Cum vrea Dan Voiculescu să scape, din vorbe, de Dosarul „Șantajul”

>> CRISTOIU, DESPRE COPILUL POLITIC FĂCUT LA BĂTRÂNEȚE DE TRAIAN BĂSESCU. E explicație plastică a implicării trup și suflet a președintelui Băsescu alături de PMP & Udrea în campania pentru europarlamentare vine din titlul dat astăzi editorialului său din „Evenimentul zilei” de către Ion Cristoiu:„PMP – copilul politic făcut la bătrîneţe de Traian Băsescu”.

evzÎn opinia editorialistului EVZ, „implicarea preşedintelui în destinul PMP nu încalcă Constituţia”, însă tot el este de părere că aceasta este „dezastruoasă pentru naţiunea română”…

Dezastruoasă pentru naţiunea română, care are nevoie, în acest an 2014, marcat de datul buzna, cu cizmele, al rîtanilor PSD-işti în toate instituţiile statului de drept, pentru a le transforma în chelăresele lor, implicarea preşedintelui în destinul PMP nu încalcă Constituţia. Contrazice, desigur cutume postdecembriste tari prin exerciţiul preşedinţilor anteriori, dar nu încalcă Legea fundamentală, deoarece o Decizie a CCR din ianuarie 2007, solicitată de răpostatul politic Adrian Năstase, îi permite Preşedintelui să aibă opinii politice (…) A considera însă tot ce face acum Traian Băsescu pentru PMP, ca expresia unei slăbiciuni de bărbat prea copt pentru o persoană feminină trecută de pîrg, e o uriaşă prostie politică a adversarilor lui Traian Băsescu, în frunte cu Victor Ponta (…) PMP e copilul politic făcut la bătrîneţe de Traian Băsescu. Şi, din viaţă se ştie că, exact acest copil se bucură de răsfăţul părinţilor. Uneori chiar cu răsfățuri incredibile”.


>> „JURNALUL NAȚIONAL” ÎN EXTAZ SAU VRABIA MĂLAI VISEAZĂ… Fericire fără margini (bine simulată) la „Jurnalul Național”, care a cocoțat pe frontispiciul primei pagini un titlu îngroșat, menit să-i mai aline destinul penal patronului Dan Voiculescu: „Bendei – urmărit penal! Dosarul „Șantajul” cade!”.

jnCine e Bendei? Adminstratorul RCS, care a depus plângerea penală de șantaj împotriva șefului Antenelor, Sorin Alexandrescu. În acest dosar, Alexandrescu a ajuns în arest, iar șefii săi, Dan & Camelia Voiculescu sunt inculpați. Cât despre titlu, se poate spune că vrabia mălai visează… Nu cade niciun dosar „Șantajul”, pentru că acesta este pe rolul instanțelor. Iar urmărirea penală a lui Bendei este doar în faza de cercetare și vine în urma unei plângeri a lui… Sorin Alexandrescu. Așadar, Bendei este cercetat – nu-i nici vinovat, nici nevinovat – și mai e mult până departe! Patronul Felix însă ESTE ÎNVINUIT, iar cazul se află în judecată. Așadar, repet, nu cade nimic, ci doar, din când în când, câte un titlu indigest, specialitatea casei, care ar vrea să le sugereze judecătorilor ce să facă…

„Jurnalul Naţional a prezentat pe larg presiunile la care au fost supuşi publicaţia şi managementul companiei. Iată că acest dosar de şantaj trebuie interpretat şi pus în legătură cu acţiunea de urmărire penală începută împotriva denunţătorului Ioan Bendei. O dată ce se va dovedi în instanţă că Bendei a “fabricat” probe şi a indus în eroare Justiţia, dosarul “Şantajul” se transformă într-o gravă eroare. Se adevereşte astfel că s-a continuat într-o formă extrem de gravă agresiunea împotriva trustului de presă şi a ziariştilor incomozi regimului Băsescu”. 

Aaa, deci „O dată ce se va dovedi în instanţă”… Hai să vedem care-i, de fapt, adevărul: „Conform cu prevederile legale, aşa se procedează în toate cazurile, se deschide un dosar penal faţă de faptă”. Vedeți AICI.


>> JURNALIST ROMÂN PRINTRE SEPARATIȘTII PRO-RUȘI DIN UCRAINA. Cotidianul „Adevărul” este una dintre puținele instituții media care au trimis jurnaliști în zona de conflict din Ucraina (asta însă nediminuându-i cu nimic rușinea dezvăluirii unei surse, subiect pe care menține tăcerea…)

advA rezultat un reportaj cu care „Adevărul” deschide astăzi ziarul sub titlul „Reportaj în linia întâi – O zi în cuibul „teroriștilor” din Ucraina”:

„Seara am încercat să avansez către avanposturile separatiştilor pentru a vorbi cu soldaţii aflaţi în prima linie. Acolo e podul Andreivka, la ieşirea din Slaviansk, iar pregătirile erau în toi. Fortificaţiile s-au întărit în câteva ore, în timp ce sodaţii intraseră deja în stare de alertă maximă. Am fost lăsat să documentez noaptea ce a urmat cu condiţia să nu întreb nume sau să filmez feţe. A fost o noapte foarte lungă, atât pentru soldaţii extrem de extenuaţi, cât şi pentru locuitorii din apropierea acestui filtru, prima linie în eventualitatea unui atact al armatei ucrainene. Traficul, sporadic şi desfăşurat doar pentru situaţii extreme, a încetat complet cu puţin înainte de miezul nopţii, când legea marţială introdusă de primarul auto-proclamat, Ponomarev, a intrat în vigoare. Soldaţii s-au adunat în jurul focului, încălzindu-se lângă un cazan ruginit. Frigul neobişnuit pentru această perioadă a anului pare că-i afectează şi mai mult din cauza oboselii şi a stresului ultimelor 12 ore. Au pierdut mulţi camarazi astăzi şi tăcerea e apăsătoare…”

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „Cum vrea Dan Voiculescu să scape, din vorbe, de Dosarul „Șantajul”

  1. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s