Cine a scumpit benzina? Băsescu, logic! A descoperit presa lui Felix

>> „PROFESIONIȘTII” – DE LA OTV, DIRECT ÎN FRUNTEA TELEVIZIUNII PUBLICE. Cotidianul„Evenimentul zilei” de astăzi abordează pe prima pagină modul în care se constituie noul Consiliu de Administrație de la TVR: „<Șantajistul de la OTV>, șef la TVR”

evz„Alături de personalități cunoscute ale vieții publice, dar și de nume noi, parlamentarii i-au rezervat un loc în Consiliul de Administrație al TVR reprezentantului PP-DD Eduard-Călin Dumitrașcu, un personaj cu avere dubioasă, prezentat de o parte a presei drept „Șantajistul de la OTV” (…) Candidatul PP-DD poate fi subiectul unui extemporal pentru inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) (…) Presa a relatat că mai multe personalități publice l-ar fi reclamat pentru șantaj pe Dumitrașcu, „investigator OTV” și președinte al unei televiziuni online. Deputatul PDL Stelian Fuia povestește că Dumitrașcu ar fi venit la el în campania pentru alegerile locale și i-ar fi spus că are comandă „să-l lovească”, dar că ar putea „întoarce armele”. 

Ăsta este modul în care se constituie CA al TVR, politici, prin vot al partidelor, care, prin bună înțelegere, își trimit acolo reprezentanții. După chipul și asemănarea lor… Până nu se va schimba legea, TVR va rămâne aceeași gaură neagră mulsă, pe rând, de partidele politice. Acum, în grațiile premierului Pompa (pardon!, Ponta) a intrat Stelian Tănase. Mâine va fi altcineva, iar poimâine se va schimba iar preferatul. Și? Aveți impresia că TVR va deveni vreun BBC, inițialele cu care îi place lui Tănase să umble în gură? Hai să fim serioși!

***

>> „JURNALUL NAȚIONAL” ARE O REVELAȚIE. „EXCLUSIV”, DUPĂ 5 ANI… Cotidianul „Jurnalul Național”, goarna oficială a premierului Pompa și a PSD, atinge astăzi o nouă culme a ridicolului în încercarea de a minimaliza efectele accizei la carburanți: „Băsescu – TVA cu polonicul, Ponta – acciză cu lingurița”

untitled„Războiul accizei a lansat în spaţiul public o sumedenie de fabulaţii despre “vinovăţia” preţului ridicat al carburanţilor în România. Traian Băsescu a lansat războiul accizei pentru a avea o platformă de atac împotriva Guvernului dar şi o trambulină pentru noul partid prezidenţial care trebuia să se arate un apărător al portofelului românilor. Băsescu şi Udrea au deturnat discuţia reală privind cauzele creşterii de preţuri şi au plasat-o în zona populismului rudimentar. Realitatea arată că principala cauză a creşterii preţurilor la pompă a fost trecerea în 2009 la TVA de 24% (…) Acciza, altă componentă a preţului, a fost negociată cu autorităţile comunitare aşa încât suplimentarea de la 1 aprilie este o linguriţă în comparaţie cu polonicul servit de Guvernul Boc”.

Zău? Și ați descoperit acest lucru acum, în 2014, după… cinci ani?! Senzațional! Nemaivăzut! Rămâneți alături de presa lui Felix, pentru că nici nu știți ce pierdeți… JN uită să precizeze că până ieri eram pe locurile 26 – 27 în UE în privința prețurilor la carburanți, iar de ieri, după taxa pusă de Înălțimea-Sa Pompa Acciză Întâiul, am ajuns între primele 20, la prețul benzinei, și între primele 14, la prețul motorinei. Nu-i nimic! Băsescu e de vină, nu?! Și TVA-ul lui de acum cinci ani! De aici până la o demonstrație că, de fapt, premierul Pompa a ieftinit benzina nu mai este decât un pas…

***

>> A FOST SAU N-A FOST? PE URMELE LUI ADRIAN SÂRBU. Subiectul principal din „România liberă” de astăzi abordează ancheta-mamut declanșată în jurul imperiului Media Pro, construit de Adrian Sârbu: 30 de firme anchetate pentru evaziune şi spălare de bani

rl„Firme apropiate de părintele Pro TV ar fi suspectate de tranzacţii financiare nelegale în valoare de 5 milioane de euro, după cum anunţă poliţiştii antifraudă. Tranzacţiile presupus-nelegale investigate sunt din perioada 2009-2013, interval care coincide cu mandatul lui Adrian Sârbu, de președinte CEO al Central European Media Enteprises (…) O suveică formată din peste 30 de firme, în care personaj principal ar fi Adrian Sârbu, este suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani. Postul de televiziune PRO TV nu este vizat de anchetatori”.

Despre aceste anchete a relatat ieri, pe larg, și Reporter Virtual, așa că nu vom insista pe subiect. Este de văzut dacă aceste anchete vor duce undeva, pentru că tam-tam cu mascați, fără finalitate, am mai văzut… O informație esențială, furnizată ieri în exclusivitate de RV, este aceea că lui Adrian Sârbu i se trage de la actuala conducere a Pro TV. Din informațiile noastre, cantități impresionante de documente au ajuns la procurori pe această filieră…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s