Cine îl bate pe Ponta în cursa prezidențială

>> ACUM, NIMENI! DAR MULTE SE POT ÎNTÂMPLA PÂNĂ ÎN NOIEMBRIE… Cotidianul „Adevărul” de astăzi prezintă un sondaj pe care l-a comandat la INSCOP pentru a vedea care dintre candidații „de dreapta” ar putea avea șanse într-un eventual tur II împotriva premierului Victor Ponta, în eventualitatea mai mult decât probabilă în care acesta ar candida la Președinție.

adevDouă nume reies din acest sondaj, cu șanse mai mari: Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu. Este însă de remarcat faptul că NICIUNUL dintre cei măsurați nu poate face, în acest moment, peste scorul lui Ponta. Asta dacă sondajul prezentat de „Adevărul”sub titlul „Cine poate să-l bată pe Victor Ponta” este apropiat de realitate:

„Doar doi lideri politici, Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu, au în acest moment şanse reale de a-l învinge pe liderul PSD într-un eventual tur II al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj INSCOP Research realizat la comanda ziarului „Adevărul”. Au şanse – dar nu certitidini, pentru că Ponta oricum e acum pe primul loc. Însă cei doi pot recupera diferenţa care îi separă acum de liderul PSD (…) Cercetarea sociologică indică un lucru cert: Victor Ponta ar câştiga acum duelul cu oricare dintre potenţialii săi adversari, întrucât întruneşte, în toate variantele posibile, peste 50% din numărul celor care se prezintă la vot. Însă distanţa la care se află faţă de ceilalţi candidaţi poate face diferenţa în toamnă, întrucât unii dintre ei ar avea de recuperat handicapuri mai mici decât alţii (…) Elena Udrea ar contabiliza 30.4% (ecart 39,2% faţă de Ponta)”.


 

>> ROMÂNIA, „TRIUNGHIUL MILIOANELOR”: UNDE SUNT BANII LUI GRUIA DE LA CFR MARFĂ? România tinde să devină un fel de „Triunghi al Bermudelor”.

evzDupă ce contractul original cu Bechtel a dispărut fără urmă – lucru despre care ministrul Dan Șova nu mai amintește nimic – acum par a se fi „rătăcit” și niște bani din privatizarea eșuată a CFR Marfă… Cotidianul „Evenimentul zilei” deschide astăzi pe prima pagină cu o investigație asupra cazului CFR Marfă – Gruia Stoica: „Nu se găsesc milioanele de euro cu care Gruia Stoica vroia să cumpere CFR Marfă”. Materialul poate fi citit exlusiv în ediția de print a EVZ.

„„Evenimentul Zilei” vă prezintă în ediția tipărită de miercuri a ziarului culisele unui scandal uriaș care stă să izbucnească în Ministerul Transporturior, instituție condusă de ministrul Dan Șova. Mai mulți directori din cadrul Ministerului Transporturilor au ter­giversat, mai bine de șase luni, executarea scrisorii de garanție în valoare de 10 milioane de euro, depusă de omul de afaceri Gruia Stoica în cazul privatizării CFR Marfă”.


 

>> GHIȚĂ – NEGOIȚĂ SAU CUM SE ALINTĂ MAREA „FAMIGLIE” A PSD… Doi „rechini tineri” ai PSD amenință să se sfâșie între ei. De fapt unul cică l-ar fi amenințat telefonic pe celălalt cu moartea. Ca în „famiglie”… Marea „famiglie” a PSD!

rlAstăzi, cotidianul „România liberă” încearcă să ne lămurească Ce se ascunde în spatele scandalului dintre Negoiță și Ghiță”:

Este interesant că protagoniștii scandalului s-au ferit să explice care poate fi motivul punctual al disputei – pe care Negoiță o datează acum o săptămână iar Ghiță acum zece zile. Potrivit unor surse din PSD ar fi vorba de o luptă pentru influență asupra premierului Victor Ponta, între Sebastian Ghiță și Robert Negoiță. Primarul sectorului 3 este deranjat, la fel ca mai mulți membrii PSD, că Sebastian Ghiță are un cuvânt greu de spus în ceea ce privește deciziile premierului. Pe de altă parte, îl ultima săptămână (exact termenul invocat de Negoiță ca moment de început al scandalului n.r.) televiziunea patronată de Sebastian Ghiță a difuzat mai multe materiale în care era atacat Robert Negoiță. Una dintre teme a fost concesionarea parcurilor din sectorul 3”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Un gând despre „Cine îl bate pe Ponta în cursa prezidențială

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s