PRIMA PAGINĂ: „Jurnalul” se declară numărul 1. La ce? Poate la manipulări…

>> BĂTĂLIA DIN USL EXPLICATĂ PLASTIC: CIOLAN PREA MIC, LA O HAITĂ PREA MARE… Un titlu inspirat pe frontispiciu în „Adevărul” de astăzi: „Negocieri USL: ciolan prea mic la o haită prea mare”

„A doua zi de negocieri dintre PSD şi PNL s-a soldat cu un nou eşec. Ponta îl acceptă pe Iohannis ca vicepremier, dacă şi Daniel Constantin va fi ridicat în aceeaşi funcţie. PNL refuză categoric (…) În prezent, Cabinetul Ponta numără 27 de membri, dintre care nouă sunt miniştri delegaţi. Practic, Guvernul României este format din 18 miniştri plini, în timp ce miniştrii delegaţi nu au atribuţii depline, ci sunt subordonaţi ministrului plin. Propunerea PSD ar schimba, însă, raportul de forţe în Executiv. De exemplu, în cazul în care ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dat de PSD,  ar deveni ministru plin, actele sale nu ar mai trebui să treacă, aşa cum s-a întâmplat până acum, de girul ministrului liberal al Finanţelor, care, probabil, va fi Eugen Nicolăescu”.

De ce doar 27 de miniștri? De ce nu 37? Ideea asta nu i-o fi trecut prin cap premierului Victor Viorel? Ar putea încerca! Țara rezistă… Da, de fapt asta este esența: haita este într-adevăr prea mare pentru ciolanul românesc atât de sfrijit. Fiecare vrea să apuce o halcă cât mai mare în detrimentul celuilalt. Ce alianțe? Ce doctrine? Ce grijă față de „popor”? „Patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor” – spunea poetul… Da, numai că norodul, nu altcineva, a pus în fruntea țării această tagmă a jefuitorilor!

***

>> TĂTUCUL POLITIC AL MOGULULUI GHIȚĂ, LUAT CU TOT CU FIU DE PROCURORI. Tot despre tagma jefuitorilor, de pe prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei” de astăzi: „Baronul PSD de Prahova împărţea şpăgile cu fiul său, deputat de Mizil”

„Premieră în România: un preşedinte de Consiliu Judeţean şi fiul său sunt la un pas de a fi arestaţi. Baronul PSD de Prahova, Mircea Cosma, şi deputatul PSD de Mizil, Vlad Cosma, sunt acuzaţi de trafic de influenţă. Doi dintre cei mai influenţi politicieni din PSD, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (68 de ani), şi fiul său, deputatul Vlad Cosma (31 de ani), sunt în centrul unei anchete de corupţie, privind o şpagă de un milion de euro (…) O a treia persoană implicată în acest dosar, Daniel Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din CJ Prahova, care coordona serviciile Achiziţii Publice şi Urmărire Lucrări Publice, a fost reţinut în acest dosar”

Într-adevăr, succes remarcabil al procurorilor. Știți cine este acest Mircea Cosma? Nimeni altul decât tăticul politic al mogulașului PSD Sebastian Ghiță, căruia nu prea îi pică bine ceea ce s-a întâmplat. Pentru că știți cum e, ca la jocul de popice. Lovești puternic una, încep să cadă și celelalte, una câte una… E bine că autoritățile statului au început să intre pe terenul baronilor – Nicușor de Constanța, Cosma de Prahova – cei care păreau intangibili până mai ieri. Vă mai întrebați de ce PSD încearcă prin orice mijloace să-și subordoneze Justiția?

***

>> LAUDA DE SINE, LA LOC DE CINSTE ÎN TRUSTUL LUI VOICULESCU. Hodoronc-tronc, ziarul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”, se declară astăzi, de unul singur, „Numărul 1 – lider incontestabil al presei de calitate”, cu un montaj foto-text pe prima pagină. Lider incontestabil al presei de calitate la ce? Poate la mizerii? Poate la manipulări?! JN folosește ultimele cifre de audiență din SNA – despre careReporter Virtual a demonstrat că sunt mai mult decât discutabile – ca să brodeze un autopromo la care să pună fraierii botul… Care ar putea fi fraierii, nu știu, pentru că oamenii din industrie cunosc situația.

Este o nouă minciunică marca „Jurnalul Național”. De ce minciunică? Pentru că așa se numește o minciună mare cât tirajul JN. Cât este tirajul JN? Păi ne spun ultimele cifre ale BRAT: vânzări medii pe ediție de 9.729 de exemplare (cu abonamentele incluse). Cu aceste vânzări „imense”, JN se situează pe locul… patru din patru în rândul ziarelor intitulate quality. Unde este numărul 1? Da, într-adevăr, în SNA „Jurnalul” are, cică, 187.000 de cititori în medie pe ediție, peste celelalte trei cotidiane quality. Dar, raportând la tirajul vândut – singura cifră verificabilă 100% – rezultă că un exemplar din „Jurnalul Național” este citit de… ta-ra-ra-ram, bat tobele!… nu mai puțin de 19,2 cititori! Hai să fim serioși! Cine poate crede asemenea cifre?! Nici măcar Dan Voiculescu…

***

>> UITAȚI-VĂ BINE LA ACEST BĂTRÂN CU BARBĂ ALBĂ: A FOST ODATĂ UN MÂNDRU MINISTRU…Încheiem cu o fotografie care face, cum se spune, cât o mie de cuvinte. Este pe prima pagină a tabloidului„Click” și face referire la eliberarea, ieri, din închisoare a fostului ministru Decebal Traian Remeș, care a beneficiat de prevederile mai favorabile ale noului Cod Penal.

„Așa arată un ministru după un an de pușcărie”, titrează „Click”, alăturând fotografia de ieri, la ieșirea din închisoare, uneia mai vechi din vremurile în care Remeș se afla în fruntea bucatelor. Într-adevăr, șocant… Fotografiile astea ar trebui să le aibă în minte demnitarii atunci când mai încearcă să-și vâre mâinile în avutul public. O idee pentru premierul Victor Viorel Ponta: multiplicați aceste fotografii, înrămați-le și agățați-le în toate birourile miniștrilor, secretarilor de stat și barosanilor din administrație! Poate le va folosi la ceva, spre binele nostru al tuturor…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Un gând despre „PRIMA PAGINĂ: „Jurnalul” se declară numărul 1. La ce? Poate la manipulări…

  1. De ce sa ne miram ca Jegul Natiunii are tirajul ala imens si e citit de cite 20 oameni/1 ex.(discutabil,oricum,la cit de prost e grupusculul lor de admiratori-unii chiar semnatari cu”destu”)- e ca defuncta”SCANTEIA” in ilegalitate,cind comunistii nu aveau priza la romani(nici la cei saraci,de la tara) si era citit pe principiul”citeste si da mai departe”-cam asa functioneaza si azi,avind in vedere politica facuta de ex-securistul dovedit FELIX the shit!

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s