OTV va emite din nou! Promisiunea lui Ponta în schimbul susținerii PP-DD

Guvernul Ponta III a avut o majoritate confortabilă la votul din Parlament și asta nu numai datorită acordului cu UDMR, ci și datorită faptului că a primit susținerea parlamentarilor PP-DD. Însă această susținere, aparent fără a primi ceva în schimb, are un preț: reluarea emisiei OTV în România

sas_c106c743a4Surse politice vorbesc despre înțelegerea care a avut loc între premierul Ponta și șeful PP-DD, Dan Diaconescu, astfel încât să se ajungă la susținerea parlamentarilor celui din urmă pentru noua formulă a cabinetului.

Guvernul Ponta 3 a primit, marţi, votul Parlamentului, fiind întrunite346 opţiuni favorabile, în timp ce 192 senatori şi deputaţi s-au exprimat “împotrivă”. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi. Diferența a venit de la UDMR, PP-DD și Grupul minorităților.

Deși PP-DD nu a cerut nimic – posturi de miniștri sau locuri în administrație – parlamentarii săi au votat alături de coaliția PSD-UNPR-PC. La Realitatea TV, cu o seară înaintea votului, Dan Diaconescu a declarat că, „dacă Guvernul Ponta își va ține înțelegerea, va beneficia și în continuare de susținerea parlamentară a PP-DD”.

Despre culisele acestei suspecte prietenii de ultimă oră dintre Victor Ponta și Dan Diaconescu, vorbește și Narcisa Iorga, membru CNA:

„Preocuparea cea mai arzătoare a parlamentarilor PP-DD este obținerea licenței audiovizuale pentru televiziunea lui Dan Diaconescu. S-a văzut că fără televiziune, partidul lui Dan Diaconescu se află în moarte clinică. OTV emite în Italia, pe un satelit, dar interesul major este să emită în România, pe rețelele de cablu și, mai ales, înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.  Dan Diaconescu va fi primul pe lista PP-DD pentru Parlamentul European, așadar licența OTV este vitală (…) Pornesc de la declarația premierului Victor Ponta făcută astăzi la ușa grupului parlamentar al PP-DD cu privire la susținerea de mâine de care va beneficia noul guvern din partea parlamentarilor PP-DD și promisiunea domniei sale că se ține de cuvânt atunci când promite ceva.Această declarație, deși nu este explicită, poate fi citită printre rânduri. Eu o deslușesc astfel:  în curând, OTV va emite din nou în România (…) Și eu aștept acum, cu tot atâta răbdare, să văd ce va face CNA, condus de aceeași Laura Georgescu ca și în octombrie 2013, în cazul licenței OTV într-un termen pe care aș îndrăzni să-l înscriu în limita maximă a zilei de 25 aprilie 2014”.

Reclame

Un gând despre „OTV va emite din nou! Promisiunea lui Ponta în schimbul susținerii PP-DD

  1. Nu se poate! OTV a fost inchis pentru indobitocire in masa, de catre CNA. Cum se poate ca Victor Viorel sa-l redeschida, ca doar nu el controleaza CNA-ul. Poate daca-l roaga pe stapanul lui, Felix?

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s