Ce ascunde noua amiciție Băsescu – Ponta?

>> RL: UN CONSENS STRANIU LA CARE AU AJUNS PREȘEDINTELE ȘI PREMIERUL… Cotidianul„România liberă” de astăzi prezintă pe prima pagină „Semnele de întrebare ale acordului Băsescu-Ponta” generate de faptul că „cele două Palate nu mai aşteaptă decizia Curţii Constituţionale”:

rl„Cabinetul Ponta III îşi începe activitatea după ce preşedintele şi premierul au ajuns la o înţelegere: miniştrii au depus jurământul, iar premierul îşi va asuma răspunderea pe un program politic care să actualizeze programul de guvernare. Consensul la care au ajuns brusc preşedintele şi premierul pare straniu în condiţiile în care părţile şi-au menţinut, timp de mai multe zile, poziţiile divergente, iar pe parcursul zilei de ieri nu a apărut nici un element nou care să justifice o răsturnare de situaţie. La mai puţin de 24 de ore după ce a susţinut public că el nu va semna decretele de numire ale noilor miniştri până când premierul Ponta şi Cabinetul său de interimari nu-şi asumă răspunderea pe un nou program de guvernare, Traian Băsescu a cedat şi a acceptat propunerea pe care o avansa marţi seară şeful Executivului”.

Articolul vine doar cu semnele de întrebare, nu și cu răspunsurile, dat fiind că acestea din urmă sunt cunoscute doar de către cei doi protagoniști. În ciuda hârjonelilor publice, se pare că celebrul Acord de Coabitare a funcționat încă o dată… Pentru cei care l-au acuzat pe Antonescu de faptul că „s-ar fi dat” cu Băsescu, colaborarea dintre Ponta și președinte ar trebui să le dea de gândit!

***

>> CRISTOIU: BĂSESCU A ÎNCĂLCAT GRAV CONSTITUȚIA PENTRU CUVÂNTUL LUI VICTOR PONTA. Pe aceeași temă își exprimă nedumerirea pe prima pagină a „Evenimentului zilei” și editorialistul Ion Cristoiu: „Invocînd cuvîntul de onoare al lui Victor Ponta (!), Traian Băsescu a încălcat grav Constituția”

evz„În mod normal din punct de vedere Constituţional, dar şi democratic, noul Guvern trebuia să ceară Parlamentului votul şi pe un nou program, Programul Coaliţiei PSD, UNPR, PC şi UDMR. Era nu numai normal, dar şi obligatoriu să fie aşa, deoarece, în condiţiile unor obiective cerute de UDMR spre împlinire, Parlamentul trebuia să se pronunţe, nu numai prin vot, dar şi prin dezbateri, asupra Programului de guvernare (…) De mai mult imp, Traian Băsescu ne-a aveertizat să n-avem încredere în Victor Ponta, pentru că n- are pic de onoare. Nu trebuia să ne spună asta domnul președinte. Ne-am dat și noi seama că Victor Ponta e un șmecheraș de alba neagra,  cu care nu e bine nici să călătorești în același  tren, d-apoi în același apartament. Dîndu-și seama de asta ( e drept că destul de tîrziu) Crin Antonescu a rupt-o la fugă văzînd cu ochii din afacerea numită USL. Iată-l însă pe Traian Băsescu avînd peste noapte înredere în onoarea lui Victor Ponta. O încredere atît de mare încît și-a permis să încalce Constituția”.

Mișcarea Președintelui a fost atât de surprinzătoare încât și Ion Cristoiu, ca și „România liberă”, are mai multe semne de întrebare, dar nu și răspunsuri. Nici editorialistul EVZ nu a reușit să pătrundă resorturile bruștei concordii – gen pupat Piața Endependenți – dintre Traian Băsescu și Victor Ponta!

***

>> ADEVĂRUL: PE MÂINILE CUI AU AJUNS MILIOANELE DIN FOTBALUL ROMÂNESC? Schimbăm registrul și mergem pe prima pagină a cotidianului „Adevărul” de astăzi, care investighează firma care a achiziționat drepturile de televizare pentru Liga I: „O rusoaică are pe mână milioanele fotbalului românesc”

adv„Rusoaica Olga Zakimova este administratorul firmei Sky Broadcast Limited, care a cumpărat pe cinci ani drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I românească. Acţionar la firma Sky Broadcast este o altă firmă, care a făcut afaceri cu patronul CFR Cluj, Arpad Paskany (…) „Sky Broadcast Ltd” din Malta, firmă al cărei capital social este de 1.200 de euro, iar preţul unei acţiuni este de un euro. Firma este administrată de o tânără rusoaică, Olga Zakimova, conform Registrului Comerţului din Malta. Acţionari ai acestei firme sunt „Librum Investment Inc” din Republica Seychelles (care deţine 1.199 din acţiuni) şi un oarecare Michel Kilindo (care deţine o singură acţiune), originar tot din Republica Seychelles, un paradis fiscal”.

O lovitură de tipul bilă-mantă-bilă… Afacerea pare să fi fost perfectată de fostul șef al LPF, Mitică Dragomir, și încheiată de noul jupân, Gino Iorgulescu, de unde se vede că oamenii se schimbă, sistemul nu. După cum arată acționariatul firmei și modul în care a fost înregistrată, aceasta poate fi a oricui, chiar și a lui Fane Spoitoru. Trăiască transparența!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s