Victor Ponta, o scumpete de premier!

>> ÎNĂLȚIMEA SA PONTA ACCIZĂ ÎNTÂIUL S-A ÎNSCĂUNAT DE 1 APRILIE! E 1 aprilie și nu, nu e glumă, a intrat în vigoare noua acciză la carburanți. E și subiectul principal din cotidianul „Adevărul” de astăzi: „Românul cu mașină, marea victimă a accizei Ponta”

adv„Acciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi va fi plătită integral doar de persoanele fizice posesoare de maşini şi de micile firme, după ce transportatorii rutieri şi fermierii îşi vor putea recupera o mare parte din costurile suplimentare. Un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor arată că statul va returna transportatorilor o valoare de 4 eurocenţi din cei 7 eurocenţi colectaţi suplimentar, măsură care va diminua veniturile scontate cu circa 353 de milioane de lei pentru acest an. De această facilitate nu vor beneficia, însă, toţi transportatorii, ci doar cei care operează vehicule de peste 7,5 tone sau microbuzele care au minimum nouă locuri”

Deci Victor Viorel nu s-a lăsat… A băgat însă o portiță care va bulibăși toată piața. Oricum, de azi încolo, așa să-i rămână numele: Înălțimea-Sa Ponta Acciză Întâiul! Iar supușii i se vor adresa cu formula „Scumpetea dumneavoastră!”. Dacă e necesar, va da o ordonanță de urgență pe tema asta.

***

>> CUM NE IA LA MIȘTO ZIARUL LUI FELIX: TOT ROMÂNUL E NĂSCUT ȘOFER… Tot despre acciză vorbește pe prima pagină și cotidianul „Jurnalul Național” (mai nou, goarna oficială a Înălțimii-Sale Ponta Acciză Întâiul), dar altfel: „Război politic crâncen pe acciză”

untitled„Aflat în campanie electorală, Traian Băsescu continuă să dezvolte tema accizei pe combustibili din care s-a hrănit în războiul cu Victor Ponta în ultimele luni (…) Băsescu a introdus în conflictul politic un subiect tehnic dar cu rezonanţă în public. Fiecare român este sensibil la costul carburantului în condiţiile în care sunt înmatriculate aproape 6 milioane de autoturisme. Aşadar, cum fiecare român este născut poet, el este şi şofer (…) Acum Traian Băsescu mai stoarce din acciză ultima picătură de scandal politic înainte de aplicarea măsurii fiscale”

Așadar, ați înțeles linia? Acciza nu este o problemă reală, ci doar un subiect de chit-chat politic între Președinte și Premier. Că doar tot românul e născut șofer, nu?, după cum își ironizează JN propriii cititori. Bravo! În ritmul ăsta veți avea din ce în ce mai mulți!

***

>> AVEM „CEL MAI CINSTIT GUVERN”! SĂ NE TRĂIASCĂ! Și dacă tot am văzut cum se lăcomește Înălțimea-Sa Ponta Acciză Întâiul la banii românilor, să vedem cum îi jefuiesc alți acoliți de-ai Scumpetei-Dumnealui. Citim pe prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei” de astăzi: „Consilierul vicepremierului Daniel Constantin garanta blocarea anchetelor DNA”

evz„Aproximativ 200.000 de dosare pentru despăgubiri sunt depuse la ANRP. Samsarii de drepturi litigioase au luat milioane de euro cu complicitatea unor funcționari. Șpăgile descoperite de DNA sunt de sute de mii de euro. Daniel-Marin Bran, fostul consilier al vicepremierului Daniel Constantin (PC), se lăuda că poate bloca o anchetă a procurorilor DNA care investigau corupţia de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). „Îți garantez 100% că vei primi scoatere de sub urmărire penală”, îi spunea Bran lui Cătălin Dumitru, fost vicepreședinte al ANRP. În schimbul serviciilor sale, Marin Bran (PC) a cerut suma de 400.000 de euro. Ce nu ştia acesta era că atât el, cât şi demnitarul, erau monitorizaţi de procurorii DNA, într-un dosar privind o retrocedare dubioasă de 5,2 milioane de euro”.

Acum, Bran, consilierul lui Ăla Micu’, omul lui Felix Ăla Mare, e trimis nițel în judecată. Încă o cărămidă la temelia „celui mai cinstit Guvern” – nu? parcă așa se autointitula banda lui Ali Baba Ponta! – după chipul și asemănarea primului-ministru Victor Viorel Ponta și cel al Eminenței la care se închină, Dan Voiculescu…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s