Ion Cristoiu despre greșelile lui Traian Băsescu

>> DE LA MAPĂ, LA SAPĂ… CE FACE UN FOST VICEPREMIER ÎN PUȘCĂRIE. „Vino mamă să mă vezi, cum lucrez la spații verzi…” – răsună pe culoarele penitenciarului.

advUn fost ministru, ba chiar vicepremier, din partea PC, va ieși acum la câmp în încercarea de a-și reduce pedeapsa. Așa-i viața, astăzi sus, mâine jos! Ce bine ar fi să înțeleagă acest lucru cât mai mulți demnitari aflați acum pe val. Poate și-ar opri mâna în aer, în drum spre borcanul cu miere. Despre ce fost vicepremier este vorba aflăm din cotidianul „Adevărul” de astăzi: „Deținuții Gică Popescu, Meme Stoica și Copos cer să fie lăsați să muncească în agricultură”

„Mihai Stoica, George Copos şi Gheorghe Popescu, condamnaţi în dosarul „Transferurilor” vor să muncească în penitenicar. În acest sens, cei trei oameni de fotbal închişi în Penitenciarul Rahova au cerut conducerii închisorii să fie lăsaţi să lucreze cât timp stau după gratii. O comisie a penitenciarului urmează să analizeze cererile săptămâna viitoare (…) Pe lângă faptul că timpul le va trece mai repede în spatele gratiilor, Mihai Stoica, Gheorghe Copos şi Gică Popescu vor mai avea un avantaj: vor sta mai puţin în penitenciar (…) În numai o lună şi jumătate de când au fost condamnaţi, Mihai Stoica şi George Copos au reuşit să se certe atât de tare încât managerul echipei Steaua a cerut să fie mutat din celula pe care o împărţea cu fostul internaţional Gheorghe Popescu şi cu George Copos.


 

>> AFACEREA NANA, PE NUMELE FIICEI, UN DUȘ RECE PENTRU FANII NECONDIȚIONAȚI AI PREȘEDINTELUI. Consecvent ideilor sale enunțate încă de la începutul scandalului, Ion Cristoiu scrie astăzi din nou despre greșeala făcută de Traian Băsescu prin achiziționarea terenului de la Nana pe numele fiicei sale, Ioana Băsescu.

evzioana-basescu-2Președintele continuă să fie țintă și să bage cărbuni în cuptorul politic al PSD și al lui Victor Pompa. Ba chiar, încercând să acopere scandalul cu un altul, intră într-un nou clenci: suspiciunea că ar avea instrumente de control asupra Justiției. Să citim din editorialul lui Ion Cristoiu de pe prima pagină a„Evenimentului zilei” de astăzi: „Își dă seama acum Traian Băsescu de greșeala numită Afacerea Nana?!”

„Nu pot concepe însă ca şeful unei ţări amărîte să se apuce nitam-nisam să cumpere 300 de hectare de teren, fără ca românii să-l fi ştiut pînă acum altfel decît preocupat de mări şi oceane şi nu de uscat. Dincolo de impactul negativ al gestului, avertizam că momentul va fi exploatat la sînge de adversarii lui Traian Băsescu. Evoluţia evenimentelor din noiembrie 2013 pînă azi nu m-a contrazis. Dimpotrivă, m-a confirmat pe deplin. Pentru adversarii lui Traian Băsescu, afacerea Nana a fost mană curată (…) Traian Băsescu a reuşit să creeze un Scandal mediatic diferit de cel al Comisiei Nana, împins astfel în umbră. La ora actuală se discută mai puţin despre Afacerea Nana şi mai mult despre ”bădăranul Traian Băsescu”. Preşedintele a reuşit să manevreze astfel încît să iasă din încurcătură. Da, dar a reuşit să bage în încurcătură Justiţia română. Pentru penali a fost un fericit prilej de a relua teza unei Justiţii dependente de Traian Băsescu. În acelaşi timp – Traian Băsescu a reuşit să-l salveze pe Victor Ponta de la scandalul periculos al traficului de influență de la Victoria în favoarea arestatului preventiv Adrian Duicu”.


