Mircea Badea, maimuța turbată la gard. Două cazuri și o paralelă

Scăpat din cușcă, Mircea umblă liber prin spațiul audiovizual românesc. Mulți nici măcar nu-l mai bagă în seamă. S-au obișnuit cu el, așa cum te obișnuiești cu o boală cronică. Face deja parte din peisajul cotidian, așa cum din același peisaj fac parte și gunoaiele pe care le găsești la tot pasul pe străzile Capitalei. Sau noroiul de la rigolă…

m badea 1Probabil nemulțumit că începe să devină un element fix parte din decor, omul e din ce în ce mai tulburat.

Iată alăturat numai câteva exemple din ultimele zile.

Băiatul de casă al lui Felix are, se vede treaba, câteva obsesii. Idei puține, dar fixe: urină, morminte, înmormântări…

Cine sunt membrii CNA cărora Mircea Badea ar vrea ca banii din amenzile aplicate „să le folosească la înmormântare”. Aceștia: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu. Cei care au votat pentru aplicarea sancțiunilor.

Cine sunt intelectualii pe demersul cărora „se pișă” turbatul de la miezul nopții? Păi, iaca, niște neica nimeni, vreo 400, printre care și Mihai Șora, Ion Caramitru, Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Gabriel Liiceanu, Ion Vianu sau Andrei Ujică… Asta ca să citez doar câțiva dintre acești nimeni demn de jetul tulbure al lui Mircea!

N-are rost să ne indignăm. Avem de-a face deja cu o manifestare clinică. În cazul lui Mircea Badea vorbim deja de patologie.

Acum, sigur, omul e liber să facă ce vrea cu contul lui de Facebook! Nimeni nu vrea să-l cenzureze. Își dă doar măsura valorii sale și prea-plinul capacităților pe care le posedă. Problema nu e asta. Dacă Mircică vrea să-și transforme spațiul personal de pe rețeaua de socializare într-un WC public, într-un perete de closet pe care vrea să scrie cu degetele după ce s-a șters fără hârtie, îl privește…

Doar că, se presupune, el nu se reprezintă numai pe sine – urât sine! – ci și postul la care prestează de la măsuță, respectiv Antena 3. Care, dacă îi cauționează acest comportament, înseamnă că este de acord cu el. De fapt, acest lucru este evident, pentru că și pe micul ecran MB are cam același gen de ieșiri ca pe contul de Facebook, doar că are un pic mai multă grijă la limbaj de teama amenzilor CNA, oricum împărțite cu parcimonie în ceea ce-l privește.

Trebuie să facem paralela cu un alt caz: cel al lui Mircea Solcanu, de la Acasă TV. Pentru o postare pe Facebook, UNA, oarecum similară, omul și-a pierdut slujba, iar postul de televiziune a dat și un comunicat public în care își cere scuze pentru cele scrise de fostul său angajat.

O decizie corectă, care, în esență, ne spune un lucru simplu: ok, dacă vrei să fii turbat, n-ai decât, dar fă-o individual, în nume propriu.

Pe când o asemenea atitudine și la Intact Media Group? Desigur, îmi dau seama că este o întrebare retorică…

Reclame

2 gânduri despre „Mircea Badea, maimuța turbată la gard. Două cazuri și o paralelă

  1. mă găndeam…fata aceea,Brumă,îmi pare destul de sănătoasă la cap!cum s-o fi descurcînd cu mizerabilul ăsta?și.Doamne-apără,mai e și gravidă cu schizofrenicul!ce-o ieși din ei…

  2. Adrian, nimic n-ar fi descris mai precis cauza nevoilor lui Badea decat expresia ta, „preaplinul”.
    Asta era. Din cauza preaplinului, si pentru ca nu poate tine prea mult, maimuta turbata isi da drumul pe tot ce nu-i convine.
    Cred ca din greseala le-a stropit si pe Georgeasca si pe Trepcea, altfel pro intact pana in adancul sufletului.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s