Țara unde corupția stă cu premierul la masă. De ce e VVP nervos

>> ELENA UDREA – LATIFUNDIAR, PROPRIETAR DE STAȚIUNE ȘI ȘOFER DE LUX. UN ADEVĂRAT LIDER „POPULAR”… Din cotidianul „Adevărul” aflăm ce investiții mai fac acești săraci politicieni bogați ai României: „Elena Udrea a ajuns patroană de stațiune”

adevarul„Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, investeşte într-o staţiune balneară din Sălaj, pe care vrea să o transforme într-o alternativă la popularele staţiuni din Ungaria (…) Elena Udrea deţine jumătate din staţiunea sălăjeană Boghiș-Băi, partenera de afaceri a ei fiind  Lia Stanca, fosta soţie a „generalului lui Băsescu”, Viorel Stanca. Parteneriatul între cele două a fost realizat la sfârşitul anului trecut, după ce Udrea trecuse de mai multe ori, mai întâi ca turist, pe la Boghiş”.

Tot Elena Udrea a cumpărat câteva zeci de hectare la Nana, lângă cele 300 deținute de familia președintelui Băsescu. Și tot Elena Udrea și-a luat, săptămâna trecută, un bolid de 180.000 de euro. Să le stăpânească sănătoasă pe toate: stațiune, teren agricol și Merțan… Dar, oare, e timpul potrivit pentru asemenea achiziții? Acum, în prag de parlamentare, când d-na Udrea este imaginea „popularilor”. O fi o politică „populară”. Nu știu, întreb și eu, nu dau cu parul! Vor răspunde alegătorii… De partea cealaltă avem un partid social-democrat, ai cărui lideri plâng pe umărul săracilor de pe saci de bani. Dreapta-stânga, stânga-dreapta, dreapta-stânga… ce alegeți?

***

>> „BARONIADA LA DNA”: DE CE E VICTOR VIOREL POMPA DIN CE ÎN CE MAI NERVOS? Despre un coleg de generație al Elenei Udrea, ajuns vremelnic în fotoliul de prim-ministru, citim pe prima pagină a cotidianului „România liber㔄Cazul Duicu, aranjamente din cabinetul premierului”

rlBaronul PSD Ioan Adrian Duicu, președinte al Consiliului Județean Mehedinți, a fost arestat preventiv, printre altele, pentru că făcea trafic de influență pentru șeful IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, chiar în biroul lui Victor Ponta, se susține în referatul DNA (…) Potrivit documentelor DNA, Adrian Duicu s-a dus la biroul lui Victor Ponta de la Palatul Victoria pentru a-și folosi funcția și influența politică cu scopul de  a determina promovarea șefului IPJ Ștefan Ponea în centrala Ministerului Afacerilor Interne”.

Și Ponta unde era? La budă? Nu, bineînțeles. Era și el în același birou, doar că a fost lovit brusc de o criză de amnezie: nu-și mai amintește micuțul! Asta-i România de astăzi. Incredibil: corupția stă cu premierul la masă, chiar în biroul de la Palatul Victoria.

Dosarul ăsta îi stă rău în gât lui Victor Viorel Pompa (în imaginea de sus, împreună cu baronul Duicu). Acum, procurorii au toate cărțile în mână să-l cheme un pic pe la DNA. Măcar ca martor în cazul Duicu. Pentru început… Apoi, cine știe ce iese?! Pe măsură ce baronii se încolonează să dea cu subsemnatul,VVP devine din ce în ce mai nervos – dovadă răstelile de ieri la presă. Oare de ce?!

***

>> O MINCIUNĂ PROPAGANDISTICĂ: PRIMUL-MINISTRU SE BUCURĂ SĂ SCAPE DE BARONI. Un răspuns este oferit de jurnalistul Ion Cristoiu, în „Evenimentul zilei” de astăzi, în editorialul lui de pe prima pagină: „Victor Ponta – complicele arestaților preventiv din PSD”

evz„Baronii locali vin la premier şi, în schimbul voturilor-mită,  obţin pentru ei şi pentru reţeaua lor mafiotă decizii avantajoase la nivel de Guvern. Bănuiţi de ce-i apară public Victor Ponta pe cei anchetaţi de Justiţie? Pentru că aceştia, o dată ajunşi în faţa procurorilor, să nu-l dea în gît pe el, Victor Ponta. E o regulă nescrisă a Famigliei că înhăţatul de Justiţie trebuie să tacă. Iar tăcerea e încurajată de semnalele din afara închisorii că el, arestatul, n-a fost părăsit de Famiglie. Aşa se explică graba cu care Victor Ponta sare în ajutorul unor arestaţi preventiv precum Adrian Duicu”.

Ion Cristoiu desființează în editorial „informațiile” propagandistice lansate în presă în ultimele zile de mașinăria lui Bogdan Teodorescu, potrivit cărora, de fapt, Ponta s-ar bucura că scapă de sub pulpana baronilor. N-are cum să se bucure, pur și simplu pentru că el este una dintre creațiile lor. Ei l-au trântit pe Geoană și l-au montat în fruntea partidului pe tânărul fost procuror. Tot ei îl țin acolo, iar dezvăluirea privind traficul de influență făcut de Duicu chiar sub ochii premierului, chiar din biroul lui, nu poate rămâne fără urmări. Așteptăm să vedem cât sânge au, de fapt, procurorii în instalație…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s