Petiție: să aplicăm acciza la benzină doar fanilor lui Felix!

>> UN BARON „GREU”. A CĂZUT ȘI A FĂCUT O GAURĂ DE… 120 MILIOANE DE EURO! Cam cât ne costă baronii penali care și-au împărțit hălci din România? Pîi să vedem cât ne costă, de pildă, unul singur! Aflăm de pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi: „Prejudicii în dosarele baronului Nicușor Constantinescu: peste 120 de milioane de euro”

rlPreşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. El este acuzat de 3 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (…) Pentru complicitate la aceste fapte a fost reţinut şi şeful Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Adrian Gâmbuţeanu (…) Preşedintele Consiliului Judeţean  Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticorupţie de la vila sa din Constanţa şi dus la sediul DNA Bucureşti, pentru a fi audiat în legătură cu mai multe fapte de abuz în serviciu săvârşite între anii 2011-2013”

La acest dosar se adaugă și cele mai vechi, cu fapte din 2007 – 2008, pentru care era cercetat baronul Nicușor – tătucul politic al Măzării de la malul mării, iar totalul prejudiciului ajunge astfel la suma din titlul RL. Impresionant, nu?! Dacă înmulțim cu numărul baronilor penali iese un procent frumos din PIB. Nu-i nimic! Acoperă gaura premierul Ponta cu acciza la carburanți, care se va aplica din 1 aprilie. Și mai potolește astfel premierul Ponta și neostoita sete de bani a acestor baroni. Nu era mai simplu să le vârâm direct pompa de benzină pe gât?!

***

>> PETIȚIE PENTRU ACCIZA LA BENZINĂ: SĂ LE-O APLICĂM DOAR FANILOR LUI FELIX! Și dacă tot am vorbit despre benzină și despre acciză, mergem la „Jurnalul Național”, port-drapelul pe hârtie al lui Felix. Subiect principal astăzi: „”Jos acciza”, paravan pentru euro-EBA!”

untitled„În cele mai multe corturi ale Mişcării Populare când te duci să semnezi împotriva majorării preţurilor la carburanţi, ţi se vâră sub nas lista prin care eşti de acord să susţii PMP la europarlamentare.  Mai mult, nimeni dintre cei de la corturile PMP nu verifică dacă informaţiile trecute pe listele pentru europarlamentare sunt reale. Asta înseamnă că românii care semnează ca primarii contribuie la atingerea pragului necesar de semnături pentru ca partidul condus de basarabeanul Eugen Tomac să ajungă la Bruxelles (…) Preşedintele Traian Băsescu a semnat petiţia PMP împotriva majorării preţurilor la benzină şi motorină şi a declarat că va vota cu PMP”

Eu v-am pus linkul, dacă credeți că puteți citi până la capăt această compunere de clasa a III-a, n-aveți decât. Dar, dacă mă credeți pe cuvânt, vă spun că este un articol fără cap și fără coadă, fără sens și plin de prostii. E din ciclul „Azi n-avem nimic cu Băsescu? Las’ că inventăm noi!”… „Românii care semnează ca primarii contribuie la atingerea pragului necesar de semnături pentru ca partidul condus de basarabeanul Eugen Tomac să ajungă la Bruxelles”, zice JN. Așa ceva nu există, vorba țăranului în fața girafei! Ce-i aia „prag necesar de semnături”? Există un prag, dar ăla e de 5% și nu e de semnături, ci de voturi. Se obține la urne, nu la măsuțe… Hai măi băieți, ce dracu’? Doar atât puteți? Zău, dacă vreți să-l pocniți pe Băsescu, chiar și când nu sunt subiecte la zi, aveți cu ce. Vă trebuie nițică documentare, fler jurnalistic și inspirație. Lăsați făcăturile și treceți la treabă, că-i păpați banii degeaba lui Tata Felix! P.S: Oricum, reținem că acciza la benzină chiar nu e o problemă pentru „Jurnalul Național”, deci nici pentru cititorii săi. N-am putea să le-o aplicăm atunci exclusiv lor și fanilor lui Felix?

***

>> EMIL BOC, „UN MIC PRIMAR” – ÎNCĂ O CĂRĂMIDĂ LA FUNDAȚIA PMP. De pe prima pagina a„Evenimentului zilei” aflăm despre mișcările politice ale fostului premier, acum primar de Cluj: „Emil Boc ia distanţă de PDL”

evz„Primarul Clujului va da aprobare pentru un miting organizat de PDL în oraşul său, dar nu ştie dacă va participa. El a insistat pe faptul că doar Fundaţia Mişcarea Populară îl apără, spre deosebire de PDL. ”Eu sunt un simplu primar, un mic primar (…) până sâmbătă mai este, să vedem. Depinde de invitaţiile pe care le primesc. Am luat act de decizia BPN al PDL de a organiza mitingul la Cluj-Napoca şi am spus că îl voi autoriza. Ca primar, pun totul la dispoziţie, ca om politic, eu nu sunt într-o funcţie de conducere, sunt simplu membru şi în funcţie de invitaţia pe care o primesc, voi analiza, sunt un cetăţean mai liber”, a spus Emil Boc (…) Între Boc şi conducerea PDL se desfăşoară un conflict subteran, după ce primarul Clujului a decis să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară”.

Ei, ce surpriză! Are cineva vreo îndoială că, la momentul oportun, Emil Boc va spune și el, precum mentorul său, „Adio PDL!” și va migra spre PMP? Uite subiect pentru JN, care-i în criză de inspirație: cum destructurează Traian Băsescu, încet și metodic, bucățică cu bucățică, fostul său partid. Pe principiul vaselor comunicante: ce se scurge de la PDL umple cănuța PMP. Să vedem dacă și la vot va ieși aceeași socoteală…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

2 gânduri despre „Petiție: să aplicăm acciza la benzină doar fanilor lui Felix!

  1. Pai trebuie sa-si faca pontajul, insa ai dreptate, ar putea sa fie putin mai inspirati si fara facaturi :))
    Dar ce conteaza, banii vin oricum de la „Motan”, si daca esti inspirat si daca inventezi, pe basescu trebuie sa-l „ventilezi” :))) Nu tine Felix cont de calitate, ci doar de cantitate.

    Felicitari pentru articole Adrian, blogul a mai castigat un cititor 😉

  2. exista un prag minim de semnaturi si pentru listele partidelor si pentru independenti, la partide este de 200K, la independenti de 100K. Listele cu semnaturi pentru candidatii PMP stranse de primarii PDL au fost expuse in gandul. Ca si in cazul eba 2009, redactorul dandu-se de la centru, le-a obtinut prin fax direct de la un primar, cel din Comarnic. Cu toate corturile, cu confuzia semnati contra accizei dar si pentru listele PMP si efortul primirailor defectati cu barem, PMP a reusit sa stranga, cf. Elenei Udrea, 320K de semnaturi…cica mai mult decat PDL, Ca s aavem un termen de comparatie, ara sa aiba teme populare pe din dos, PNL a strans 1 milion 200K si PSD aproape un milion.

    deci s-ar impune o erata cu scuze ca nu stiti legea si poate si adpatarea criticii la JN…care semnaleaza o manipulare reala

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s