Elena Udrea, joacă periculoasă cu copii pe Facebook

>> URMĂTOAREA GENERAȚIE A MIȘCĂRII POPULARE „CREȘTE” PE NET… Elena Udrea a trecut o limită sensibilă: a postat pe facebook o fotografie cu copii sub care a postat următoarea explicație: „Deja exisă generația următoare a Mișcării Populare”

jnudrea fbPrilej pentru ziarul lui Dan Voiculescu,„Jurnalul Național”, să-i dea o smetie și nu oricum, ci în deschiderea ediției de astăzi: „Udrea a înființat <Șoimii PMP>”

„Nutzy Udrea ne priveşte cu ochii ei răi printr-un ochi de fereastră. S-a făcut pitic ca să intre în gârliciul uşii, vrând să-şi alipească imaginea ei terfelită de inocenţa copilaşilor aduşi la un chef de părinţi. Nici în pagina de socializare Nutzy nu poate fugi de politica de cârciumă, iar mesajul este un pic penal. Folosirea copiilor în propaganda de partid este interzisă, dar Udrea încalcă regula”

Textul este jegos, insidios, unsuros, în stilul binecunoscut al casei, însă și gestul Elenei Udrea se încadrează la capitolul „nu se face”. Când te bagi singură în troacă, să nu te mai plângi apoi că te mănâncă porcii! Desigur, o deschidere de ziar este disproporționată față de o banală postare de trei rânduri pe Facebook, dar „à la guerre comme à la guerre”…

***

>> MIRCEA DIACONU, CANDIDATUL „INDEPENDENT” AL PSD. Ion Cristoiu desface astăzi și îl expune publicului, pe prima pagină a „Evenimentului zilei”, mecanismul politic din spatele candidaturii îndârjite a actorului Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare: „PSD are la europarlamentare și un candidat independent: Mircea Diaconu”

evz„După Călin Popescu Tăriceanu un alt lider PNL accepta condiția de Fată de pe Șoseaua de Centură pentru penalii din PSD, reprezentanți  în Guvernul  României de Victor Ponta. Aceasta deoarece întreaga afacere cu fostul interpret de secretari de partid simpatici din filmele ceaușiste e nouă lovitură dată de Victor Ponta și Famiglia sa lui Crin Antonescu (…) Fără să vrea, luîndu-l gura pe dinainte, Victor Ponta recunoaşte ceea ce se zvonea doar: Că organizaţiile PSD din Bucureşti şi din ţară au primit dispoziţie să facă rost de semnături pentru lista lui Mircea Diaconu (…) Campania Semnaţi pentru Mircea Diaconu! e o comandă dată de Victor Ponta celor două posturi oficiale ale Guvernului Antena 3 şi România TV”.

Mircea Diaconu și-a depus candidatura aseară. Și a strâns nu 100.000, ci 125.ooo de semnături pe care le-a depus triumfător la BEC. Acum, cine-și închipuie că în spatele lui n-a stat o adevărată mașinărie în săptămâna de campanie de strângere de iscălituri ca „independent” e fie naiv, fie bou de-a dreptul… Dacă tot mai aveți impresia că asistați la lupta unui erou singuratic cu sistemul, citiți editorialul lui Ion Cristoiu: o demonstrație seacă, logică, pe puncte.

***

>> CIFRELE SUNT ACOLO, ÎN BUGET: DE CE NU VA MERGE ACCIZA LUI PONTA LA AUTOSTRĂZI. Cotidianul „România liberă” de astăzi insistă pe subiectul accizei la carburanți, care va intra în vigoare de la 1 aprilie: „Autostrăzi sau pensii? Ping – pong cu 2.000.000.000 lei”

rlLansată cu promisiunea că va sluji la construirea de autostrăzi, acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, plătită de la data de 1 aprilie, ar putea ajunge în final să umple golurile bugetului de stat (…) La fiecare litru de motorină, de luna viitoare şoferii vor ajunge să plătească statului, în total, 47 de eurocenţi cu titlul de acciză, urmând ca la benzina fără plumb suma vărsată statului ca acciză să ajungă la 50 de eurocenţi. Ideea unei accize suplimentare a fost lansată anul trecut, iar atunci se spunea că din aceşti bani se vor construi autostrăzi (…) În realitate, cel puţin în 2014 nici un leu nu va ajunge pe aceste autostrăzi sau pe altele. Primul motiv este că nici unul dintre proiectele autostrăzilor Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov nu demarează anul acesta. Banii alocaţi CNADNR pentru 2014 vor fi mai puţini chiar decât cei din 2013, când acciza suplimentară nu exista”.

RL reia subiectul declarațiilor făcute de ministrul „Domnișoara Usturoi”, care a dovedit, în candoarea ei, minciuna lui Ponta, însă vine cu o demonstrație suplimentară, bazată exact pe cifrele bugetului prezentat de Guvernul Ponta. N-o să mai insist astăzi pe subiect, am făcut-o ieri suficient, însă o să spun, exact ca la punctul anterior: cine-și închipuie că va plăti mai mult pe carburanți și, în final, pe toate produsele, sacrificându-se voluntar pentru infrastructura rutieră a țării, așa cum clamează premierul Victor Viorel, e fie naiv, fie bou de-a dreptul…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s