PRIMA PAGINĂ: Jurnalul Național, copilul ușor debil al familiei anteniste

Firește că toată presa de astăzi cântă prohodul măreței alianțe care a fost, până aseară, USL. Primele pagini consfințesc divorțul din sânul puterii și redau diverse reacții ale scenei politice și nu numai. Un singur ziar, „Jurnalul Național”, cotidianul lui Dan Voiculescu, pare a nu fi aflat încă ce s-a întâmplat. Nu-i nimic! Are tot timpul! 🙂

copertă

Mortul de la groapă nu se mai întoarce…

>> O copertă inspirată are astăzi cotidianul „Național”, care vine pe frotispiciu cu un titlu „funerar”:

„USL (n: 2011- d: 2014) Odihneasca-se in pace si pe stanga, si pe dreapta!”

Poate exprimă cel mai bine starea de fapt din politica românească. Probabil că i-ar fi trebuit și două subtitluri, doi „bumbi”, cum spunem noi în jargonul gazetăresc: 1. Boală lungă, moarte sigură! și 2. USL a murit, trăiască USD!

***

Rătăcirea lui Crin a durat… 1116 zile

evz>> Cotidianul „Evenimentul zilei” deschide cu o poză cât toată prima pagină din zilele bune ale USL, cu Ponta & Crin defilând mândri pe covorul roșu, dar cu un titlu care numără zilele de „rătăcire” ale liderului PNL:

„Lungul drum de 1.116 zile al lui Crin, de la coautorul loviturii de stat la apărătorul Justiţiei”

Un scurt citat, care exprimă sarcina grea în fața căreia se află acum Crin Antonescu: „Crin Antonescu îşi pregăteşte o ascensiune în forţă la Cotroceni bazânduse pe voturile anti-USD, inclusiv pe cele ale electoratului lui Traian Băsescu. Rămâne de văzut dacă publicul preşedintelui, sensibil la mesajul anticorupţie, va accepta transformarea liderului PNL din co-autor la lovitura de stat din vara lui 2012 în apărătorul Justiţiei de abuzurile PSD”.

***

La „Jurnalul Național”, USL încă nu s-a rupt!

untitled>> Ziarul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”, ca un veritabil copil ceva mai debil al familiei anteniste, pare a nu fi aflat încă ceea ce s-a întâmplat ieri, așa că iese cu un titlu defazat:

„Ponta face apel pentru menținerea USL”

Se pare că salariații lui Dan Voiculescu, plătiți la limita subzistenței și puțini, tare puțini, atâția cât au mai rămas, și-au făcut bagajele și au plecat aseară mai devreme acasă. Le era foame și n-au mai avut răbdare să aștepte deznodământul ședinței de seară de la PNL… Pentru JN nu mai e valabil nici măcar dictonul prăfuit „ziarul care își aduce azi știrile de ieri”! Ne aduc astăzi știrile de ieri de la prânz.

Nu-i bai! Debusolată e toată familia mediatică a lui Felix, în frunte cu însuși marele patron-turnător, care propovăduia ca un fals profet ce este, pe YouTube, „USL nu se va rupe!”. Unde e iluziile mele, care le-am avut?!… Iată mesajul din urmă cu doar câteva zile:

***

Electoratul PSD trebuie să înghită acum „broasca” UDMR

rl>> Pentru cotidianul „România liberă” de astăzi, ruptura este o certitudine:

„USL este istorie”

Ce va fi mai departe? Probabil un guvern cu UDMR, fapt care ar putea irita o parte a electoratului tare necăjit acum al PSD. Și-o merită! Câteva informații pentru ei: „Discuţiile pentru susţinerea în Parlament a noului Guvern USD de către UDMR au demarat, în ciuda dez­minţirilor oficiale. UDMR va primi un post de vicepremier şi două posturi de ministru, potrivit unor surse. Astfel, Hunor Kelemen ar urma să ocupe funcţia de viceprim-ministru şi, concomitent, portofoliul de la Cultură. Al doilea portofoliu dat UDMR ar fi sau Ministerul Sănătăţii, cu Cseke Attila titular, sau Mediul, caz în care ministru ar fi Attila Korodi. Actualul ministru PSD al Mediului, Rovana Plumb, ar putea prelua Ministerul Muncii, deţinut în prezent de ministrul liberal Mariana Câmpeanu”.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s