Elena Udrea, lansată la apă în cursa pentru Cotroceni

>> UN SONDAJ „BOMBĂ” DAT DE EVZ! DAR BOMBA NU-I ÎN TITLU, E ÎN PARTEA A DOUA… Astăzi „Evenimentul zilei” vine și în print cu sondajul pe care l-a prezentat ieri online și care a generat numeroase discuții în emisiunile de seară ale televiziunilor de știri. Iată titlul principal al „Evenimentului zilei” de astăzi: „Sondaj-bombă pe scena politică: PSD, la 40%. PMP depășește PDL”

evzDe fapt, „bomba” e în altă parte, nu în faptul că PMP ar fi peste PDL cu un procent (lucru discutabil din multe puncte de vedere). Sondajul prezentat de EVZ este, de fapt, botezul Elenei Udrea, lansarea ei la apă în cursa prezidențială. Liderul de facto al PMP apare, deodată, pe locul 3 în cursa pentru Cotroceni, foarte aproape de Crin Antonescu! Sondajul, fiind comandat de PMP, de ce ar fi măsurat-o astfel pe Elena Udrea dacă n-are de gând să candideze?! Ghici ciupercă ce-i! Să vedem ce scrie EVZ:

„Conform datelor unui sondaj intrat în posesia Evenimentului Zilei, pentru prima oară de la înregistrare, Partidul Mișcarea Populară depășește formațiunea condusă de Vasile Blaga și Cătălin Predoiu (…) PMP a ajuns la 11%, cu două procente peste PDL (…) În ceea ce privește primul tur al prezidențialelor, Victor Ponta ar obține 36%, Crin Antonescu – 17%, Elena Udrea – 11%, iar Cătălin Predoiu – 8%. Procentul indecișilor este de 12%”.


 

>> ELENA UDREA, RIDICATĂ LA UNISON DE BĂSESCU & PONTA. ÎNȚELEGERE SAU ÎNTÂMPLARE? Despre Elena Udrea ca „lider al Opoziției” scrie în editorialul său din EVZ și Ion Cristoiu, dar nu împinsă de la spate de protectorul său, Traian Băsescu, ci de… premierul Victor Ponta:„Cum o face Victor Ponta pe Elena Udrea liderul Opoziției de azi”

Ion Cristoiu„Incidentul de la Nana, umflat artificial de băieții lui Dan Voiculescu, are parte de o reacţie disproporţionată. Un ins mai puţin cunoscător al intestinelor politicii româneşti ar conchide imediat că Elena Udrea e urîtă de moarte de Victor Ponta, în timp ce Crin Antonescu e doar dezamăgitor pentru premier. În realitate, lucrurile stau pe dos. Crin Antonescu e adversarul de moarte a lui Victor Ponta, cel de care Victor Ponta se teme la modul animalic, iar Elena Udrea e un simplu personaj în sceneriu de manipulare PSD-istă. Nu e prima dată în ultimul timp cînd Victor Ponta lasă impresia că-i obsedat  de Elena Udrea. În realitate, el a obsedat de Crin Antonescu. De ce o atacă pe Elena Udrea nitam-nisam, uneori fără nici un motiv? Pentru că în strategia de care ascultă Victor Ponta, Elena Udrea şi nu Crin Antonescu trebuie legitimată ca adversarul politic al lui Victor Ponta”.

Interesantă teoria lui Ion Cristoiu și iată încă un punct în care Traian Băsescu și Victor Ponta, chiar dacă venind din direcții diferite, se întâlnesc: ridicarea Elenei Udrea…


 

>> KLAUS IOHANNIS, PREFERAT DE PDL ȘI DE PMP LUI CRIN ANTONESCU. O altă „surpriză așteptată” pentru campania prezidențială – alături de Elena Udrea – ar putea fi intrarea în cursă a lui Klaus Iohannis, în locul lui Crin Antonescu, mai întâi în numele PNL, apoi în numele „dreptei unite”…

rlCum se coace un asemenea scenariu ne explică „România liberă” de astăzi pe prima pagină în articolul Cum se conturează coaliția anti-PSD”:

Liberalii îl au candidat oficial pentru prezidențiale Crin Antonescu, dar îl măsoară, neoficial, și pe Klaus Iohannis. În paralel, sunt construite scenarii pentru strategia anti-PSD. Astfel, Crin Antonescu este, în continuare, mai bine plasat în sondajele interne ale PNL, comparativ cu Iohannis, atunci când vine vorba de primul tur al prezidențialelor. Potrivit unor surse liberale, Crin Antonescu ar avea o cotă de favorabilitate de 30%, față de 25% cât are Iohannis. Trebuie însă menționat că respectivele cercetări vizează situația actuală – când liberalii se pregătesc, oficial, să meargă singuri în alegerile prezidențiale. În schimb, nuanțele apar atunci când este măsurată favorabilitatea în rândurile alegătorilor PDL și PMP. Potrivit surselor citate, aici Iohannis ar avea o cotă de 70% de favorabilitate, iar Antonescu ar avea doar 35%”. 

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

2 gânduri despre „Elena Udrea, lansată la apă în cursa pentru Cotroceni

  1. Opinia lui Cristoiu seamana ca doua picaturi cu ceea ce s-a vehiculat in 2000 la alegerile prezidentiale ce sunt din punct de vedere statistic atipice in Romania. In turul I Ion Iliescu abia a adunat voturi cit partidul (pina atunci Iliescu fiind Locomotiva si adunind mult mai multe voturi), iar Vadim Tudor a adunat la Turul I peste 3 milioane de voturi, in timp ce partidul a adunat 2 milioane si ceva. In 2000 se zice ca oamenii de baza ai PSDR ar fi primit ordinul ca la turul I sa voteze Vadim pentru o confruntare in Turul II Iliescu-Vadim, constienti fiind ca in cazul Iliescu- Stolojan primul ar fi pierdut. Acum e aceeasi teorie. Sigur Ponta – Udrea da cistig de cauza primului si PSD va avea tot (presedinte si premier). Si din punctul lor de vedere (PSD) e bine sa manevrezi din vreme pentru a avea adversarul dorit.

  2. Pingback: Ce au scris în weekend liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s