Cadoul lui Victor Viorel Ponta pentru români. Să nu fie primit!

>> ÎN SFÂRȘIT, NU MAI SUNTEM PE ULTIMUL LOC ÎN EUROPA: URCĂM ÎN TOP LA… PREȚURILE CARBURANȚILOR! Săptămâna nu începe în cel mai plăcut mod pe prima pagină a cotidianului „Adevărul”, care face o trecere în revistă a scumpirilor care vor intra în vigoare de mâine: „Ce scumpiri vin începând cu 1 aprilie”

adv„În prima zi a lunii aprilie intră în vigoare o serie de normative care aduc scumpiri din creşterea accizelor şi din aplicarea calendarului de liberalizare la preţul gazelor. De asemenea, contribuabilii nu mai beneficiază de la 1 aprilie de bonificaţii la plata impozitelor şi taxelor locale. Data de 1 aprilie marchează intrarea în vigoare a uneia dintre cele mai criticate măsuri luate de către Cabinetul Ponta: acciza suplimentară de 7 eurocenţi la fiecare litru de carburant vândut. Măsura va duce la scumpirea combustibililor cu 40 de bani pe litru, din cauza celor 7 eurocenţi, la care se adaugă TVA de 24%. Scumpirea va propulsa România de pe locul 23 în Uniunea Europeană direct în top 10 în privinţa preţurilor la motorină, potrivit calculelor „Adevărul“, bazate pe statisticile Comisiei Europene. În cazul benzinei, România va ajunge de pe locul 28 pe poziţia 21 în urma aplicării accizei suplimentare”.

Ei uite că ajungem și noi să nu mai fim ultimii sau penultimii în Uniunea Europeană… Deși, la capitolul ăsta – prețuri la carburanți – chiar ar fi fost preferabil să stăm în coadă, având în vedere că tot în coadă stăm din punct de vedere al salariilor. Așadar, economia duduie, încasările sunt în plan, dar Victor Viorel Ponta ne cadorisește la început de primăvară cu o acciză. Să nu fie primit!

***

>> CUM ȘI-A ÎNFIPT PARTIDUL-STAT PSD TENTACULELE ÎN GÂTUL ROMÂNIEI. De ce ne face Victor Viorel Ponta „cadoul” despre care am vorbit la punctul anterior? Pentru că poate! Ne explică, pe prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei”, Ion Cristoiu: „PSD – un partid de ciocoi care se lăfăie de unul singur pe Stînga”

evz„Peste tot, în democraţiile avansate, în ambele părţi ale scenei politice îşi dispută electoratul mai multe partide. La noi, din 1990 încoace, această dispută se manifestă doar în partea Dreaptă a scenei politice. În partea Stîngă, de 24 de ani există un singur partid: PSD. În alte ţări, Partidele social-democrate au la Stînga lor partide concurente: Ecologiste, Socialiste, Comuniste. La noi, PSD n-are la Stînga nici un partid. De ce? Poate şi pentru că partea Stîngă a fost cotropită din 1990 de un singur partid, care şi-a înfipt tentaculele în fiecare judeţ. Alte partide de Stînga n-au putut fi înfiinţate iar, dacă au fost înfiinţate, au fost lichidate de maşinăria Partidului – Stat. Inexistenţa unor partide la Stînga PSD ar explica deficienţele grave ale PSD, de la aroganţă ciocoiască pînă la corupţia funciară”.

Ion Cristoiu explică, pas cu pas, cum s-a înfipt Partidul-Stat, PSD, în toate straturile societății românești. O constatare amară și tardivă, pentru că răul a fost făcut. Greu de crezut că vreun alt partid de stânga va mai reuși să scoată capul de sub colosul PSD, așa cum și-ar dori, în finalul editorialului, Ion Cristoiu.

***

>> ĂSTA-I JOCUL: TRECI ÎN OPOZIȚIE, SE TAIE CONDUCTA CU BANI PUBLICI. DAR O SUGE URMĂTORUL… Nu la fel de bine precum PSD o duce PDL, despre care aflăm de pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi: „PDL, părăsit în opoziţie de membri şi sponsori”

rl„Democrat-liberalii au avut în 2013 venituri totale de aproximativ 5,5 milioane lei, adică de aproape zece ori mai puţin decât în „anii de glorie“ ai partidului. Nici sponsorii nu se mai îngrămădesc: doar patru firme au donat sume de peste 7.000 lei (…) Pe lista publicată de PDL în Monitorul Oficial nu apare preşedin­tele Vasile Blaga, iar prim-vicepre­şedintele Cătălin Predoiu este trecut cu două donaţii a câte 5.000 lei. Elena Udrea, trecută între timp la Partidul Mişcarea Populară, apare şi ea cu o donaţie de 7.000 lei”

Păi, cam așa e: pierzi puterea, pierzi contactul cu banul, dar nu numai cel privat, ci mai ales cel de stat, pentru că pierzi puterea, pierzi contactul cu conducta pe care curg banii publici… Dar să nu-i plângem pe cei de la PDL. Nu merită! Acum, cu gura larg căscată, la această conductă suge vârtos PSD. Și nu-i ajunge ce curge, e tare nesătul, așa că ne oferă măsuri de genul accizei la carburant. Care, să nu fim naivi, va umple și buzunarele Partidului-Stat, nu numai pe cele ale bugetului…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s