Care este asemănarea dintre Dan Voiculescu și Aurelian Andreescu

>> MITICĂ, CEL CU ȘAPTE VIEȚI. DRAGOMIR A IEȘIT DE DIMINEAȚĂ. Un exemplu de wishful thinking :)… De pe prima pagină a cotidianului „Adevărul” de astăzi, care titrează, în cazul cercetării lui Mitică Dragomir: „La brutărie!”

Adv„Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut luni de procurorii bucureşteni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Acesta este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani după ce ar fi prejudiciat Liga cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor (…) Anchetatorii spun că în perioada 2011 – 2013 Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu Mihai Corbu (administrator al SC Contract Properties SRL) i-ar fi convins pe membrii LPF să aprobe plata unui comision în valoare de 12.102.648 de lei, în favoarea societăţii omului de afaceri – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat”.

La brutărie?… N-a fost să fie! V-ați cam grăbit. Și cu titlul, și cu ilustrația – un Mitică cu bonețică în dungi. Acum, serios, este riscant să faci o asemenea primă pagină când știi că subiectul va fi adus în fața judecătorilor pentru mandat. Și e foarte posibil să nu i se dea. Ce gândește cititorul de „Adevărul” care are ziarul în mână acum, dar se uită și la tv unde vede că Mitică a fost eliberat? Grabă jurnalistică ce conduce la greșeli. Oricum, trebuie precizat că eliberarea lui Mitică nu înseamnă că e nevinovat. Nici că e vinovat. Ci doar că va fi cercetat în stare de libertate.

***

>> DAN VOICULESCU, CIRIPITOR, DAR ȘI PARTENER DE AFACERI CU SECURITATEA. Cotidianul„Evenimentul zilei” de astăzi continuă serialul despre Dan Voiculescu și Securitate, ajuns astăzi la episodul II, sub titlul „Voiculescu știa contul Securității în 1987”:

evz13455471021345493982130328VFOAaEjt„Evenimentul zilei” vă prezintă noi acțiuni strict secrete ale Securității din arhiva ICE Dunărea. Potrivit datelor de la CNSAS, Dan Voiculescu era unul dintre partenerii de afaceri ai Securității și știa chiar și contul de la BRCE, în care trebuia să vireze comisionul (…) Aflaţi până unde putea merge Securitatea, ce era operaţiunea “Valută pentru dictator” şi cum se făceau contrabandă cu ţigări şi alte escrocherii”.

Materialul poate fi citit astăzi numai în ediția tipărită a EVZ. Faceți click pe copertă și uitați-vă la fotografia lui Dan Voiculescu din tinerețe. Vă amintiți de Aurelian Andreescu? Cântărețul cu „Copacul…”? Uluitor ce seamănă! Numai fizic. În rest, unul cânta la Televiziune și a rămas în Arhiva de aur, deși prea puțini își mai amintesc de el, celălalt ciripea la Securitate și acum a ajuns să facă agenda publică. Păi, e drept?!

***

>> CORUPȚIA: 100 DE MILIOANE DE EURO LA VEDERE DOAR ÎN ULTIMELE LUNI. Încheiem astăzi cu„România liberă”, care ne spune pe prima pagină care este „Prețul imens al corupției”:

rl„Cele mai rezonante dosare penale din ultimele luni, unele finalizate, altele în desfăşurare, cumulează prejudicii totale produse statului de aproape 100 de milioane de euro. Dacă statul ar recupera aceşti bani, ar putea construi fie un spital judeţean de urgenţă, fie 100 de cămine culturale sau 58 de blocuri de locuinţe pentru tineri (…) Pe rolul instanţelor sunt alte zeci de astfel de cazuri. Acestea sunt doar câteva dintre dosarele în care sunt cercetaţi politicieni, persoane publice, oameni de afaceri care sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu sume importante. Altele, ale unor parlamentari, sunt blocate în Parlamentul României, care a refuzat urmărirea penală a unora dintre ocupanţii scaunelor de senator sau deputat”. 

Și țineți cont că este vorba numai despre dosarele aduse recent în atenția opiniei publice de munca asiduă a DNA! Dacă cineva ar reuși să pună cap la cap prejudiciile din ultimii 24 de ani, mare minune dacă nu s-ar ajunge la un PIB întreg, pe un an, al României, care se cifrează pe la 150 de miliarde de euro. Sau poate mai mult. Iar „prețul imens al corupției”, așa cum titrează RL, este, de fapt altul: locul României în 2014 în UE din toate punctele de vedere: 27 din 27…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s