiți-vă de declarația fostului ministru de Interne, Ioan Rus: „Eu nu vreau să merg la pușcărie”… „Jurnalul Național” titrează astăzi:„Suntem puţini, dar ne înmulţim la alegeri”

„Deşi populaţia României scade constant după 1990 încoace, numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale rămâne aceleaşi, cu diferenţe nesemnificative de la un scrutin la altul. Iar “plusurile” din statistici privind populaţia cu drept de vot au ieşit la iveală acum doi ani, cu prilejul referendumului de demitere din funcţie a preşedintelui Băsescu. De atunci, au trecut doi ani, s-a finalizat un recensământ, însă modificările aşteptate în datele statistice sunt infime, la nivelul unei marje de eroare (…) Invitat la sfârşitul lunii trecute la Digi 24, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că, până la alegerile prezidenţiale, partidul ar putea să opereze schimbări majore în legislaţia privind listele electorale”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s