Conturile lui Mazăre, un fel de Cutia milei…

>> PRIMARUL CONSTANȚEI SAU CRUCEA ROȘIE, TOT UN DRAC. SĂ FIE PRIMIT! De ce a fost lăsat Radu Mazăre în libertate? Cum a motivat instanța? Aflăm de pe prima pagină a cotidianului „Adevărul”de astăzi: „Judecătoarea Rodica Cosma a văzut banii, nu și șpaga lui Mazăre”

adv„Transferul banilor este o realitate ce nu poate fi contestată, însă nu rezultă că banii au fost primiţi de Radu Mazăre pentru ca firma Shapir Structures să câştige licitaţia (…) Radu Mazăre şi fratele său Alexandru au primit bani de la omul de afaceri Elan Schwartzenberg, dar procurorii nu pot dovedi că sumele respective au constituit mită pentru favorizarea la licitaţie a firmei lui Avraham Morgenstern. Aşa explică magistratul Rodica Cosma, de la Curtea Supremă, motivul pentru care edilul constănţean şi Avraham Morgenstern sunt cercetaţi acum în stare de libertate. Decizia Instanţei Supreme a fost contestată de procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), contestaţia urmând să fie analizată pe 18 aprilie”

Păi sigur. Normal că n-a primit banii drept mită. I-a primit pentru că este tânăr, înalt, frumos și cu ochi albaștri. Au venit așa, ca o boare, 175.000 de euro… Și, ce credeți? Mazăre nici măcar nu știa că i-au intrat niște bani în cont! A declarat-o chiar el. Așadar, conturile lui Mazăre sunt precum conturile Crucii Roșii: curg banii de la donatori anonimi… O adevărată Cutie a Milei! Trebuie să-l caut pe dl Elan Schwartzenberg. Și să-i dau numărul meu de cont. Apoi aștept. Într-o zi, poate mă trezesc și eu fără să știu cu câteva zeci de mii de euro!

***

>> DESPRE CUM AU VENIT AMERICANII PENTRU „CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ”. Ion Cristoiu insistă în editorialul din „Evenimentul zilei” de astăzi pe marginea semnificației mesajului american: „Deși Traian Băsescu neagă asta, America a început curățenia pe portavionul numit România”

evz„Dacă n-ar şti că intervenţia Partidului -Stat în dosarele la care lucrează ei, procurorii, ar fi sancţionată aspru de către America, de mult Victor Ponta oprea acţiunile DNA împotriva baronilor locali, cei care-l mituiesc pe el cu voturi (…) Traian Băsescu s-a grăbit să excludă rolul Americii, punînd lupta împotriva corupţiei pe seama sa (..) Toate strădaniile lui Traian Băsescu de a demonstra că între acțiunile DNA din ultimul timp și campania americană de curățenie pe portavionul România nu-i nici o legătură nu m-au convins. Dimpotrivă, m-au întărit în convingerea că numai legătura asta explică îndrăzneala Justiției de a fi independentă sub regimul Partidului Stat, PSD”.

Editorialul se constituie într-o analiză a răspunsurilor date de Președinte la emisiunea de duminică seară, de la Realitatea TV. Mesajul Victoriei Neuland este deja cunoscut. Pe de o parte, este firesc ca președintele să nu recunoască direct o implicare a Administrației americane în „curățenia de primăvară” de la București în calitate de garant al independenței Justiției. Pe de altă parte, oricât ar nega, rolul lui Traian Băsescu din acest punct de vedere s-a diminuat considerabil. Ghici ce? Nu mai e un secret: mai are doar șapte luni de mandat! Însă, având în vedere ultimele evenimente, cei care freamătă de bucurie și ne vâră sub ochi AMR-ul s-ar putea să fie profund dezamăgiți…

***

>> DAN ȘOVA, MINISTRUL MARILOR MINCIUNI: VIN MII DE KILOMETRI DE AUTOSTRADĂ. UITE-ACUȘI! Celor care mai trăgeau speranțe că vor merge în viața asta, pe autostradă, de la București la Atlantic, cotidianul „România liberă” de astăzi le trage un duș rece: „Guvernul promite autostrăzi, dar n-are bani să le facă”

rl„Sumele puse la dispoziţie de UE sau disponibilizate de la bugetul de stat în perioada 2014-2020 vor fi total insuficiente pentru construirea celor 1.800 kilometri de autostradă promişi de ministrul Transporturilor, Dan Şova. Până în anul 2020, România va avea o rețea de autostrăzi în lungime de 2.440 kilometri, de aproape patru ori mai mult decât în prezent – a promis recent ministrul Transporturilor, Dan Şova, cu ocazia unui forum dedicat infrastructurii rutiere (…) Ministrul Transporturilor, Dan Şova, nu a explicat dacă promisiunile sale sunt și realiste”.

Realiste? Cum să nu fie realiste? 1800 de kilometri de autostradă promiși de țuțărul lui Victor Viorel Pompa? O bagatelă! Păi ce-s 1800 pe lângă cei vreo 600 pe care-i avem acum, făcuți în ultimii 24 de ani? Ba, s-avem pardon, vreo o sută au fost făcuți de Ceaușescu, înainte de 1989… Ciudat mi se pare doar cum majoritatea presei noastre îl ia în serios pe acest comic vestit, pe numele lui Dan Șova! Individul a fost, doi ani, ministrul Marilor Proiecte. Cu „M” mare și „P” mare. Deci, unde sunt MP-urile pe care le-a făcut?! Poate PM…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s