EBA, nu ne lăsa! Plus, dați un leu pentru Mircea Diaconu

>> FATA LUI ESTE MODEL, SALTĂ PARTIDUL LA ALT NIVEL… Prinde contur scenariul pe care l-a prezentat, în exclusivitate în urmă cu o săptămână, Reporter Virtual. Astăzi, de pe prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei”, citim o declarație previzibilă: „Elena Udrea: Elena Băsescu trebuie să candideze pe listele PMP”

evz„Deputatul Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat EvZ, că o candidatură independentă a Elenei Băsescu nu ar fi un lucru bun pentru PMP, adăugând că ea se adresează aceluiași electorat. Elena Udrea a adăugat că fiica președintelui cunoaște foarte bine PMP și se bucură de o simpatie și susținere reală în interiorul partidului (…) „Dacă Elena Băsescu va candida independent, va lua și din voturile PMP. Cred că ar trebui să candideze pe lista noastră, ne adresăm aceluiaşi electorat”

Draga de ea! Păi unde să candideze?! Vă place argumentația? Dacă EBA merge independentă, rupe din voturile PMP! Corect… Parcă și văd cohorte de români luând cu asalt secțiile de votare să-și pună ștampila pe ea! Așa că de ce să nu aducă PMP un „asset” atât de prețios pe listele sale?! Cu EBA în frunte, vor avea victorii multe! Vă dați seama cu câte procente va crește PMP cu EBA pe listă? Ca Făt Frumos, într-o zi cât alții în 10 ani! Iar Traian Băsescu face pe niznaiul… Păcat! Obieciurile proaste pier greu! Din partea electoratului, o dedicație pentru listele PMP cu EBA în frunte:

***

>> MIRCEA DIACONU, UN ACTOR PIERDUT PE DRUMUL SPRE BRUXELLES. De la EBA, mergem la alt specimen, tot în legătură cu apropiatele europarlamentare. Pe prima pagină a cotidianului„Adevărul”, citim astăzi: „Teatru la Nottara: Mircea Diaconu strânge semnături pentru a deveni europarlamentar”

adv„Imediat după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile europarlamentare ca independent, actorul Mircea Diaconu şi-a îndrumat susţinătorii să meargă la Teatrul Nottara şi să-l caute pe „Cipi, băiat de aur“, responsabilul cu strângerea celor 100.000 de semnături, necesare pentru înscrierea în cursa către Parlamentul European (…) Oamenii s-au mobilizat, mai întâi, în mediul virtual. Pe Facebook, actorul Romică Ţociu şi-a îndemnat cunoscuţii să îl trimită pe Diaconu la Consiliul Europei, în loc de Parlamentul European”.

E de citit reportajul de culoare din „Adevărul”. Campania „dați o semnătură pentru Diaconu” e promovată intens de Antena 3. Fiecare cu EBA lui… Antena 3 a aruncat o perdea de fum asupra cazului: că cică Diaconu ar fi învins ANI în Justiție. Fals! Decizia Curții Supreme, de incompatibilitate, pronunțată în 2012, rămâne, așa că Diaconu nu poate ocupa o funcție publică timp de 3 ani. Ce a câștigat Mircea Diaconu săptămâna trecută, la Curtea de Apel, este altceva. Vorbim de un alt dosar, cel privind conflictul de interese. Dar ce contează adevărul? Contează ce vrem noi să impunem drept adevăr… Repet, fiecare cu EBA lui, „băsiști” și „anti-băsiști”.

***

>> PUTIN DĂ CU GHIOAGA, OCCIDENTUL ÎL GÂDILĂ CU SCOBITORI. Una din explicațiile pentru rapida anexare a Crimeei de către ruși vine de pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi: „Rusia preia rezerve de gaz din Marea Neagră de 50 de miliarde de dolari”

rl„Grupul anglo-olandez Shell nu mai face parte din consorţiul care urmează să exploateze gaze naturale în nord-vestul Mării Negre, pe platoul continental al Ucrainei, după ce compania s-a retras din acest proiect în luna ianuarie. Participarea altor doi membri din consorţiu, compania americană ExxonMobil şi OMV Petrom, este la rândul lor incertă (…) Nici nu s-a uscat bine cerneala pe hârtiile de înglobare a Crimeii în Rusia că Gazprom s-a şi prezentat pe ţărmul Mării Negre. Gigantul energetic rus Gayprom caută acces la resursele de ţiţei şi gaze din apele teritoriale ale Crimeii, teritoriu anexat recent de Rusia. „Gazprom au venit primii cu această solicitare”, a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti Rustam Temirgaliev, vicepremier al Crimeii”.

Citiți în RL toți pașii pe care îi fac rușii pentru a prelua din mâinile ucrainenilor zăcămintele care urmează a fi exploatate. Mai crede cineva că Putin își va cere scuze și va returna Crimeea? Mai ales că așa-zisele „sancțiuni” anunțate de SUA și de UE sunt doar niște glume nesărate… Putin dă cu ghioaga, iar Occidentul îl înțeapă cu scobitori. Iar Rusia are pielea groasă, așa că, eventual, se va gâdila un pic…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „EBA, nu ne lăsa! Plus, dați un leu pentru Mircea Diaconu

  1. Buna, as avea o intrebare care nu are legatura cu subiectul acestui articol:
    – M-ar interesa sa citesc un top al celor mai populari romani de pe FaceBook. Exista un asemenea top? Daca nu, puteti face asa ceva? Cred ca ar fi un top interesant pentru cititori.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s