Minciunel Ponta, dat în vileag de domnișoara Usturoi

>> UNDE VA MERGE, DE FAPT, CELEBRA ACCIZĂ DE 7 EUROCENȚI. Gura păcătosului adevăr grăiește… La fel și cea a domnișoarei proaspătă ministru de finanțe, Ioana Petrescu, care glăsuiește pe prima pagină a cotidianului „Adevărul” de astăzi: „Fără acciza de 7 eurocenți, riscăm să nu mai plătim pensiile și salariile”

adv„Din calculele hârtiei, din acciza suplimentară de 7 eurocenţi se vor colecta două miliarde de lei. Să vedem dacă va fi aşa, dacă va fi transmisă sau nu mai departe în preţ. Ea se va duce în şcoli, spitale, investiţii. Şi în autostrăzi, dar nu numai. Este ilegal să direcţionezi banii într-un singur fond. Dacă nu s-ar colecta această acciză, ar putea fi mari probleme, sunt două miliarde. N-aş zice că pensiile sunt cheltuieli fixe, dar nu se pot înlocui uşor”

Cum, nu știți cine este Ioana Petrescu? Poate vă spune mai mult supranumele de „Domnișoara Usturoi”… Afirmațiile noului ministru de Finanțe ne arată cel puțin două lucruri:

1. Victor Ponta a mințit din nou (ce pleonasm! Victor Viorel și minciuna…). Ne spunea premierul recent, de fapt ne repeta, că acciza se va duce numai în construcția de autostrăzi. Îl îngâna și pupilul său, pe care l-a numit la Transporturi, l-am numit pe Dan Șova. Ei, uite, că vine naiva Domnișoară Usturoi și dă minciuna în vileag.

2. Dacă pensiile și salariile bugetare stau în acciză, e de rău. Unde e supercreșterea economică?! Unde sunt „indicatorii macroeconomici” care arată atât de bine?!…

***

>> DE CE NU MAI VORBEȘTE PSD NIMIC DESPRE COMISIA NANA. SĂ FIE PACTUL DE COABITARE? La „Jurnalul Național” e o zi tristă. Ziarul lui Felix plânge pe umărul Comisiei parlamentare de anchetare a achizițiilor de pământ ale familiei prezidențiale: „Comisia Nana, trimisă la Nani”

untitled„Trei luni de activitate, doi preşedinţi, invitaţii la audieri care au fost ignorate sau au rămas fără răspuns şi un raport care e departe de finalizare. Cam acesta este bilanţul pe scurt al Comisiei Nana înfiinţată cu mare chin de Parlament pentru a ancheta modul în care fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a achiziţionat 290 de hectare de teren agricol. Ieri, Comisia Nana a obţinut prelungirea cu 60 de zile termenul până la care trebuie să depună raportul cu concluziile care se desprind în urma audierilor şi analizelor documentelor obţinute (…) Comisia ar fi trebuit să depună raportul în data de 24 martie”

Mda. Boală lungă, moarte sigură! Comisia era, oricum, una politică încă de la început. Și cu scopuri nu foarte clar definite. Făcută pe picior. Amatoristic. Acum, par că nici măcar nu mai au chef de lucru. Doar JN și Antena 3 mai țin steagul sus cu „cazul Nana”. N-o să intru în amănunte, dar vouă nu vi se pare ciudat modul în care PSD nu mai scoate o vorbuliță despre acest caz, în care păreau să-l fi prins bine la colț pe Băsescu? Era marfă de tocat hăăt, departe, până la alegerile prezidențiale. În schimb, liniște totală! Asta apropos și de modul în care funcționează Pactul de coabitare…

***

>> USL RUPT, PIERDUT PROIECT DE CONSTITUȚIE. O DECLAR NULĂ… Tot despre subiecte dispărute în ceață citim și pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi: „Comisia de la Veneția repară Constituția USL”

rl„Proiectul de revizuire a Constituţiei trebuie să facă o alegere clară pentru un anumit sistem de guvernământ, să clarifice prerogativele preşedintelui şi premierului, să simplifice procedura legislativă şi să limiteze „la minimum“ nevoia de ordonanţe de Guvern. Acestea sunt doar câteva dintre recomandările formulate de Comisia de la Veneţia ca urmare a analizării proiectului de revizuire trimis de Parlamentul României (…) În luna februarie, înainte de ruperea USL, liderii alianţei spuneau că va fi organizat referendumul de revizuire a Constituţiei o dată cu alegerile europarlamentare din 25 mai. Pentru a nu spune, totuşi, public că actuala putere (PSD-UNPR-PC-UDMR) renunţă la revizuirea Constituţiei, reprezentanţii arcului guvernamental vorbesc acum de un eventual referendum de revizuire în 2015”

Ce repară Comisia de la Veneția? Care Constituție? Care USL?! Comisia asta face doar un exercițiu de imaginație. Lor nu le-a spus nimeni că, în România, USL nu mai există? Și că nimeni nu mai vrea să modifice nicio Constituție?! Ca să parafrazăm subiectul anterior, USL e la… nani. La fel și proiectul lor de Constituție. La fel și multe alte proiecte cu care ne-au aburit în ultimii doi ani. De fapt, haideți recunoașteți chiar și voi, cei mai înfocați fani ai defunctului USL – fie-i amintirea ștearsă! -, că totul nu a fost decât o abureală…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s