Mesajul lui Borcea din pragul pușcăriei: „Fiule, să ai grijă de frații tăi!”

>> ARE CINEVA INTERESUL SĂ REGLEMENTEZE TAXA TV ÎN AN ELECTORAL? O veste interesantă vine de pe prima pagină a ziarului „Puterea” de astăzi: „Colectarea taxei TV, ilegală”

PutereaDupă aproape 10 ani de la aplicarea aberantei hotărâri de guvern prin care toate persoanele fizice şi juridice erau obligate să plătească “taxa lunară pentru serviciul public de televiziune de către SC Electrica SA”, Curtea de Conturi a României sesizeasă ilegalitatea. În plus, constată neconcordanţe între diferite acte normative, situaţie care a permis Societăţii Române de Radio şi Televiziune să considere taxa tv şi taxa radio drept “venituri proprii” şi să le toace după bunul plac (…) Cătălin Popa, proprietar al unei firme de confecţii din Oradea, s-a judecat 4 ani cu Electrica pentru taxa tv şi a câştigat. “Firma noastră nu-şi plăteşte angajaţii ca să se uite la televizor. Fetele mai ascultă radioul, dar nu programele Societăţii Române de Radio”.

Pe baza acestui precedent, oricine se poate adresa instanței cu șanse reale de câștig. Însă calea normală ar fi reglementarea de către stat a acestei situații. N-ai să vezi! Mai ales în an electoral, când Puterea face o curte asiduă codoașei bătrâne care este TVR… Și acum, cu un pește pe măsură, l-am numit pe Stelian Tănase, de ce ar agita politicienii apele în care se scaldă cu atâta voluptate?!

***

>> EVENIMENT: OPOZIȚIA ȘI-A GĂSIT DE IERI LIDERUL! ȘI ALTE CUTREMURE. Cotidianul „Evenimentul zilei” de astăzi asociază marele cutremur din 1977 – ieri a fost 4 martie, 37 de ani de la eveniment – cu marile cutremure de pe scena publică de ieri: „4 martie 2014, MARELE CUTREMUR: Crin Antonescu a trecut în Opoziție, Dosarul transferurilor și Dan Radu-Rușanu, arestat 30 de zile”

evzSunt trei articole cumulate sub un singur titlu, care trec în revistă evenimentele-șoc petrecute ieri, 4 martie 2013. Într-adevăr, după mult timp, presa n-a mai fost plină de articole-remember despre 4 martie 1977 și asta pentru că realitatea, agenda la zi, a fost mult mai generoasă. Citez, pe scurt, din articolul despreevenimentele de ieri, din Parlament:

„Antonescu a demisionat din fruntea Senatului, provocându-l şi pe Ponta să plece de la Guvern. Demersul său a eclipsat votul confortabil obţinut în Parlament de noua formulă guvernamentală. Victor Ponta are un nou guvern votat în Parlament, dar şi un adversar îndârjit în opoziţie, în persoana preşedintelui PNL, Crin Antonescu”.

Corect, și poate un titlu mai potrivit ar fi fost „Opoziția și-a găsit de ieri liderul”…

***

>> CONDAMNĂRILE DIN FOTBAL SAU TOTUL SE PLĂTEȘTE ÎN VIAȚĂ… Cotidianul „Adevărul” pune pe front condamnările din fotbal, sub un titlu care face un joc de cuvinte: „Liga lui Mititica – Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie”

adv„Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare (…) Mihai Stoica, Cristian Borcea, George Copos, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. La un loc cei opt au primit 34,9 ani de închisoare. Noul Cod de Procedură Penală a grăbit procesul, întrucât inculpaţii au pierdut o cale de atac”.

Risc să mă repet și să devin plictisitor, dar o fac: totul se plătește în viață, mai devreme sau mai târziu… Toate aceste condamnări, plus altele care au fost și cele care vor mai veni își vor arăta încet-încet efectele în societatea românească. Pentru că volens-nolens, cei care calcă alături de lege au motive să se gândească de două ori înainte de a o face. România începe să semene cu Italia anilor ’80 – ’90 și asta nu e rău. Să sperăm doar că planurile PSD+UNPR+PC de a o aduce „la ordine” vor eșua…

***

>> SĂ PLÂNGEM ÎMPREUNĂ CU CRISTI BORCEA: PE MÂINILE CUI RĂMÂNE „FAMIGLIA”? Tabloidul „Libertatea” prezintă în registru lacrimogen subiectul privind condamnările din fotbal: „Cristi Borcea, mesaj emoționant către fiu: Tati, de acum tu ești capul familiei. Să ai grijă de frățiorii tăi!”

lib„Ăştia m-au băgat la puşcărie, sunt terminat! Mă voi preda în cel mai scurt timp, a răspuns Cristi Borcea, întrebat fiind ce a simţit în momentul aflării sentinţei. “Merg la puşcărie!”, a repetat condamnatul, parcă nevenindu- i să creadă că el, până nu de mult unul dintre cei mai puternici şi mai influenţi oameni din fotbalul românesc, obişnuit cu traiul luxos, va petrece ani buni la “mititica”. “Tati, de acum tu eşti capul familiei! Să ai grijă de frăţiorii tăi”, i-a scris Cristi fiului său, referindu-se la gemenii în vârstă de 9 ani – Antonia Melissa şi Mihai Angelo -, ceilalţi doi copii dăruiţi de Mihaela”.

… Plânge careva? Batiste?! Șervețele?!… „Libertatea” nu precizează dacă Borcea i-a scris în SMS fiului său „familiei” sau „famigliei”. Era bine să facă și o precizare: „să nu faci ca taică-tu”! Că uite unde ajungi… Oricum, un lucru se profilează clar: judecătorii au băgat subiecte la România TV. După Gigi Becali, vom auzi acum în culcare și în sculare și despre viața-emoționantă-a-lui-Borcea-la-Poarta-Albă. O țară tristă, plină de umor!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s