 

>> GABI FIREA – „UN NOU LIDER IMPORTANT”… ASTA NE LIPSEA, CĂ-N REST LE AVEAM PE TOATE!  Ca pentru a confirma teoria de mai sus a lui Ion Cristoiu, „Jurnalul Național” de astăzi titrează cu făloșenie, mare, să le intre bine în cap tuturor (bine, nici nu-i greu la câți cititori rătăciți i-au mai rămas ziarului lui Voiculescu): „Firea îl bagă pe Băsescu în Parchet”

jnParcurgerea textului dovedește că așa-zisa „Afacere Nana” a trecut pe planul doi, iar acum scandalul de căpătâi este „reperarea” onoarei Gabrielei Firea. „Un lider important în politica românească” – zice JN despre soția barosanului de Voluntari. Vai de noi cu astfel de lideri!

„Imunitatea absolută decretată de Daniel Morar şi preluată de Kovesi se dovedeşte o centură de siguranţă ineficientă pentru Băsescu, pus de demersul Gabrielei Firea în postura de cetăţean obişnuit. Băsescu Traian a intrat în trepidaţii o dată cu finalizarea anchetei parlamentare privind “afacerea Nana”. Ancheta aduce în lumină un şir de ilegalităţi care fac din achiziţia terenurilor agricole un scandal cu multe implicaţii penale. Perspectiva unui sfârşit de mandat înecat în propria corupţie l-a făcut pe Băsescu să declanşeze atacuri furibunde la adresa senatoarei Gabriela Firea, comunicatoarea Comisiei Nana (…)  Imunitatea funcţiei îl acoperă pe Băsescu doar pentru declaraţii politice, nu şi pentru huliganism. Iată de ce acţiunea Gabrielei Firea îl trimite în faţa procurorilor în urma plângerii penale depuse la Parchet (…) Confruntarea cu Băsescu a arătat în Gabriela Firea un caracter puternic, o femeie care îşi apără cu mult curaj şi demnitate familia şi imaginea. Gabriela Firea devine după acest “război” un lider important în politica românească”.


 

>> EUROPA ȘI SUA DAU DIN GURĂ. RUȘII ÎȘI VĂD LINIȘTIȚI DE TREABĂ. Încheiem astăzi cu un subiect fierbinte de la granițele României: răzmerița rusofililor din estul Ucrainei. Evenimentele par a fi abia la început, iar întreaga lume occidentală, SUA și UE, par neputincioase în fața lor.

rl„Sancțiunile” impuse Rusiei sunt ridicole în raport cu gravitatea evenimentelor, așa cum sunt ele prezentate pe gură de liderii occidentali, iar distanța de la vorbă la faptă este enormă. În plus, Rusia are acum un argument greu de combătut: noua putere la Kiev scoate armata în stradă și răspunde cu foc deschis împotriva propriilor cetățeni. Exact cum a făcut și vechea putere de la Kiev… Evenimentele sunt analizate de cotidianul „România liberă” de astăzi, pe prima pagină, sub un titlu alarmist: Se apropie Rusia de gurile Dunării?”

Sovietul Suprem de la Tiraspol a votat ieri, în unanimitate, o solicitare către Parlamentul Rus şi preşedintele Vladimir Putin de recunoaştere a independenţei regiunii transnistrene şi alipirii la Rusia. În aceeași zi, grupuri de separatiști proruși au proclamat la Odesa, principalul port al Ucrainei la Marea Neagră, după anexarea Crimeii, „Republica Populară Odesa”. Cu tentativele de încercuire în est și sud a Ucrainei și cu pretențiile transnistrene, perspectiva ca gurile Dunării să fie a doua țintă a lui Putin, așa cum se temea președintele Traian Băsescu, pare să se confirme (…) Vladimir Putin a avertizat cancelarul german, Angela Merkel, că Ucraina este „pe marginea războiului civil” după ce Kievul a trimis armata contra separatiştilor pro-ruşi înarmaţi din estul ţării, care ocupă clădiri publice de câteva zile”.


„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s