Băsescu, vodca și bombardierul…

>> CRISTOIU: UN SCANDAL EXTERN ABORDAT DE PREȘEDINTE CA PE MAIDANUL POLITIC INTERN. Ion Cristoiu scrie astăzi în editorialul său de pe prima pagină a „Evenimentului zilei” de scandalul declanșat de vicepremierul rus.

evzDmitri Rogozin a postat pe Twitter că data viitoare va survola spațiul aerian românesc într-un bombardier strategic, după ce țara noastră i-a închis spațiul aerian la cererea NATO. Cele două rânduri de pe Twitter au primit reacții vehemente de la București, televizate și nu numai, parcă un pic exagerate având în vedere modul în care a fost lansată „declarația” lui Rogozin.„Un scandal extern abordat de Președinte ca pe maidanul politic intern”, este titlul editorialului lui Ion Cristoiu:

„Celor scrise de Dimitri Rogozin pe Twitter, Traian Băsescu le răspunde astfel într-un interviu dat pe loc, la Timișoara: „La astfel de declaraţii eu nu pot avea decît o singură reacţie. Trebuie să aflăm cîtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii“. Duminică după-amiaza, președintele a reluat acuzația în cadrul unui interviu acordat postului Digi tv, dovedind că  e deja o viziune de politică externă. Dincolo de faptul că declaraţia sună aiurea în gura unui politician acuzat de adversari că face declaraţii după ce consumă alcool, n-aveam noi dreptul, românii, la o abordare civilizată a scandalului Rogozin? Înțeleg că președintele și premierul folosesc, în gîlceava lor internă, instrumentele maidanului politic. De ce trebuie să le folosească și în planul politicii externe?”


>> UITE AUTOSTRADA, NU E AUTOSTRADA! DE CE SE GRĂBEȘTE PONTA SĂ CANDIDEZE. Subiectul este abordat și de „România liberă”, în materialul principal, intitulat „De ce a amenințat ”bufonul” Rogozin România”, dar nu voi insista asupra subiectului (puteți merge pe link pentru a citi articolul), ci voi cita un al subiect de pe prima pagină a RL.

rlMi-a atras atenția un articol despre autostrada Comarnic – Brașov, un fel de Fata Morgana a infrastructurii românești – azi o vedem și nu e! „Al treilea eșec al autostrăzii Comarnic – Brașov?”, se întreabă „România liberă”. Eu știu un singur lucru: premierul Ponta a declarat (există înregistrarea) în 2012 că, dacă bucata asta de autostradă nu va fi gata în 2016, el nu va mai candida la nicio funcție publică… Că autostrada nu va fi gata e de domeniul evidenței! Poate de-asta se și grăbește VVP să candideze la Președinție în 2014, ca să-l prindă anul 2016 în funcție! Dar să vedem ce scrie „România liberă”:

Dacă în urmă cu câteva luni ministrul Transporturilor, Dan Şova, susţinea că proiectul construirii autostrăzii Comarnic-Braşov este privit cu maxim interes de către bancheri, zilele trecute ministrul a recunoscut că băncile nici măcar nu au decis dacă vor împrumuta constructorilor banii necesari (…) Autostrada Comarnic-Brașov va avea 60 de kilometri lungime, din care 53,215 kilometri de autostradă propriu-zis și încă aproximativ șapte kilometri legăturile (tot în regim de autostradă) spre localitățile pe lângă care trece, respectiv Sinaia, Bușteni, Predeal și Râșnov”.


>> FEMEIA CU BARBĂ, LUNG PRILEJ DE VORBE ȘI IPOTEZE… În weekendul care a trecut, atenția media a fost îndreptată către Eurovision, așa că să dăm Cezarului ce e al Cezarului.

libDacă vă pasionează subiectul, puteți să vă delectați cu articolul din „Libertatea”, care oftează, mare, pe prima pagină: „Și noi am avut rochie, barbă și voce, dar nu am câștigat”. Materialul este ilustrat cu imaginea lui Cezar – alt concurent cu „rochie, barbă și voce” trimis de România la Eurovision, dar care nu a impresionat precum bărbatul/ femeia cu barbă Conchita Wurst…

Tot pe aceeași temă, dacă vă interesează să aprofundați subiectul, scrie și „Evenimentul zilei” pe prima pagină sub titlul„Pro și contra Femeia cu barbă”:

Câștigarea Eurovision 2014 de către Conchita Wurst, „diva” cu barbă ce a reprezentat Austria, a declanșat mari controverse. Conchita, alias Thomas Neuwirth, s-a prezentat cu o melodie excepțională, un mesaj clar și o voce superbă. „Melodia este bună și merita din plin să câștige. Și interpretarea a fost foarte bună”, a recunoscut Dan Bittman”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „Băsescu, vodca și bombardierul…

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s