Dan Voiculescu, se strânge lațul?

>> FELIX AR VREA UN SCUT, DAR I-A IEȘIT MĂCAR DE UN COIF… La ce bun să ai ditamai ziarul dacă nu poți să ți-l faci scut, ca patron, atunci când ai probleme? Ei bine, sigur, am exagerat cu „ditamai”, pentru că mă refeream la „Jurnalul Național”. Scut, deci, nu, dar măcar de-un coif îi iese lui Dan Voiculescu, care a declanșat ofensiva finală la Justiție… Nu de alta, dar marți are termen la Curtea de Apel în Dosarul ICA. Ăla de-a fost condamnat deja în primă instanță la 5 ani de pușcărie. Nasol moment, mișto coliva! Așa că și-a pus foaia la treabă. De azi, pentru că „marele” ziar nu apare sâmbătă și duminică, așadar mai are trei zile la dispoziție pentru bombardamentul mediatic.

jnIată, deci, ce titrează „Jurnalul Național” astăzi cu privire la patronul său: „Dosarul “Telepatia”. Anchetatorii DNA sunt acuzaţi că au obţinut declaraţii împotriva lui Dan Voiculescu prin presiune şi intimidare”. Articolul e pe rețeta clasică: lansat pe luju.ro (un site din familia Voiculescu), preluat apoi pe JN și Antena 3…

„Mai multe persoane audiate la fond în Dosarul “Telepatia” (legat de privatizarea ICA) au acuzat în faţa judecătorilor că au fost intimidate de procurorii DNA şi că s-a căutat cu orice preţ incriminarea lui Dan Voiculescu, scrie Lumea Justiţiei. La dosar există mai multe depoziţii în care martorii au contestat maniera în care anchetatorii au condus audierile, arătând că li s-a indus/cerut ce anume să declare, în special împotriva lui Dan Voiculescu – ţinta principală a anchetatorilor (…) Una dintre depoziţiile aflate la dosar relevă faptul că procurorii au căutat cu orice preţ inculparea lui Dan Voiculescu”

Păi or fi căutat procurorii, că asta-i treaba lor, să caute inculparea celui pe care-l aduc în fața instanței, dar decizia aparține judecătorilor. Iar judecătorii, nu procurorii, au pronunțat prima condamnare, după analizarea tuturor probelor, inclusiv cele aduse de apărătorii lui Voiculescu… Cui or folosi manipulările astea? Își închipuie DV că va reuși să-i intimideze pe judecători? Sau pregătește campania „condamnatul-politic-Dan-Voiculescu”? Oricum, se strânge lațul…


 

>> CORUPȚII ÎN 1928. CORUPȚII ÎN 2014. NU CUMVA SUNTEM NOI NAIVI? Un titlu delicios dă Ion Cristoiu editorialului său de pe prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei” de astăzi, parafrazându-l pe Arghezi: Puşcăria va fi poate legată anul acesta de Parlament printr-un coridor subteran direct”

evz„Iată cîteva exemple. „Să nu exagerăm“, tabletă iscălită de Tudor Arghezi în „Bilete de papagal”, 23 august 1928, porneşte de la evenimentul care a fost arestarea a doi deputaţi „laolaltă cu alţi vreo zece, doisprezece prieteni şi funcţionari publici“. Drept pentru care, la un anume moment, împins de toanele talentului, publicistul notează drept efect al evenimentului: „Oamenii politici încep în oraşele lor de reşedinţă să-şi piardă prestigiul şi chiar somnul, la gîndul că puşcăria va fi poate legată anul acesta de Parlament printr-un coridor subteran direct“. O stare de spirit – s-o recunoaştem – posibilă şi-n împrejurările de azi”.

„Toate-s vechi și nouă toate”, nu, ca să ne menținem în sfera clasicilor literaturii române?! 1928 – 2014, arc peste timp: corupție, șpagă, arestări… De unde rezultă că e tare greu să ne facem bine. Istoria se repetă ciclic, iar mai marii zilei nu învață nimic din buclele ei. Sau poate suntem noi naivi, oamenii simpli, și nu realizăm că, de fapt, „se merită” să bagi mâna în banul public, să trăiești ca un nabab, iar în schimb să plătești, iaca, acolo, cu câteva luni sau maximum doi, hai trei, ani de pușcărie! Poate…


 

>> DRAGI „REVOLUȚIONARI” AI LUI VOICULESCU, MOSCOVA VĂ AȘTEAPTĂ CU BRAȚELE DESCHISE! Și dacă tot am vorbit despre Dan Voiculescu, să mergem și pe prima pagină a cotidianului„România liberă” de astăzi, care titrează: „Cine sunt „patrioţii“ români care au felicitat Rusia pentru anexarea Crimeii”… Este vorba despre „două ONG-uri din apropierea lui Dan Voiculescu”, ne explică ziariștii. Zău? Vreo surpriză? Să citim un fragment din articol:

rl„Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă.” Acest fragment face parte din scrisoarea trimisă ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de o organizaţie neguvernamentală din România, condusă de Daniel Iancu, unul dintre cei mai vocali protestatari din iarna lui 2012. Scrisoarea de felicitare a fost semnată şi de preşedintele „Federației Societatea Civilă Românească“, Petre Răcănel. Cele două ONG-uri, care afişează o atitudine contrară poziţiei oficiale a României şi a NATO în problema ucraineană, fac parte din Consiliului Național al Societății Civile, ce întrunește 56 de organizații neguvernamentale, apropiate de PSD și de Dan Voiculescu”.

Deci ăștia sunt „revoluționarii” din 2012, care își dădeau zilnic întâlnire în Piața Universității. Acum, sigur, oamenii sunt liberi să aibă ce opinie vor. Nu-i o crimă să fi admirator al lui Vladimir Ilici Putin! Dar, băieți, nu mai bine îl luați voi pe protectorul și farul vostru călăuzitor, Dan Voiculescu, și emigrați la Moscova? Nu de alta, dar să știm o treabă! Sunt convins că Putin vă va primi cu brațele deschise! Nu de alta, dar v-ar sta mai bine în Piața Roșie decât în Piața Universității…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s